agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Sardunya (Pelargonium)
(https)

Beğeni Düzeni9067Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2015, 08:08   #2851
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-08-2015
Herkese merhabalar. 5 bodur 2 sakiz sardunya 3 pervanemi istanbul da havalar sogudugu icin kuzey kapali balkonuma aldim. Hepsi cicekli suanda. Balkonum soğuk olduğu için boş odama almak istiyorum sizce yanlış mı yaparım? Yardımcı olabilir misiniz?

cagatayz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2015, 20:05   #2852
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cagatayz Mesajı Göster
Herkese merhabalar. 5 bodur 2 sakiz sardunya 3 pervanemi istanbul da havalar sogudugu icin kuzey kapali balkonuma aldim. Hepsi cicekli suanda. Balkonum soğuk olduğu için boş odama almak istiyorum sizce yanlış mı yaparım? Yardımcı olabilir misiniz?
Balkon sıcaklığınız kışın 12 ° altına düşmüyorsa, havadar, bol ışık alıyor ve rüzgar görmüyorsa fazla sulamadan toprağını nemli tutarsanız sorun olmaz.

samur ve sevgihoca beğendi.
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2015, 18:50   #2853
Yeni Üye

Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Sardunya konusunda oldukça acemi olduğum için bir sorum daha var. Sakızım çok cılız ve küçük olduğu için küçük saksıya ekmiştim fakat bir anda serpildi ve çiçeklendi. Dalları da çok fazla sarktı. Üzerinde çiçekler varken büyük saksıya almam sıkıntı yaratır mı? Ayrıca bu sarkan dallar ağırlık yapıp kırılır mı? Şimdiden teşekkürler.

Eski 16-10-2015, 01:20   #2854
Ağaç Dostu

serpil D's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2013
sardunya güzeli

Eklenen Resimler

serpil D Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2015, 11:40   #2855
Ağaç Dostu

abone34's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 1
Alıntı:
Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Sardunya konusunda oldukça acemi olduğum için bir sorum daha var. Sakızım çok cılız ve küçük olduğu için küçük saksıya ekmiştim fakat bir anda serpildi ve çiçeklendi. Dalları da çok fazla sarktı. Üzerinde çiçekler varken büyük saksıya almam sıkıntı yaratır mı? Ayrıca bu sarkan dallar ağırlık yapıp kırılır mı? Şimdiden teşekkürler.
Saksıyı bitkinin büyüklüğüne göre değil köklerin durumuna bakarak değiştirmeniz gerekir,kökler saksı altındaki deliklerden dışarı taşmaya başladıysa,şu anki saksının bir büyük boyu ile değiştirebilirsiniz.Çok büyük bir saksıya koyarsanız kökler fazla suyu çekemeyeceği için bitki çürür.Sarkan dallar rüzgardan, fırtınadan, kedilerden etkilenmeyecek bir yerdeyse kırılmaz kırılırsa toprağa sokun tekrar köklenir.Diğer bir husus gübre sardunyaya fazla gübre vermeyin(haziran-eylül arası sıcaklarda hiç vermeyin) kökleri yakarsınız.ilkbahar'da Besin ambalajlarının üstünde yazan miktarın yarısını verin.Not Herşeyi kitabına uygun yapsanızda bitkiler ölebilir,moralinizi bozmayın

abone34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2015, 14:44   #2856
Ağaç Dostu

umutdunyasi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-06-2014
Lightbulb Sardunyam

Bunlarda benden olsun renkleri çok hoş...

Eklenen Resimler

umutdunyasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2015, 13:14   #2857
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2010
Resimlerini yüklediğim sardunyalar tohumdan kendim yetiştirdiklerim.Yaklaşık seksen kök kışın tamamını saksılara alıp evimin bahçe katına ,salonda camın önüne alıyorum camın üstü açık şekilde kışı çok rahat geçiriyorlar ve baharla birlikte bahçedeki yerlerini alıyorlar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen ergurcan1956 : 07-11-2015 saat 13:20 Neden: tanıtım amaçlı
ergurcan1956 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2015, 13:24   #2858
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2010
Bahçede saksılara alınıp kışlık barınaklarına koyulmayı bekleyen sardunyalarım

kasım başında tüm işlemler bitti.

