agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Sardunya (Pelargonium)
(https)

Beğeni Düzeni9067Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2014, 16:29   #1
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi boyieee Mesajı Göster
Balkon demirine takılı 3 adet dikdörtgen saksım ve içlerinde 9 adet sardunyam var şimdi hiçbirinde çiçek kalmadı ankarada oturuyorum az suluyordum boya gitmesin çiçek versin diye ama böyle olunca çok suladım şimdi 1 sardunyam çiçeklendi ama siz daha iyi bilirsiniz mesela bunlardan ayrı bir sardunyam var alındı alınalı bir kere bile çiçek açmadı hala aynı duruyor bunun nedeni nedir?
Gün geçmiyor ki bir başka "çiçek açmayan sardunya" vakasına şahit olmayalım Üzülmeyin derim, yalnız değilsiniz. Benim 3 senedir açmayanı var, siz ne diyorsunuz. Onun için, takmayın, neden neden diye de sorgulamayın, ben senelerdir bunu sordum, kendimi paraladım, netice sıfır. Bir evrenin sırrı, bir de bu çözülemedi zaten

Bir de mesajınızda noktalama işareti olmadığı için anlaşılması zor biraz, tek nefeste 1 cümle kurmuş gibi, aceleden olabiliyor bazen.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2014, 14:39   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Gün geçmiyor ki bir başka "çiçek açmayan sardunya" vakasına şahit olmayalım Üzülmeyin derim, yalnız değilsiniz. Benim 3 senedir açmayanı var, siz ne diyorsunuz. Onun için, takmayın, neden neden diye de sorgulamayın, ben senelerdir bunu sordum, kendimi paraladım, netice sıfır. Bir evrenin sırrı, bir de bu çözülemedi zaten

Bir de mesajınızda noktalama işareti olmadığı için anlaşılması zor biraz, tek nefeste 1 cümle kurmuş gibi, aceleden olabiliyor bazen.

Haklısınız. Nasıl acele yazdıysam, hiç noktalama işareti kullanmadan yazmışım. Bana da dert olmuş anlaşılan.

Kışın sardunyalarıma nasıl bakım yapabilirim? Ankara'da çiçekleri balkondan evin içine aldım. Fakat hiç güneş görmüyor. Ev giriş katı olduğu için pencereler de panjurla kapalı. Ne yapmamı önerirsiniz?

boyieee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2015, 19:34   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi boyieee Mesajı Göster
Kışın sardunyalarıma nasıl bakım yapabilirim? Ankara'da çiçekleri balkondan evin içine aldım. Fakat hiç güneş görmüyor. Ev giriş katı olduğu için pencereler de panjurla kapalı. Ne yapmamı önerirsiniz?
İlk sorunuzun cevabı için, şuraya göz atabilirsiniz:

http://www.agaclar.net/forum/sarduny...nium/29309.htm

Diğer sorunuza gelince, az da olsa güneş alan bir yere koyabilirseniz iyi olur. Hatta Ankara şartlarını (ve kışın havanın genelde kapalı olduğunu) düşünürsek azdan biraz daha fazla olabilir - Eskişehir'de de hemen hemen aynı koşullar olduğu için ve kişisel gözlemlerime dayanarak söylüyorum bunu. Balkondan içeri aldığımızda ve az güneş görmesi durumunda zaten yaprakların bir kısmını döküyor, yaprak rengi açık renge dönüyor ve yaprakların boyutu da daha küçük oluyor. Örneğin pencereden uzakta olmayan bir sehpaya koyduğumuzda ışık alıyor olmasına rağmen bunlar yaşanabiliyor - dolayısıyla ben direkt güneş alan pencereye koyuyorum kışın.

Ankara - Eskişehir farketmez, bu bölgede kışın balkonda bırakmak doğru değil şahsi kanaatimce. Evin güneş almaması ve kapalı panjur gibi şartlardan ötürü güneş ihtiyaçlarını nasıl sağlarsınız bilemiyorum.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025