![]() |
|
![]() |
#1624 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili a1919, Geçtiğimiz yaz sevgili acemifüsun İzmir'deki Çiçek Festivalinden alıp göndermişti, farklı 4 çeşidiyle birlikte. Sadece bu minişim kavurucu yaz sıcağına dayanabildi. Bu yaz, geçen yılki hatalarımı tekrarlamamayı umuyorum. Aşırı sıcaklarda doğu ya da kuzeye bakan balkona taşıyacağım. Gönül Hanım, aşırı sıcaklarda direkt güneş ışığından korunması gerektiğini söyledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2011
|
çelik dikimi
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili nlfr, Umarım ektiğiniz çeliklerin hepsi tutar.Ama ne olur fazla sulamamaya dikkat edin.Aksi takdirde çürüme sebebiyle kayıplar olabiliyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Ağaçsever
|
teşekkür
Alıntı:
Ayrıca geçen kışı balkonda geçiren çelikten ektiğim 3 kök sardunyam vardı. Ama çok fazla boylanmışlardı. Hiç de dal/yeni sürgün yoktu üzerlerinde. Ben de tepelerinden yarısını kırdım ve onları da başka saksıya ektim. Umarım kötü bir şey yapmamışımdır. Yoksa upuzun sırf yaprak şeklinde duruyorlardı. Sanki hiç çiçek açmayacaklarmış gibi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
maki01 turuncu çiçekleri olan sanki turuncu ıtır gibi yaprakları da onun gibi kokuyor mu , gerçi bütün sardunyaların yaprakları kokulu ama ıtırın kokusu da ayrı güzel. bir de yeni bir sardunya edindim onu çoğaltabilirim inşallah, katmerli ve koyu capcanlı bir pembe yaprakları da açık ,canlı bir yeşil. fotoğrafınıda çeliğim tutup açtığında koyarım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
Bie de tohumdan sebze ve çiçek yetiştirmeyi çok seviyorum ilk ektiklerimden biri sardunya,tohumu hibritti,fidelerin fotoğraflarını yükledim,seneye görürmüyüm çiçeklerini? ![]() ![]() Düzenleyen loveflower : 10-04-2011 saat 11:40 Neden: hata |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde praktikerden aldığım sardunyanın fotoğrafı acaba hangi cinsdir?Sakız diye almıştım ![]() ![]() Düzenleyen loveflower : 10-04-2011 saat 12:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveflower yeni satın aldığınız sakız cinsi, güle güle büyütün ![]() Sardunya fideleriniz seneye mutlaka açar, ellerinize sağlık ![]() Fidelerin gövdelerini kalınlaştırmak için , daha aydınlık, biraz güneş gören yere alın isterseniz. Sardunyalar suyu çok sevmezler, sularken özellikle gövde ve yapraklarının hiç ıslanmaması gerekir. Özellikle sakız cinsleri sardunya pası hastalığına çok yatkın oluyor, sık, sık yaprak arkalarını kontrol edin. Fidelerinize biraz besin takviyesine başladınız mı? Bence iyi olur ![]() durmasınlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidelerime ilk besinlerini verdim,2 gündür de cam kapalı balkondalar gündüz güneş görüyorlar gece de açtığım balkon camını kapatıyorum. Temmuz,Ağustos aylarında dediğiniz gibi sadece sabah güneşinde tutacağım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyaların su ihtiyacını anlamak için saksının kenarından toprağına işaret parmağınızı 2. boğumunu kadar sokun, toprak nemli ise ve parmağınızın ucuna toprak bulaşmışsa, su vermeyin. Parmağınızın ucu temiz çıkarsa su verin ![]() Geçen yaz aşırı sıcaklarda pek çok arkadaşım ve ben de maalesef sardunyalarımızı, gerek sardunya pası hastalığından, gerek aşırı sulamadan, kök çürüklüğünden kaybettik. Her ikisi de aşırı sulamaya bağlı, mantari hastalıklar. Ayrıca yaşadıklarımdan ben artık sakızların özellikle toprağa yakın olan yapraklarını koparıyorum, diğer kısımdaki yaprakları da biraz aralamaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun harika bilgiler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveflower sizi yanlış yönlendirmek istemem, fakat, yapraklar biraz aralıklı olunca