![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Geçen yıl aşırı soğuktan bütün sardunyalarım ölmüştü. Bu yıl da inanılmaz bir açlıkla bir sürü çelik alıp köklendirdim, şimdi tomurcukları var. Ama o kadar güzel bir bitki ki, dayanamıyor insan. Onlarca sardunya duruyor, elma fidanı için gittiğim seradan yine sardunya alıyorum. Hastalık bu yahu, nasıl kurtulunur bilmem. Ama şu açık ki, Akdeniz'i tarif edebilecek tek sözcüktür sardunya... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sardunya ve ceylanlar konusunda İzmir biraz daha şanslı galiba harika görünüyorlar Sevgili Jezebell ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
hafta sonu karşıyakadaki seralara gittik aman allahım harika çiçekler vardı. onlarca renk sardunya vardı seraların önünde. siteye eklemek için resminide çekmiştim ama bir arıza olmuş tel. hiç resim kalmamış. kendime çok güzel 3 tane sardunya aldım 3 tanesi 10 liraya. meyva ağacı almaya gittiğimiz için çok bakamadım çiçeklere. hafta sonu tekar gideceğiz o zaman bol bol resim çekeceğim buraya koymak içim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sevgili jezebel çok ama çok güzel bende görsem hiç durmaz alırdım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Kokulu yapraklı ceylanı bi teyze minik bir dal kırıp vermişti bana. iki senedir bende ama çiçek açmıyor. Kocaman oldu, dal kırıp coğalttım. Çok güzel gelişiyor ama çiçek yok ![]() Dipten budayıp bahçeye geçirdim, bakalım ne olacak. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2012
|
"Richard Hudgson" pelargonium |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Sevgılı Begonvıl...
Acaba bu guzel çiçeği nereden aldınız.. Ve acaba kargoyla gönderım yapıyorlarmı... Cok değişik ve guzel bır tür...Her yerde bulunan bır cins değil... Cevaplarsanız sevınırım...İyi gunler dilerim.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
İngiltere'den bu guzellık belkı bırgun turkıyede de satısta olur. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
sn begonvil daha çok çeşit görmek için yukarıdaki ismi google dan aradım fakat bişe çıkmadı... sardunyanın türünü yazarmısın? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Fibrex Nurseries - Pelargoniums - Stellar - 'Richard Hodgson' |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
arkadaşlar benim sardunyam balkonda duruyor ve üzerine 3 gündür yağmur yağıyo dahada yağacak ordamı bırakayım içerimi alayım? ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Sardunya en vazgeçilmez çiçeğimdir. Kokusuyla çocukluk anılarımı daha dün gibi canlandırabilmeme vesile olan cömert ve vefalı güzellik. Balkonumdan birkaç kare, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Rahmetli babaannem yaptığı bir tatlısına ıtır yaprağı koyardı.Şimdi ıtır kokusu bana hep O'nu hatırlatır. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
**
benim güzellerimde bunlar |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Yeni aldığım ceylanlar ve tomurcuk oluşturan sakızım ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
merhaba arkadaslar.. ben bu sayfaya yeni uye oldum.uzun zamndir bu siteyi takip ediyorum.ve resmen bi sardunya asigi oldum.ilkbaharin gelmesiyle tam 14 tane sardunya aldim.ceylangözü denilen sardunya cesidini ise parkta grdum ve dalinin bi tanesini kopartip celik yöntemi ile uretmek istedim.ne kadar sure ile koklenir ve ne yapmaliyim.ayrica ek soru olarak nasil foto yukleyebilirim..tesekkürler Düzenleyen inas80 : 23-04-2013 saat 01:34 Neden: yanlis yazdim kelimemi |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Zenfide’den aldığım, 20.03.2013 tarihinde saksıya diktiğim somon sakız (Pink Sybil),kırmızı beyaz(düz koyu kırmızı açtı) sardunya fidelerim bugün açtı.ikiside aynı gün aynı saatlerde açtılar acaba tesadüf mü ?...ve diğer sardunyalarım .Bakalım bu yazı nasıl geçirecekler.İnşallah sağlıklı bir şekilde bu yazı atlatırlar zira bu yaz çok sıcak olacakmış. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim tatlı sardunyalarım Şeker gibi bir renkleri var. Açık pembe olanın saksısını düşürünce hafif zarar gördü çiçeği biraz bozuldu ama yine de güzel ve düzeliyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
hafta sonu karşıyakadaki seralara gitmiştim. o kadar güzeldiki sardunyalar. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Başbahcivan'ın agaclar.net'in 9. Doğum Günü Kutlaması 'sında bizlere hediye ettiği sardunylardan bir tanesi ilk çiçeklerini verdi. Çok zarif ve yarı katmerli bir beyaz sardunya Teşekkürlerimle...![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
bunlarda benden... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın inas80, zor olmuyor mu Almanya'nın soğuğunda sardunya yetiştirmek? (Eve alsanız, ev ortamında durgun havadan zarar görüyor diye biliyorum) |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
sn Fagus Sylvatica; yeni diktim daha yazin guzel oluyor.ama ben bunlari kisinda yetistirmek istiyorum ama nasil yapicm bilmiyorum budayip kileer gibi bi yere koysam olurmu acaba?bi denerim bu yil.gecen yil sakiz sardunyalarim resmen cok can aliciydi...bakalim bunlar nasil olacak... ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
bunlarda gecen yilki sakiz sardunyalarim... ![]() ![]() |
|