![]() |
|
![]() |
#2311 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Mutlaka bu dünyada yaşayamadıklarını o tarafta bulabilmiştir. Allah rahmet eylesin.Mekanı bahçe, evi cennet olsun. Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2012
|
işte bunlarda benim sardunyalarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
merhaba arkadaşlar benim yavru ağzı renk sardunyam var gülseren hanımınkiyle aynı renkte. şuan çok çiçekli ama biraz yamılma var çiçekliyken toprak değişimi falan yapsam bir problem olurmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Defnem08, Mevsim normallerinin üzerinde giden hava sıcaklıkları bizleri yanıltabilir. Kapalı balkonda ya da iç mekanda ise toprak değişiminde sorun yaşamazsınız. Sardunyanız balkonda açık havada yaşıyosa 15-20 gün daha beklemenizi öneririm. Olası ani ısı düşmelerine karşı sulamıyı da azar azar yapıp dondan korunmasını sağlamak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
En sevdiğim çiçektir sardunya. çalışma molası verip bir nefes almak için geldim şimdi.uzun zaman oldu birşeyler paylaşmayalı. bir bebeğim oldu, hatta buyudu 10 aylık oldu ![]() Anneciğimin hastalıgından dolayı moralimde baya bir bozukdu üylerin balkonları, bahceleri derken bi baktım ki hayallere dalmışım gülümsüyorum. çok teşekkürederim, iyiki varsınız. Düzenleyen cemre_77 : 15-02-2013 saat 08:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
![]() ![]() ![]() maki bunlarda benim sardunyalarım bu arada cevabın için çok teşekkür ederim. benim sardunyalar kapalı balkonumda duruyor. anneme sormuştum çiçekliyken elleme dedi bana. bende sana sorayım dedim. çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Merhabalar.Çelikten ürettiğim sakızlardan (yarı odunsu kısım biraz uzun) aşağı sarkanlar saksıya değdiği yerden kopacak gibi zayıflamış.bu normal midir acaba.bir çözümü var mıdır.**** bu şekilde kalsa bir şey olur mu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Sardunyaların hepsi harika , kış günleri ble çok güzeller.... Maalesef ben sardunyalarımı yaz sonununda kaybettim, Tekrardan bulup ekmem gerekiyor ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Ağaçsever
|
sevgili nardane, sardunyası olan birinden çelik alarak ekebilirsin... biliyorsun sardunyalar çok kolay tutunuyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
![]() denizcem balkonumda sardunya yetiştireceğim fakat akşamları ceryan yapıyor kuzey tarafı açık olduğu için sardunyalar için uygun olurmu aceba cvp için tşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Ağaçsever
|
Sevgili gülçiçek, benden daha bilgili arkadaşlarda sana yardımcı olacaktır ama bende nacizane fikrimi söyliyeyeim... Sardunyalar havadar ortamı severler fıtına şeklinde değilse hava akımı bence sardunyalar bundan mamnun olacaklardır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
Alıntı:
arkadaşları henüz tanımıyorum mühendis teknisyen arkadaşlar varsa ismini yazabilrmisin çok konuda merak ettiklerim var cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Ağaçsever
|
Sevgili gülcicek; Ben de pek arkadaşların mesleklerini bilmiyorum ... Forumun eski üyesiyim ama uzun süredir kızımı büyütmekten fırsat bulup foruma girememiştim...Ancak şimdi biraz zaman ayırabiliyorum... Profil bilgilerinden mesleklerini öğrenebilirsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Ağaç Dostu
|
Bu benim sardunyamın geçen yılki çiçeği.Çelikten yetiştirdim ve aynı yıl çiçeklendi.Bence az zahmetle çok çiçek açan bir tür. ![]() Yöremizde alçiçek deniyor. Düzenleyen mügem : 23-03-2013 saat 23:20 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
sardunyalarım
az zahmetle çok çiçen veren bitki sardunyalar bol bol insanı sevindiriyorlar çiçekleriyle..benim pembe ve beyaz sardunyalarım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
elimdeki en çeşitli ve en gözde çiçeğimdir sardunya. geçen yaz semtimdeki birçok kişiden rengarenk çelikler topladım, bu yaz balkonumda şenlik var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
arkadaşlar benimde yavruağazı rengi var üstte 4-5 çiçek açtı aşağıdaki çiçekler ise kurudu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Ağaç Dostu
|
işte buda resimleri
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Ağaç Dostu
|
biraz net değil ama belki görüyorsunuzdur açmadan kuruyan çiçekleri üstadlar sizce bunun sebepi ne ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sardunya türlerini(sakız,ceylan,genel) ışık ihtiyacına göre doğru sıralamasını deneyimli arkadaşlardan öğrenebilirmiyiz acaba?Bu sayede balkonumuz için doğru sardunya seçimlerini yapabiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
benim sardunyalarım yılda bir kez açiyor.boyları hep çok uzuyor.güneşe koyunca yaprakları ve tomurcuğu yanıyor.sakız sardunyamda çok uzuyor, genellikle açmıyor.sizler ne yapıyorsunuz gübre olarak ne veriyorsunuz.geçen sene koçtaştan çiçek coşturan alıp vermiştim bütün sardunyalarım kurudu.ne önerirsiniz,saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|