![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
|
Denemeye değer Sayın SDurul ![]() Ama ben denemeyebilirim Benimkilerde sorun hemen yanıbaşında açanlarla aynı sulama, aynı güneş, aynı besin veya besinsizlik gibi birebir aynı şeylere tabi olmalarına rağmen açmamaları. O yüzden saldım gitti onları ^^Bu videoyu yutübde izlemiştim önceden, hatta adamın 150 defa "bakın, bakın, bakın" demesi biraz sinir bozucu gelmişti Yumurta kabukları ufalanıp toprağa karıştırıldıgında toprakta bozunup tamamen erimeleri seneler alıyor neredeyse. Dolayısıyla yumurta kabuğunu suda bu şekilde bekletip kalsiyum içerikli bir çözelti elde etmek ve varsa kalsiyum eksikliğini böyle gidermek de bir seçenek.Fakat yeni bir çelik dikecek olsam, köklenmeye harcanacak enerji vb açısından çiçekleri koparır, 2-3 yapraklı bir dalı köklendirmeye çalışırdım. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peki, siz bilirsiniz, Sayın Cymbelina. Ben tüm bitkilerimde kullanmaya başladım ama videodaki gibi değil karışımım. Robotta yumurta kabuğunu un haline getirip üzerine sirke ve su ekleyip bekletiyorum. Enzim bidonlarının yanına yumurta kabuğu suyu bidonları da eklendi. Bu arada, karşılıklı ufak bir yanlış anlaşılmamız olmasına rağmen sizi forumda gördüğüme sevindim. ![]() Yumurta kabuğu ile ilgili forumdaki başlığı da gözden kaçırmayalım. Belki birilerine yararı olur. ![]() Yumurta kabuğunu işleyip kalsiyum olarak muhafaza etmek. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
|
Denemeyebilirim dememin sebebini belirttim aslında, bugüne dek birçok şey denedim ve dediğim gibi yanıbaşındakilerle herşey aynı ama açmadılar Örneğin potasyum takviyesi olsun çiçek için diye sırf hususi odun fırını aradım ve odun külü buldum, odun külünü denedim, düşünün yani Bir de buraya ilk girdiğimden beri yana yakıla sardunyaya nasıl çiçek açtırırız diye epey sormuş ve helak olup pes etmiştim![]() Fakat siz şimdi bu yeni msjınızda kullandıgınız karışımın tam tarifini vermişsiniz, bu daha iyi oldu, bunu deneyebilirim, teşekkürler Eğer yanlış hatırlamıyorsam sardunya (bir açelya kadar olmasa da) nispeten hafif de olsa asidik toprak istiyordu sanırım (**** benim aklımda öyle kalmış). Tarifinizdeki sirke de toprağın ph'ını bu anlamda değiştirmiş olabilir. Deneyeyim ben de, teşekkürler![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|