![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oradan saksıyı alıp boş saksı mı koysam ki acaba? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2012
|
minik korkuluklar ya da rüzgar gülü fayda eder mi ki? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Sardunyalarım benimde var geçenlerde bir televizyonda 1 litre suya 3 kesme şeker eritilip arada sularsak daha fazla çiçekleniyomuş öyle söylediler denedim. Ben daha öncelerden de duymuştum arada veriyorum güzel şu anda gelişimleri sevgiler. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Yeni eklenen sardunya fotoğrafları çok güzel. Sayın lale123, Kumrunuz çok tatlı.Benim de iki çift kumrum var.Onlara buğday koyuyorum.Gelip gidip yiyorlar.Yavrulama olmadı.Saksılarımı seçeceklerimi de sanmıyorum.Kedim rahat vermez. Ben de sardunyalarımın bir kısmını astım.Ev için aldığım sepet saksıları,eşim hala duvarı delmediği için,şimdilik balkonda değerlendirmeye karar verdim.Büyük olan sepete 3 sakız,diğer sepete 1 sakız koydum.Bazı sardunyalarımı yer darlığından ve daha kullanışlı olması açısından uzun saksılara geçirdim.3 uzun saksıya,toplam 10 sardunyamı geçirdim.Diğerleri için de aynısını yapmayı düşünüyorum.Güncel fotoğrafları da çekip ekleyeceğim. ![]() Sardunyalar bol güneşli ortamları seviyorlar.Benimkilerin tümü saat 12:00 gibi güneş almaya başlıyor,akşam hemen hemen 19:00 a kadar güneş görmeye devam ediyor.Balkonum çiçek bahçesine döndü;ama bakalım kışın ne yapacağım,çünkü açık bir balkonum var.Şimdiden düşünmeye başladım. Paylaşılan bazı fotoğraflarda çok farklı renk tonları ve değişik desenler gördüm. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2013
|
merhaba.sayfanın en genci benmiyim bilemedim bunlar fotoğrafçılık dersi için öğretmene verdiğim resimlerden birkaçıydı. balkonun her tarafında sardunya ekili 3-4 sene öncesine kadar babam bakımını düzenli yapıyordu artık ben uğraşıyorum .benim öğrenmek istediğim bir konu vardı.2-3 yıl arası daha çok benim ektiğim sardunyalar çiçekleniyor fazlasıyla ama hem apartmanın bahçesinde hemde balkondaki bir kaç saksıda çok büyük ve eski sardunyalar var onlar hiç çiçeklenmiyor.diğerleri gibi onlarlada ilgileniyorum ama kendine getiremedim onları.fikri olan varmıdır![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Benzer bir durum bizdeki 3 saksıda da oldu. Neredeyse 2 yıla yakın hiç çiçek açmadılar. Halbuki birisinden çelik almıştım ve o çelik çiçeklenmişti. Çok ilginç, neden olduğunu ben de merak ediyorum. Sardunya budama başlığnda bahsettiğim gibi, ben de çiçek verenleri de vermeyenleri de budadım. Şu an yeni yaprakları çıkıyor. Çiçeklenecek mi bilemiyorum. Budama yapılmadığından kaynaklanabilir desem ne kadar doğru olur bilemiyorum çünkü Sn. Hakkı Şen'in sayfasında neredeyse ağaç kadar olmuş ama muhteşem çiçekli bir sardunya vardı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Herdem çiçekli sakız sardunyam. ![]() Ceylan sardunya ![]() Bunlar da bebekler... ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2009
|
arkadaşlar merhaba bu sitede ilk mesajım. bilgisi olan arkadaşlara sorum olacak. sakız sardunya ile bodur sardunya tozlaştırılıp tuhum alınabilir mi? şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2009
|
sevgili arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yok mu? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Ya Allah nazardan saklasın, sizlerin sardunyalarını gördükçe düşüp bayılacağım gibi oluyor çok çok güzeller. Güle güle büyütün hepiniz. ![]() Bu da benim sardunyalarımdan biri, kendisi ceylan olur. Tomurcuktaki rengine bayıldım, açtığında da bu rengi muhafaza etse ne güzel olurdu. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|