hastalık kontrolu ve yaprakların hava alması , daha rahat olur diye düşünüyorum ![]() olanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle yanlış yönlendirdiğinizi düşünmüyorum,bir kaç yerde de okumuştum endişenmeyim.Bilgi ve tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Yaprakları hemen kopartıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun, bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim. Alt yapraklarda ben de seyreltme yapacağım. Sevgili Ülker gibi benim de fırtına ile başım dertte bu bahar. Bu sabah ceylan saksılarını yine yerde buldum. Neyse ki ana gövdeleri hala sağlam. Geçtiğimiz yıllarda Adana'da sardunya, satışa sunulabilecek bir çiçek olarak algılanmıyordu herhalde. Bu sene merkezdeki satıcılarda yer almaya başladı. Dün 5 ceylan ve 3 sakız aldım. Çok güzeller ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... ![]() ![]() ![]() Satıcı, sardunyaları daha yüksek fiyatlarla satabilmek için çok büyük saksılara almış. Kökler sıcak yaz günlerine kadar yeterince gelişemezse yine kayıp yaşayacağım. Saksıları değiştirip, daha küçük saksılara almayı düşündüm ancak bitkiler için ikinci bir şok olacak diye yapamadım. Sıcaklar bastırmadan kuzey balkona alarak kurtarabilirim belki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajını okuyunca hemen balkona gidip kontrol ettim. Belirgin bir koku yok, hatta kokmuyor diyebilirim. Yine de yazdığın gibi minyatür ıtır olabilir. Haklısın, çiçek ve yaprak şekli ıtıra çok benziyor. İlgin için teşekkür ediyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili armeria, Sizin ceylanlarınız, beni yeni ceylan arayışına sürükledi. Hepsi çok çok güzeller, mutlu, sağlıklı günlerde büyütün. Sardunyalar da benim için afrika menekşeleri gibi sonsuz bir güzellik kaynağı. "Dur, yeter" demeyi başarabilmeliyim ama olmuyor ![]() Beyaz ceylanda bol tomurcuk var, ve de sağlam ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Ağaçsever
|
çelikten ektiğim sardunyalarım
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
yeni aldığım canan sardunyalarım. umarım sorunsuz bakabilirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Merhabalar. Dört tane sardunya çeliği ekmiştim, meraktan söktüm baktım köklenmişler mi diye sadece biri köklenmiş diğerleri de yakındır köklenirler. Ama bir sevindim minik kökleri görünce !!! Renklerini çok merak ediyorumda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım hazan-z gittiği her serada benim için de sardunya araştırıyor ![]() ![]() Narçiçeğim : ![]() Ebrulim : ![]() Ve İngiltere dışına online satışı yapılmayan 2 senedir peşine düştüğüm Rosebud türünün tüm özelliklerini taşıyan yoğun katmerli çingenem ![]() Koruma altına alınmış ve coğaltılaması yasak olan türü, birileri çoğaltmış olmalı. Tomurcuk yeni yeni açılmaya başladı. ![]() Dün aynı türün somon rengini de bulup almış, heyecanla bekliyorum ![]() Çok teşekkür ediyorum güzel arkadaşım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Orkun'cum. Sardunyada ilk yazım çok kötü geçti, bakalım ikinci yaz aylarında onları yeterince koruyabilecek miyim? Haklısın sınıfta kalacağım, atılacağım ama memleketimizde sık sık af çıkıyor, aftan geri dönerim ablam ![]() Senin kızlarda poz vermeye başladılar ve çok güzeller. Anneciğinin ve senin ellerine sağlık canım. Sevgili acemifüsun , Sakızların yoğun katmerli türüne Rosebud, normal sardunyanın yoğun katmerlisine appleblossom diye adlandırıyorlar. Sanırım gül sardunya lafını daha çok appleblossom'lar hak ediyor. Link verdiğim siteden getirtmek için ısrarla yazdım ama İngiliz'leri ikna etmek mümkün değil ![]() Sevgili MİRBE, Katmerli sakız bulmana çok sevindim. Güzel günlerde büyüt güzel arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|