Eklenen Resimler

ergurcan1956 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2015, 16:37   #2859
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2014
Maşallah sardunya bahçesi olmuş.

Jakin beğendi.
ibocandan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2015, 18:08   #2860
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Alıntı:
Çiçeklenmenin durmasını beklerseniz bu güzelliği de yok etmemiş olursunuz kopmaz kırılmaz korkmayın. Kırılan olursa çelik yapar yenilerini üretirsiniz.
Ayrıca sardunyalar küçük saksılarda daha çok çiçek açar deniliyor.

Eski 09-11-2015, 17:37   #2861
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Çiçeklenmenin durmasını beklerseniz bu güzelliği de yok etmemiş olursunuz kopmaz kırılmaz korkmayın. Kırılan olursa çelik yapar yenilerini üretirsiniz.
Ayrıca sardunyalar küçük saksılarda daha çok çiçek açar deniliyor.
Çiçekleri dökülünce resimdeki saksıya aldım malesef Umarım kötülük yapmamışımdır kızıma.

Çiçeklenme dönemi geçti sanıyordum ama yeniden tomurcuklar fışkırdı

Eski 09-11-2015, 19:40   #2862
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Alıntı:
Çiçekleri dökülünce resimdeki saksıya aldım malesef Umarım kötülük yapmamışımdır kızıma.

Bulunduğu Ortam; sıcaklığı 15-20°, bol havalı, biraz güneşli ve de hafif nemli olursa, suyunu da kontrol etmek suretiyle 7-10 gün arasında verirseniz, değmeyin keyfine aralıksız açacaklardır hatta yapraktan çok çiçek olacaktır üstlerinde.

Eski 11-11-2015, 20:23   #2863
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2015
merhabalar.

sardunya dal ve yapraklarda siyah noktacıklar oluşmaya başladı.
devamında yapraklarda hızlı sararma gözlemliyorum.
ve tomurcuk henüz açmadan içi karardı ve düştü.

arap sabunu, sarımsak, acı biber karışımlarını fıs fıs şeklinde uyguladım 7-10 gündür ancak bir iyileşme gözlemleyemedim.

zaten sonbaharın yıkıcı etkisi de mevcut bitkiler üzerine.

sardunyalarımı tamamen kaybetmeden hızlı ve net bir çözüm rica ediyorum sizlerden. bu bir ilaç tavsiyesi de olabilir.

pazar günü eminönü çiçekçiler çarşısına gidip mücadele ilaçlarına bakacağım. tavsiye rica ediyorum sizden.

teşekkürler.

Eklenen Resimler

sinbas ve Milla beğendi.
onedemio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 19:56   #2864
Yeni Üye

merhabalar.
20 gün önce, görsel ve ayrıntılı bir açıklamayla besleyip sorduğum soruya 1 tane bile cevap gelmedi. hergün kontrol ediyorum.
forumu üye olmadan uzun süredir takip ediyorum. soru sormak için de üye oldum.
sayfalarca okuma yaptım ancak soruna cevap bulamadım. ve bu yüzden de sorumu ilettim.
20 gündür cevap yok.
burası insanların çiçeklerini defileye çıkartıp birbirlerinden beğeni aldıkları bir forum mu yoksa doğa severlerin gerçekten sorunlarına derman bulabilecekleri, insanların birbirlerine yardım etmeleri gereken bir forum mu?
20 gündür hala çözüm bulamadım için yaklaşık 1 metreye dayanan ve orman gibi olan sardunyamda toplamda 10-15yaprak kaldı. yeni çıkan küçük yapraklar simsiyah çıkıp büyümeden düşüyor. alt yapraklar da zaten hızlıca sararıp soluyor. yani 20 gündür hergün cevap bekliiyorum ama yakında sardunyama veda edeceğim galiba.

yardım rica ediyorum.

