![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da gözünün içine baktığım, fakat istediğim gibi güzel bir gelişim gösteremeyen Appleblossom fidelerim. Bir tanesi dipten ve yandan yeni sürgünler vermeye başladı, bakalım açtıklarını görebilecek miyiz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Çok güzeller sevgili acemifüsun bu mevsimde coşmuşlar. Benim sardunyalarımdan biri de hala çiçeğini gösteriyor. Yaz aylarında bu kadar çiçek açmamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter gözüm gönlüm açıldı. O ne güzel bir renktir öyle. Maşallah. Bunlar da benim kuzularım. Yaz sonu 3 ayrı saksıya ayırıp içeri almıştım. İşyerimde tülsüz bol güneş altındalar, 1 ay içinde tomurcuklanmaya koyuldular. Hatta işyerime getirirken kırılan iki dalı da olduğu gibi toprağa sokmuştum. Onlar da tutmuş görünüyor. Kış vakti çiçek görmeyi özlüyoruz hepimiz. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:18 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
sardunyayı bununla sevdim
Geçen yaz Praktiker'den aldığım sardunyam.Kışın içeri aldığımda (güneş ışığından uzak) yapraklarını dökmüştü ama şimdi toparlandı,ama çok narin dokunmaya gelmiyor.Yanından geçsen çiçeği dökülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Bugün şakır şakır yağmur yağarken ben bir sitenin bahçesinden sardunya aşırmaktaydım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
tabi suya koydum hemen yarında ekcem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Ben petek üzerinde köklendiriyorum nem ve sıcak iyi geliyor. Gecen hafta aşırı soguklardan etkilenmediler cok şükür |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Herkese merhaba benim de 3-4 adet saksı sardunyam var.Şuan upuzun dal ve ucunda yaprakları var .Acaba bahara bol çiçeklenmeleri için neler yapabilirm? Şimdiden yapabileceğim önerileriniz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım bu günlerde topraktan 5 / 6 cm üstünü kesersen iyi olur ama kestiğin yer 45 derece yan olsun ki kesilen yerde su damlacıkları kalarak çürümesine sebebiyet vermesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
İlginiz için teşekkür ediyorum. Genelde bu tür mesajlar yazmam , üzüldüğüm bir ana denk geldiği için yazıverip, sizleri de çok gerekli olmayan bir mesajla meşgul ettim. Kusura bakmayın ve unutun lütfen , ben unuttum ![]() Sevgili TürkanSultan, Sardunyalarını balkonunda izlemek beni de çok mutlu ediyor. Umarım baharda çiçeklerini ;yine balkonunda ; hep birlikte izleriz ![]() Sevgili SDurul, Üzüntüm sakagun'un fotoğrafıyla geçti bile ![]() Az önce fotoğraflarını çektiğim kış güllerim... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Merhaba arkadaşar.
Balkonuma yaptığım mini serada kışı geçiren sardunyalarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Bu sardunyamı?Kayınvalidem ebegümeci olduğunu söylüyor ama sardunya ya benziyor. ![]() Düzenleyen demircool : 19-02-2012 saat 17:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Sardunya olmasına çok sevindim gerçekten..Saksısını kaktüs saksısına dikmiştim kökleri çalışsın diye değiştireyimmi?Daha büyük bir saksıya alayımmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Yaz aylarında bile bu kadar açmadı sardunyam. Bütün kışı çiçekli geçirdi, kar yağmur demeden. Kapalı balkonda keyfi yerindeydi. ![]() Sevgili türkansultan dönüşünüz muhteşem olmuş, beklediğimiz gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Tekirdağ'da yaşıyorum sıcaklık 7-8 derece sardunyalarımı balkonuma koysam donarlarmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
ben bundan istiyorum ama bi türlü bulamadım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
iki sakız sardunyamın son halleri. sevindirik bir halde büyüyorlar. aşağı sarkmak istiyorlar ama iş yeri olduğundan toplayarak şimdilik pek müsaade edemiyorum. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:04 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz sevgili Cymbelina; Sardunyaları Eskişehir kışında dışarıda bırakamazsınız, bahçeye dikmenizi önermem. Siz yine balkonda yetiştirmeye devam edin, kışın içeride muhafaza edersiniz, ben öyle yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
...
Adalet hanım, cevabınız icin tesekkurler. haklısınız, burası cok soguk, ben su an icin yani hemen bugunlerde gecirmeyi dusunmuyorum acıkcası, havalar ve toprak biraz daha ısınınca diye dusunmustum. gerci kış gelince de tekrar söküp eve getirmek gerekecek. şimdi acıkcası şöyle bir durum da var: biz yeni taşındık ve eski balkonumu ve bahceyi cok özluyorum. bahar gelince biriktirdigim ufak tefek tohumları yesertip onlarla ugrasıyordum, bazen pazardan menekse filan alıyordum, sardunya, kadife filan derken onlarla ugrasıyordum, balkonumda bunlarla ciceklerle ugrasmak farklı bir duyguydu benim icin, bir nevi yoldaş oluyordu onlar benim icin, depresyonu negatif seyleri 1-2 dklıgına olsa unutuyor insan şimdi bu evde balkon cok cok kucuk ve musait degil,kocaman tuhaf bocekler de geliyor (soğuğa dayanıklı), en üst kattayız, bir suru guvercin... eski balkonumuz cok guzeldi tasınırken öbür evden getirdigim kucuk karanfilim vardı, yaz boyunca ona baktım, ölmedi benimle kaldı, sonra buraya tasınınca balkonda kucucuk bit gibi birseyler sardı, orumcek agı gibi birseyle mahvettiler, oylece atmak zorunda kaldım, cok uzuldum. o yuzden eskisi gibi yapamayacagım, buna cok uzuluyorum. evde de hersey saksıda olmuyor. gece sefası tohumu almıstım, bir iki ondan yapayım gene istiyorum, sardunyalar cok oldu bir suru saksı, o yuzden apartmanın onune koysam diye dusunmustum hava iyice ısınınca. konuyu dagıttım biraz kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Herkese selamlar sardunyalarımla ilgili birkaç soruım olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. 1. izmirde batı kuzey cepheli evde oturuyorum. sardunyalrımı kuzeye mi koysam daha iyi olur batıya mı. 2. sakız sardunyayı geçen sene çelikten ürettim. bu sene kendini topladı.sakısısını değiştirmek için uygun bir zaman mı. 3. geçen yıl çelikten ürettiğim sakız sardunyamdan tekrar çelik alsam tutarmı. 4. sardunya için tavsiye edebileceğiniz sıvı **** katı gübre varmı. teşekürler şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sn. engin1981 sardunyalarınızı bence batı cephesine koyun, saksı değiştirmek için çok uygun bir zaman. Bu günlerde alınan çelikler kesin tutar. Ben sardunyalarıma Çiçekçoşturan'ın çiçekli, çiçeksiz bitkiler için üretilmiş sıvı besininden kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|