![]() |
|
![]() |
#511 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama şaşırtmayı 2 cm aralıkla yaparsanız, bitki büyüyünce tekrar yer değiştirmeniz gerekecek. Bence şaşırtmayı tek tek ufak saksılara (veya plastik bardaklara) yapın, daha sonra kökünü zedelemeden saksı büyültebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
|
yavru ceylan
Ceylanım yavruladı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
|
katmerli sardunya
Bu güzelin yalnızca fotoğraflarını görebilirim derken o beni bulmakta gecikmedi ![]() Sevgili ardabora'nın hediyesi olan bu sardunyanın neredeyse bütün yapraklarını budamak zorunda kalmıştım. Yine de toparlanmakta gecikmeyip çiçek bile açtı. Çiçekleri biraz küçük açtı ama beni çook sevindirdi. Sevgili ardabora'ya tekrar teşekkür ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Ben de ilk kez görüyorum bu renkte sardunya. Rengine bayıldım, Maşallah. Aman yanına başka renkte dikmeyin sakın, renginde değişiklik olmasın, iyice büyüsün, dallansın budaklansın, bize de bir dal düşer belki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aslında burda biraz daha koyu çıkmış ışıktan sanırım. Diğer fotoyu da ekliyim(aslında bu da gerçeğinden biraz daha açık çıkmı). Telefonla çekince böle oluyor işte. İşte gerçeğe yakın rengi: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Alıntı:
![]() Şimdi daha genş ve sağlıklı bir cananım var. Bence sizde deneyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-08-2006
|
Kış gelmesi sebebiyle sardunyalarımın dallarından çelikler alıp yine tazeleme işlemlerini bu hafta sonu yaptım. Malum Ankara'da kış oldukça sert geçiyor. Ama aklıma gelmedi ki önce fotolarını çekeyim buraya yapıştırayım ve isteyen olursa göndereyim...Affedin beni Hepsi mükemmel görünüyor fotolarınızı görünce kıskanmadan da edemedim...Neyse bende baharda yapıştırırım benimkilerin fotolarını ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
Sevgili Elif hanım o ebruli gibi renkler ne kadar hoşmuş, Çok güzeller daha da güzellikleri artar umarım.İşte buda benim çiçeğimden bir görüntü benimkisi kırmızı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
/
|
Böylece benimkinin orjinal adını öğrenmiş oldum.Elbette bir tür çiçekten bölgeye göre ,yaprak ve yapılarından farklılık gösterenler olabiliyor demekki ,Yinede hepsi güzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
Merhaba, benim de eşim sardunyaların hastası. Yalnız bu yıl maalesef bütün yaz bir türlü çiçek açmadılar. Sardunyaların gözünün içine bakar bizim hanım ama çok nazlandılar. Ekim ayında bazılarını dal kırarak yeniledik. Bakalım nasıl olacak.Bu arada hem İzmirde evimizin balkonunda yaza hazırlık için büyüyorlar, hemde Urla - Çeşmealtında yazlığın bahçesinde.İnşallah bu yıl bizi sevindirirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
/
|
Bazı çiçekler nazlıdır. Bazıları küser benim başıma çiçek küsmesi geldi. Zavallı çiçeğim küsünce soldu gitti.Bende yaz zambağı var akşamları açmakta genelde hep aynı saatlerde ama başında durupta bakınca uzun süre beklememize rağmen açamıyor başımızıbir kaç saniye çevirince hemen bir kanadını açıvermişti bir iki saniyede, onlarada hak vermek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
/
|
En kısa zamanda diğer renklerinide edinmeye çalışacağım.Uzun süreli çiçek açtı ,şuanda da tekrar çiçek açmaya başladı.Küçücük bir çiçek dünyaya merhaba demek üzere ,kafasını çıkardı havalaarda güzel gidince, ama çiçeğimde çelikleme için en uygun zaman ne zamandır acaba ,ben bu konuda tam emin değilim.Bilgi yanlışlığım olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
kırmızı sardunya ve sakız sardunya
Bende de kırmızı sardunya ve izmir'li adıyla kelebek canan var, mor renkli ve sürmeli.8 yıldır benimle yaşayıp gidiyorlar,zaman zaman yenileme yapıp tekrar dikiyorum ve dağıtıyorum.Fotoğraflarını çiçekleri açınca çekip sizlere takdim etmek istiyorum.Bu yıl yenileme yaptım yine çiçeklenmeye başlamadılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada benim minik kızım yine tomurcuklanmaya başladı. Biraz açınca fotolayıp paylaşırım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba,aranıza yeni katılmış biri olarak üzüntümü paylaşmak istedim.Pek çok yeni sardunya diktim.Hepsi tuttu.Sardunyalar güneşi sever düşüncesi ile ön balkonuma geçirdim.Aydın'daki güneş bir günde onları mahvetti.Şimdi çok üzgünüm.Hemen gölgeye aldım.Toparlanmalarını umut ediyorum.Sizce yapabileceğim bir şey var mı?Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
/
|
Umarım kendilerini kısa zamanda toparlarlar.Eğer bitkiniz aşırı zarar görmemiş ise toparlanacaktır ama zaman alacaktır.Ben besin değerini arttırması için zaman zaman şekerli su kullandım.Ama hasar çok değilse fazla sıkıntı olmadan toparlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
çevreizcisi aramıza hoşgeldin, sararan kuruyan yapraklarını nazikçe ayıkla,gövdesinde çürüme falan yoksa toparlanacaktır. eğer çürüme veya yumaşama belirtisi varsa,sert bölgesine kadar budayıp tekrar dikersin.arsızdır çabuk cevap verir inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|