Eski 28-11-2015, 21:26   #2865
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2007
Mantari ve bakteriyel hastalıklar

Chlorothalonil, mancozeb, propiconazole, thiophanate methyl + mancozeb, Triforine, benomyl gibi koruyucu fungitler...
Captan... tavsiye edilmektedir.

Ayrıca, çeşmeden taze klorlu su fısfıslamanın bakterileri etlileyeceği..

Sodyum bikarbonat ( ingiliz karbonatı-baharatçılar) yüksek ph ı ile bakterileri etkileyeceği paylaşılmaktadır.

Yüksek nem ve sululuk sebebi ile oluştuğu....gibi...

Bende sizle paylaşmak istedim.

sinbas, Jakin ve onedemio beğendi.
vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2015, 22:05   #2866
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onedemio Mesajı Göster
merhabalar.
20 gün önce, görsel ve ayrıntılı bir açıklamayla besleyip sorduğum soruya 1 tane bile cevap gelmedi. hergün kontrol ediyorum.
forumu üye olmadan uzun süredir takip ediyorum. soru sormak için de üye oldum.
sayfalarca okuma yaptım ancak soruna cevap bulamadım. ve bu yüzden de sorumu ilettim.
20 gündür cevap yok.
burası insanların çiçeklerini defileye çıkartıp birbirlerinden beğeni aldıkları bir forum mu yoksa doğa severlerin gerçekten sorunlarına derman bulabilecekleri, insanların birbirlerine yardım etmeleri gereken bir forum mu?
20 gündür hala çözüm bulamadım için yaklaşık 1 metreye dayanan ve orman gibi olan sardunyamda toplamda 10-15yaprak kaldı. yeni çıkan küçük yapraklar simsiyah çıkıp büyümeden düşüyor. alt yapraklar da zaten hızlıca sararıp soluyor. yani 20 gündür hergün cevap bekliiyorum ama yakında sardunyama veda edeceğim galiba.

yardım rica ediyorum.
Sayın @onedemio; Öncelikle geçmiş olsun.

Sorunuzun cevabı hakkında en ufak bir bilgim olsa idi inan okur okumaz seve seve cevaplandırırdım.

Mesajınızı daha önce okudum ama ne yazık ki size yardımcı olamadım, diğer arkadaşlardan da bilen birileri olsa idi kesinlikle cevap yazarlardı.

Bu tip forumlarda acele cevap beklemek yüz yüze olunmadığı için biraz hayal kırıklığı oluyor ne yazık ki.

Gelelim konunuza;

Böyle bir durumda ben önce kendimi sorguluyorum alışılmışın dışında ve sıklıkta (su, gübre, yer değişikliği vs.) bir şey verdim mi? yaptım mı? gibi.

İyice kuruyana kadar su vermeyin, su kabı ile saksının birleşim noktası havayı kesecek kadar bitişikse, alttan havalandıracak önlemler alın veya su kabını şimdilik iptal edin altı boş kalacak şekilde yükseltin. Alttaki su tahliye ve havalandırma deliklerini kalem ucu ile hafiften açar gibi yapın.

Daha da olmadı sardunyanızı budayın saksısını (daha büyük olmayan bir saksı tercih edin) ve köklerini kontrol ettikten sonra ortam sıcaklığında temiz su ile yıkayıp toprağını değiştirin(bir müddet güneşe koymayın), çıkan dalların sağlıklı kısımlarından iki üç göz uzunluğunda 10-15 cm ye altlarını düz olacak şekilde kesin çelik yapıp dikin çelikleri diktiğiniz toprağın sadece nemli kalmasını sağlayın, bol ışıklı, havadar ve güneşsiz bir ortamda köklenmeye bırakın.

Çiçekler sulandıktan yaklaşık 10 dakika sonra saksı suluklarında kalan suları mutlaka boşaltın.

Arada bir sulama suyuna mercimek tanesi kadar sitrik asit sulandırarak verin, yapraktan da asetik asidi camsil şişesine bir çay kaşığı ölçüsünde sulandırarak yapraktan uygulayın, faydası olur zararı olmaz.

Toprak ve yapraklarda ki buharlaşma ve bitkinin aktivitesi yavaşladığı için sulama sürelerini uzatın, tam kurumadan sulamayın.

