![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Tabi seve seve yardımcı olurum teyze. Dün bana yolladığın o güzellikleri tüm dostlar görmeli. Bu arada başlıkta yer alan sakız fotoğraflarına bayıldım. Benimkiler malesef çok keyifsizler. Aslında normal bir süreç herhalde. geçen sene yanmışlardı ben de bu sene Mart sonunda sağlıklı çelikleri torfa diktim. Yaprak vermeye başladılar ama çiçek bu yaz kısmet olmayacak herhalde. Yanılıyor muyum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sevgili arkadaşlar, aşağıdaki siteye bir göz atmanızı tavsiye ederim.Sardunyaların çeşitlerini görünce kendimden geçtim.Tam anlamıyla gözlerim bayram etti. www.geraniumgallery.net |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Evet sevgili Bambi..maalesef birçoğu bizde yok..Ama ceylan gözü diye bilinen türünün(sitede angel diye geçiyor) bende epeyi farklı rengi var.Bu sene büyüsünler de olgunlaşan dallardan seneye çoğaltayım diye dört gözle bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar, İzmir Karşıyaka Belediyesi Çiçek Festivali kapsamında Karşıyaka İskelesi'nden Girne Caddesi tarafına doğru yayılmış bir çok satış yeri kuruldu. Sabahtan gece geç saatlere kadar sürekli açık. 13 Mayıs da son günü. Dün akşam biraz ziyaret ettim, onlarca çeşit ve rengarenk sardunya var, kağıt çiçeği var, bilimum sarmaşıklar, ooooo. Ayrıca bu başlık altında anılan Avrupa Çiçekçilik de orada. Gündüz saatlerinde gitmek çok daha mantıklı, akşam aydınlatması yeterli değil. Tespit edebildiğim kadarıyla sardunya saksılarının fiyatları 5-25 YTL arasında değişiyor. İzmirlilerin ziyaret etmesini öneriyorum.Bugün fotoğraf da çekeceğim orada. Yarın yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer öyleyse benimkinde de var ama hem çiçek açmaya başladı, hem de genel olarak iyi durumda olduğu için sorun yok herhalde diye yorumladım ben.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Merhaba, Sardunyaları çok severim. Nostaljik bir çiçek. Bence bütün apartmanlar bu çiçekle süslenirse, kentler daha yaşanası bir hal alacak...Sormak istediğim, Kocaeli'de canan türü sardunyayı nereden alabileceğimi bilen var mı? Bir de benim sardunyalarım çiçekten çok yaprak olarak büyüyor sebebi ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım çiçeğimizin isimleri bunlar Ceylan Gözü, Ceylan, Canan, Cenan. Ama ben ceyla gözü demeye devam edeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sevindim Papatyam. Bekleriz resimlerini.. Ben yalın kat sardunya istemiyorum. Ayrıca normal sardunya almıyorum. Normal sardunya olarak sadece katlı beyaz Balıkesir Sardunyam var. Ama sakız derseniz o başka.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Benben1967 gerçekten çok güzel görünüyorlar. Ne mutlu size.. Bir saksının bu hale gelmesi ne kadar zaman alıyor acaba? Sevgili cevizağacı, canan sanırım pembe açacak, kardeşlerini gördüm çiçekçide (ki büyük olasılıkla aynı köktendirler) pembe tonlarındaydılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Duvar dibinde büyüyor bu sardunya. Geçen yıl hiç çiçek vermedi, bu yıl da bu kadar var üstünde. Bu dik ve kalın gövdeli sardunyalar gerçekten çok kolay üretiliyor, kır, toprağa sapla, sula, sararan yaprakları kopar, bitti gitti. ![]() İşte bu yüzden, ey sevgili benben1967 bu saksıların konumu nedir, ne kadar güneş alır, ne kadar sulanır, ek olarak neyle, hangi vitaminlerle beslenir bu güzellik? Öyle iyi görünüyorlardı ki benimkiler de, çok yazık oldu çok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi o salkım salkım açmış olan pembe ve beyazlar avrupa diye bir cins mi? Normal(dik), sakız, ceylan(canan)dan sonra dördüncü bir tür yani? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sayın cyucel, adresi alalım biz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
Alıntı:
Arkadaşlar, ben sulamada eski yöntemleri uyguluyorum.Parmak metodu.Elimle toprağı yoklayıp nemi hissetiğim zaman kesinlikle su vermiyorum.Bitkilerin düşmanı susuzluk değil , tam aksine kesinlikle fazla sulamadır.Hele balkon kenarlarına asılı gideri olmayan saksılara bünyelerindeki suyu bitirmeden su vermemek gerekir. Bir de eski ustalardan öğrendiğimiz '' çiçekli bitkiye fazla su verilmez '' kuralını uyguluyorum. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu da geçen sene teyzemden aldığım bir sardunya.Canan diye bahsi geçenden.(Ben sürmeli ceylan diye biliyordum)Ama yaprakları maximum bu kadar ve sakız sardunya gibi tüysüz.Forumda bu cinsi göremedim paylaşayım dedim.Bu arada açmak üzere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2007
|
bunlarda benim güzellerim..!! sizlerle paylaşmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
valla sırrını vericem ama gülmeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
hergün vaktim olmuyor sevgili çiçeğim, toprakları kurudukça suluyorum...İlgine teşekkür ederim canım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Koyun gübresi kullanamayacaksan istersen sıvı bitki besinlerinden kullanmayı dene. Hatta tüm bitkiler için olanından alırsan, sebze dahil hepsine kullanabiliyorsun. Mine Hanım'dan öğrenmiştim. Ben bu yıla kadar sardunyalarıma hiç özel bir bakım yapmıyordum, sabah güneşi alan balkonda sürekli çiçek açıyorlardı. Şimdi özel bakım yapıyorum, yine açıyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Ben sürekli yapraklarına su püskürtüyorum. İyi geliyor gibi. Sardunyalarım bol çiçekli ve yaprakları sararmıyor. Sizde deneyin.Ama çiçeklerine gelirse solduruyor. O yüzden sadece yapraklara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|