![]() |
|
![]() |
#1202 |
Ağaç Dostu
|
Birinci ve ikinci resimler harika.En kısa sürede diğerleride çiçeklenmesi dileklerimle.Bende bulmaya çalışıyorum burda sakzıları.Koçtaşta çok var ama renkleri belli değil.Bir tanesi açmış hemen kapmıştım onunda resmini eklemiştim.Umarım sizler gibi bu güzelleri bulurum bende... Birde açması için maden suyundan başka uygulamamız gereken birşey varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
kumkaya ağabeyimin gönderdiği sardunya çeliğim tuttu. iki tane minicik yaprak çıkardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili karanfil kardeşim kardelen. Sakız çeşitlerim oldukça çoğaldı ancak klasik pembe ve kırmızı dışında hepsi çok minik. Sonbahara kadar serpilip, çelik alınacak kadar gelişeceklerini düşünüyorum ![]() ![]() Kocaman çiçekleri bu minicik sardunyalar veriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, 3. resimdeki eflatun değil sanırım gölgede çekildiği için seni yanılttı. Aslında tamamen beyazdı ama yanına diktiğim kırmızı sakız onu bu hale getirdi. Kırmızı beyaz pembemsi bir renk oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Ağaç Dostu
|
Yazık oldu ceylanlarıma, hepside şehit... Terasımda sadece sakızlar kaldı, Pazar günü onların da nasıl olduklarını anlayacağım. Hepsinin toprağının değişmesi gerekiyor(Güler hanım öyle yapıyormuş), Vilmorin marka sıvı besin aldım, on günde bir vermek üzere, Pazar günü başlayacağım besin vermeye. 10 Litre suya bir şişe maden suyu tavsiesi sayın Başbahcivan dan gelmişti, kendisi sardunya konusunda uzman, bu sene satmak üzere sekizbin sardunya çeliklediğini söylemişti, şimdi çiçekte olmalılar, eksik olanları oradan takviye edebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
bunlarde benim açan güzellerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
tohumdan filize
SARDUNYALARIM cuma akşamı ısladım cumartesi ektim bugün filizlendi yakında yeşerim çiçek açacaklarını umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Geçen gün İzmiri'in güzel ilçesi Ilıca ya gezmeye gitmiştik yollara sardunyalar dikmişler. Bu güzellikleri görünce hemen bir dal aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
İki hafta önce arkadaşımdan aldığım sardunya çeliğim şimdiden çiçek açacak konuma geldi. Düzenleyen bloodflower : 16-04-2010 saat 03:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bu yüzden ekeceğim bitkileri de hep aynı alana dikmem. Bu sene cam güzeli ekmişsem seneye o alana mutlaka değişik bir bitki eker, cam güzelini başka bir yere ekerim. Sizler toprak bulamıyorsanız, saksı toprağınızı besleyerek de bunu takviye edebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Ağaç Dostu
|
Renk renk sardunyalarım açmaya başladı bir tanesi hariç diğerleri benim sardunyam gerçi ondanda çelik aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ada, Sevgili Orkun, Gönderdiğiniz çelikler,büyüdüler ve de yürek yakıyorlar,bakmaya bile kıyamıyorum. Hangisi,hanginizden geldi ayırd edemiyorum,artık bu bulmacayı siz çözeceksiniz. Çok ama çok teşekkür,ediyorum. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Sevilay : 21-04-2010 saat 00:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Ağaç Dostu
|
SevgiliBaşabahçıvan'ın gönderdiği çeliklerden yetiştirdiğim sardunyalar yavaş yavaş renklerini göstermeye başladı. Şimdiye kadar açan beş top sardunyanın beşi de kırmızı. Bazıları yalın kat bazıları katmerli açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Ağaç Dostu
|
Yine Sayın Başabahçıvan'ın gönderdiği sakız sardunya çeliklerinden üçünü tutturmayı başarabildim. İlki çiçek açtı. Çok tatlı bir bordo. Fotoğrafta rengi biraz açık çıkmış. Diğerlerini de merakla bekliyorum. Kendisine tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Ağaç Dostu
|
Nejla hanım ceylanlarınızın renkleri harika son resimdeki ceylanın rengi bu ceylanla aynımı acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
benim çelik alıp diger saksıya diktigim sardunyalar sap olarak kalıyor dipten biz eşkin deriz vermiyor yani dipten yeni surgun vermiyor nedenini bilen arkadaş varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Bunlarda benim çiçek açanlarım, tohumdan yetiştirdiklerimde var ama onlar henüz çiçek açaçak olgunluğa erşmediler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|