Aklıma gelenler bunlar tekrar geçmiş olsun.

Umarım tez zamanda sardunyanıza bir çare bulursunuz.

Saygılar.

Düzenleyen sinbas : 29-11-2015 saat 23:33
Eski 30-11-2015, 09:22   #2867
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Sayın @onedemio; Öncelikle geçmiş olsun.

Sorunuzun cevabı hakkında en ufak bir bilgim olsa idi inan okur okumaz seve seve cevaplandırırdım.

Mesajınızı daha önce okudum ama ne yazık ki size yardımcı olamadım, diğer arkadaşlardan da bilen birileri olsa idi kesinlikle cevap yazarlardı.

Bu tip forumlarda acele cevap beklemek yüz yüze olunmadığı için biraz hayal kırıklığı oluyor ne yazık ki.

Gelelim konunuza;

Böyle bir durumda ben önce kendimi sorguluyorum alışılmışın dışında ve sıklıkta (su, gübre, yer değişikliği vs.) bir şey verdim mi? yaptım mı? gibi.

İyice kuruyana kadar su vermeyin, su kabı ile saksının birleşim noktası havayı kesecek kadar bitişikse, alttan havalandıracak önlemler alın veya su kabını şimdilik iptal edin altı boş kalacak şekilde yükseltin. Alttaki su tahliye ve havalandırma deliklerini kalem ucu ile hafiften açar gibi yapın.

Daha da olmadı sardunyanızı budayın saksısını (daha büyük olmayan bir saksı tercih edin) ve köklerini kontrol ettikten sonra ortam sıcaklığında temiz su ile yıkayıp toprağını değiştirin(bir müddet güneşe koymayın), çıkan dalların sağlıklı kısımlarından iki üç göz uzunluğunda 10-15 cm ye altlarını düz olacak şekilde kesin çelik yapıp dikin çelikleri diktiğiniz toprağın sadece nemli kalmasını sağlayın, bol ışıklı, havadar ve güneşsiz bir ortamda köklenmeye bırakın.

Çiçekler sulandıktan yaklaşık 10 dakika sonra saksı suluklarında kalan suları mutlaka boşaltın.

Arada bir sulama suyuna mercimek tanesi kadar sitrik asit sulandırarak verin, yapraktan da asetik asidi camsil şişesine bir çay kaşığı ölçüsünde sulandırarak yapraktan uygulayın, faydası olur zararı olmaz.

Toprak ve yapraklarda ki buharlaşma ve bitkinin aktivitesi yavaşladığı için sulama sürelerini uzatın, tam kurumadan sulamayın.

Aklıma gelenler bunlar tekrar geçmiş olsun.

Umarım tez zamanda sardunyanıza bir çare bulursunuz.

Saygılar.

ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.
ne yaptığımı sorguladım.
eylüle kadar her daim 4-5 çiçeği açan yaprakları büyük ve koyu yeşil sapasağlam sardunyalarım vardı. ne zaman istanbulda lodos ve eylül yağmurları başladı çiçekleri hemen camekanlı balkonun içine aldım. sanırım sıkışık düzen, asılan yıkanmış elbiseler ve oluşan yüksek nem ile bir hastalık oluştu ki hala bilmiyorum fungus mu yoksa batkeri mi yoksa sinek mi...
bu siyah noktalar oluşup çoğalmaya başladığında; yine forumdan edindiğim zararlı bilgilerine dayanarak 1 lt suya arap sabunu, acı biber ve sarımsak karışımı yapıp yaprak ve dallara fısfıs yaptım.
pek fayda göremedim bu sefer zirai ilaç bulmaya çalıştım ki bulamadım. bu süre zarfında hep cevap bekledim. sonunda eminönü çiçekçiler çarşısında sora sora 1 fungisit buldum. adı kobuz. satıcının verdiği dozajda 1 lt suya 1 tatlı kaşığı yaparak yine dal ve hasta yapraklara fısfıs yaptım. siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere de pamukla ilacı uyguladım. o bölgelerde ciddi azalma gözlemledim. ancak ilacı uygulama sıklığını bilmiyorum. yani 2-3 günde 1 fısfıslasam bu sefer bitkiye başka olumsuz etki yaratır mu bilmiyorum. bu arada bitki canlansın diye de sardunya coşturanı yine makul dozajında uyguladım. sulama sıklığım ise 4-5 günde 1 gibi. çok aşırı sulama yaptığım söylenemez.
tabi apar topar yine çiçekleri dışarı aldım, hava alsın, rüzgar yesin diye.
bu süreçte fungusit uygulamaya devam ediyorum.
topraktan 15cm'e kadar olan büyük koyu yeşil ve sağlıklı yaprakların hepsi sararıp soldu döküldü. alt kısım kel resmen. üstteki dal ve yan dallardaki tomurcuklar siyah doğuyor ve küçük yapraklar da büyümeden kararıp düşüyor. bu arada en yüksek dal ise yukarı doğru büyümeye devam etse de bu siyah noktacıklar yukarı doğru büyüyen dalı takip ediyor.

yani zor bir durum.
küçük bir sardunya olsa dediğiniz gibi budar keser çelik alır yenilemeye çalışırım ancak bu oldukça önem verdiğim ve 3-4 dalı 1 metreyi dahi geçen çok sağlıklı bir sardunyam idi. kesip budamaya acıyorum.

yine cevaplarınızı bekliyorum.

Jakin beğendi.
Eski 30-11-2015, 09:54   #2868
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2007
O zaman savaş planınız ortaya çıkmaya başladı...

Öncelikle sulamayı kesmeli...

Nemli ortamdan çıkarıp, rüzgarsız hava alan, güneş görür bir yere konmalı...

4-5 günde bir ilaç sıkılmalı, yaprakların arkasınada gelebilmeli...

Topraktan vermemek kaydı ile aspirinli su fısfıslayıp deneyebilirsiniz.

Sn. Sinbaşın önerdiği gibi, Toprağı iyice havalandırıp, nemi yok edebilmeli...

Amino asit içerikli deniz yosununun bitkilerde strese iyi geldiği yazılmakta...siz bilirsiniz...denemedim...

Bunların hiç birine bitkiniz cevap vermiyorsa...mecburen...

Topraktan köklere en az zarar ile sökeceksiniz... Toprağından ayıracaksınız...Klorlu çeşme suyu ile yıkayacaksınız ki; klor kalmış bakterileri öldürsün...

Köklerdeki çürümüş kısımları budayacaksınız...En üstte yaprak bırakarak taze toprağa ekeceksiniz.

En geç Mart gibi size cevap verecektir...

sinbas, Jakin ve onedemio beğendi.
vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 10:00   #2869
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onedemio Mesajı Göster
ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.
ne yaptığımı sorguladım.
eylüle kadar her daim 4-5 çiçeği açan yaprakları büyük ve koyu yeşil sapasağlam sardunyalarım vardı. ne zaman istanbulda lodos ve eylül yağmurları başladı çiçekleri hemen camekanlı balkonun içine aldım. sanırım sıkışık düzen, asılan yıkanmış elbiseler ve oluşan yüksek nem ile bir hastalık oluştu ki hala bilmiyorum fungus mu yoksa batkeri mi yoksa sinek mi...
bu siyah noktalar oluşup çoğalmaya başladığında; yine forumdan edindiğim zararlı bilgilerine dayanarak 1 lt suya arap sabunu, acı biber ve sarımsak karışımı yapıp yaprak ve dallara fısfıs yaptım.
pek fayda göremedim bu sefer zirai ilaç bulmaya çalıştım ki bulamadım. bu süre zarfında hep cevap bekledim. sonunda eminönü çiçekçiler çarşısında sora sora 1 fungisit buldum. adı kobuz. satıcının verdiği dozajda 1 lt suya 1 tatlı kaşığı yaparak yine dal ve hasta yapraklara fısfıs yaptım. siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere de pamukla ilacı uyguladım. o bölgelerde ciddi azalma gözlemledim. ancak ilacı uygulama sıklığını bilmiyorum. yani 2-3 günde 1 fısfıslasam bu sefer bitkiye başka olumsuz etki yaratır mu bilmiyorum. bu arada bitki canlansın diye de sardunya coşturanı yine makul dozajında uyguladım. sulama sıklığım ise 4-5 günde 1 gibi. çok aşırı sulama yaptığım söylenemez.
tabi apar topar yine çiçekleri dışarı aldım, hava alsın, rüzgar yesin diye.
bu süreçte fungusit uygulamaya devam ediyorum.
topraktan 15cm'e kadar olan büyük koyu yeşil ve sağlıklı yaprakların hepsi sararıp soldu döküldü. alt kısım kel resmen. üstteki dal ve yan dallardaki tomurcuklar siyah doğuyor ve küçük yapraklar da büyümeden kararıp düşüyor. bu arada en yüksek dal ise yukarı doğru büyümeye devam etse de bu siyah noktacıklar yukarı doğru büyüyen dalı takip ediyor.

yani zor bir durum.
küçük bir sardunya olsa dediğiniz gibi budar keser çelik alır yenilemeye çalışırım ancak bu oldukça önem verdiğim ve 3-4 dalı 1 metreyi dahi geçen çok sağlıklı bir sardunyam idi. kesip budamaya acıyorum.

yine cevaplarınızı bekliyorum.
Zirai ilaçların sebzelerde cinsine göre değişmekle beraber genelde bir hafta veya 10 günde bir tekrarlanır.
Sizinki süs bitkisi olduğuna göre hafta da bir tekrarlanabilir.

Çiçeklerin tamamı aydınlık ve havadar oksijeni bol ortamları severler, benim sardunyalarım balkondan merdiven boşluğuna geçti hava, ısı ve ışık sorunu yok geçen yıl bahar tazeliğinde kış boyunca çiçek açtılar ancak bu sene bizim merdivenleri temizleyenler temizlikte deterjan kullanmaya başlamışlar onun nemi tüm sardunyaları mı perişan etti.

Kuru yapraklarını ve tomurcuklarını toparladım ve deterjan kullanmamalarını tembihledim.

Sizde düzenli olarak yaprak ve kuru dal temizliğini yapın arada bir toprağını karıştırın, bir önceki mesajımda yazdığım sulama işini disipline alın(8-10 günde bir sulayın veya parmağınızla kontrol etmeden sulamayın), saksı dibinden suluğunu çekin delikleri kontrol edin.

Çiçeklenmenin az olduğu dönemlerde sulama işinin kontrol etmek şartıyla 7 günde bir ise 15 günde bire çıkarırken, sardunya çiçek coşturucu benzeri sıvı gübreleri yarım ölçü veya hiç vermiyoruz.

Bilhassa hastalıklı bitkilere ağır besinler vermiyoruz, insan gibi düşünürsek dolaşım sistemi ve midesi bozuk hiç bir hastaya ağır yağlı baharatlı yemekler verilmediği gibi;

Sulamaya Düzelinceye kadar, oda sıcaklığında dinlendirilmiş klordan arındırılmış su ile devam ediyoruz.

Kışın Bol ışık, bol oksijen, sardunya gübresi +10° ila 20 ° arası çiçeklenme ve gelişme çok sağlıklı devam eder.

Sardunyayı ağaç gibi büyütmeye çalışmayın, kaldı ki çok yıllık ağaçlar bile her yıl budamaya tabi tutulur, ne kadar çok budarsanız o kadar çok çiçek dalı çıkar.

Sağlıklı olan dallardan kesinlikle çelik yapıp üretim yapmanız daha akıllıca olur.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar.

Kolay gelsin.

Düzenleyen sinbas : 15-12-2015 saat 14:21
Eski 28-02-2016, 09:06   #2870
Ağaçsever

Binbirçeşit's Avatar

Giriş Tarihi: 17-01-2016
2016 ın ilk sardunya resmi benden gelsin ozaman canan sardunyam şuan hala buyume evresindi çok küçük bir fıdancıktı ve şuan oldukca yol katetti.inşallah baharla birlikte çiçeklenmesinide förücez paylaşırım şimdilik sadece yeşilligi ve güzelliği var☺

Eklenen Resimler

Binbirçeşit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2016, 13:20   #2871
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Bahar geldi
Sardunyaların canlanmaya başladığı günler

Name:  image.jpg
Views: 1302
Size:  72.0 KB

.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2016, 10:26   #2872
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
Red face

sizinkiler büyüye dursun benimkiler çiçek açtı bile üstelik ankara gibi soğuk bir iklimde ) 2016 yılının ilk çiçeği )

Eklenen Resimler

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2016, 08:58   #2873
Ağaç Dostu

sardunya18's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2015
Merhabalar sardunyalar baharla beraber coştu. Gerçi kışında çiçeğini eksik etmemişti kapalı balkonda güney cephe tüm gün aydınlık bu sene havalarında erken ısınmasıyla coştular seviyorum bu sardunyaları bol çiçekli günler herkese

Eklenen Resimler

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2016, 10:35   #2874
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
Kısmetse bu sene benim de balkonumda sardunya cenneti olacak.
Geçen hafta aldığım sardunya fidelerini ilk önce küçük plastik bardaklara diktim. Gündüzleri dışarıya geceleri içeriye taşıyıp duruyorum. Boyları yaklaşık 10-15 cm.
Yetişkin sardunyalar gibi bu mevsimin hava şartlarına dayanırlar mı? Kalıcı yerlerine almak için mart sonunu mu beklemeliyim?

Eklenen Resimler

Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2016, 15:50   #2875
Yeni Üye

Merhabalar. Ben de sardunyaların ne zaman asıl yerlerine alınacağını merak ediyorum yardımcı olabilir misiniz?
3ünü de kasım gibi diktim ve çok güzel köklendiler.

Eski 07-03-2016, 19:35   #2876
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ç İ Ğ D E M Mesajı Göster
Kısmetse bu sene benim de balkonumda sardunya cenneti olacak.
Geçen hafta aldığım sardunya fidelerini ilk önce küçük plastik bardaklara diktim. Gündüzleri dışarıya geceleri içeriye taşıyıp duruyorum. Boyları yaklaşık 10-15 cm.
Yetişkin sardunyalar gibi bu mevsimin hava şartlarına dayanırlar mı? Kalıcı yerlerine almak için mart sonunu mu beklemeliyim?

Alıntı:
Merhabalar. Ben de sardunyaların ne zaman asıl yerlerine alınacağını merak ediyorum yardımcı olabilir misiniz?
3ünü de kasım gibi diktim ve çok güzel köklendiler.
Ne zaman asıl yerlerine alacağınız, Asıl yerlerinin neresi olduğuna bağlı.

Eğer balkondan söz ediyorsanız Son don tehlikesi geçtikten sonra çıkartabilirsiniz.

Bölgelere göre değişmekle beraber en garantisi 23 Nisan ve sonrası diyebilirim.

Düzenleyen sinbas : 08-03-2016 saat 07:46
Eski 08-03-2016, 10:16   #2877
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
Sayın sinbas
Galiba mart geçmek bilmeyecek. Komşumun karlı günler hariç tüm kış dışarda duran sardunyalarını gördükçe bir an önce balkondaki yerlerine almak için sabırsızlanıyorum.

Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2016, 12:20   #2878
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Çelik'ten üretilip açan bu senenin ilk sardunyası

Name:  image.jpg
Views: 1082
Size:  55.1 KB

Çiçekleri minik ve gösterişsiz, kendisi kokulu yapraklı gillerden.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2016, 13:41   #2879
Yeni Üye

Alıntı:

Kasım ayında yukarıdaki gibi olan sakızım an itibariyle soğuğa fırtınaya aldırmadan çiçeklere büründü

Eski 14-03-2016, 22:40   #2880
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şimdi ben buna kış güzeli mi desem?

Bahçe sardunyalarım bunlar. Alt katta ki boş dairede, en çok güneş alabilecekleri pemceredeler. Donmaktanda kurtuldular çok şükür. Bu sene kaybımız olmadı. Geçen kış yandı ağzımız.

Eklenen Resimler

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025