![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
crocus 07, Saksı ile gönderme, hem zarar görür hem de ağırlık yapacağından kargo ücreti farklı olur. Saksıdan çıkart toprakları çok temizleme biraz ıslat ve kök kısmını poşet ile sar, boyuna uygun bir kututa koyup etrafını kağıt ile beslersen sağ salim adresine ulaşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Tam da yeri. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Koç Taş'tan aldığım sakızlarım tuttu. Şimdi tomurcukları patlamak üzere. ![]() Sardunya bölümünü baştan sona okudum ama yinede sıvı gübre konusunda teredütte kaldım. Aldığım Anadolu marka sardunyalar için özel bitki besini nezaman kullanmaya başlamalıyım. Okuduğum yazılarda tomurcukluyken kullanananların tomurcuklarını kaybettikleri yazıyordu. Diğer yandan yaz boyu kullananlarda var. İki arada kaldım. Sizce neyapmalıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baharda ve sonbaharda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ağaçlar dergide Mine Hanım'ın Gönül Basel'le yaptığı söyleşide sardunyaları çok bol suladığı yazıyordu. Ben de bu yazıdan yola çıkarak iki haftda bir sıvı sardunya besini vermeye ve bol sulamaya başladım. Ayda bir defa da limontuzlu suyla suluyorum. Çok çok tomurcuk var. Bakalım nasıl sonuç alacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Aşırı sıcaklarda sıvı besin verince kuruma olmuştu geçen yıl . Bahar aylarında herhangi bir terslik olmuyor . Önümüzdeki yıl sıvı besini dahada seyreltip koymayı planlıyorum . Yani besini verdikten sonra toprağı kurutmamayı başarmalıyım ,bence sıcaklardan dolayı bitki suyu hızla emiyor bir kısmıda buharlaşıyor .Buharlaşma nedeniyle sıvı gübre içindeki suda hızla kayboluyor. Bu sefer besin neredeyse seyreltilmeden bitkiye dökülmüş gibi oluyor . Buda bitkiyi şoka sokuyor gibi geliyor bana . Geçen gün oturdum bunlara ne oluyor böyle diye düşünürken şimşekler çaktı beynimde .Buldum diye kendi kendime çığlık atmışım .Allahtan evde kimse yoktu ,çenelerinden kurtulamazdım gene ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn. zenfree ve BENBEN'e verdikleri bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben dün dayanamayıp birde yaprak gübresi aldım. Güler hanım sardunyalarına 15 günde bir akşamları kullandığını yazıyordu. Acaba çiçeklerini nasıl koruyor fısfıslarken **** çiçeklerinede mi fısfıslıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Arkadaslar ceylan sardunyaların celıkten uretılmesı nasıl oluyor? Dırek topraga koyuyorum suda bekletıyorum bır turlu tutmuyor acaba bir püf noktası varmı?Bilgi verirseniz cok sevinirim.Şimdiden tesekkur ederım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Boyu uzayan sardunyalarıma ne yapmalıyım, birde sakız sardunyalarımda çok uzadı, hepside çiçekte şu an, uzayan dallara neler yapıyorsunuz bir de ne zaman? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, bu işlemin zamanı hangi ay olmalı birde onu merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2008
|
Sayın Koyu yeşilin dediği gibi sardunya en kaprissiz ve en bol çiçek açan bitkilerden biri kırdığınız dal çiçeklide olsa hemen tutuyor ben sardunyalarımın ölen çiçeklerini temizlerken yanlışlıkla kırdığım dalları bahçeye ekiyorum hemen tutuyor bol su vermeniz gerek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Bunlarda benim Datça daki sakız sardunyalarım. Bu sene bol çiçek vererek bizi sevindirdiler. Papağanımızın gübresinden verdim. Sanırım faydası oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hüsnüyusuf, teşekkürler. Ben daha hiç tomurcukları yokken almıştım Koçtaş'tan. Bana da sürpriz oldu renkleri. Bir tane de kırmızı beyaz alacalı var, fotoğrafını ekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Bitkisever
Giriş Tarihi: 01-07-2007
|
Bu kadar güzel sardunyaları bir arada görünce dayanamadım; bari benimkiler de aralarına katılsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Fotograftaki sakız sardunyamın rengini çok seviyorum. Çok güzel çiçeklendi. Gözlerimi alamıyorum. ![]() Düzenleyen zenfree : 19-05-2008 saat 23:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Zenfree, kırmızı sardunyanız o küçük boyuyla nasıl çiçek açmış şaşırdım doğrusu.Benim de mart ayında aldığım bir kırmızı sardunyam var.Aldığımda çiçeği bitmek üzereydi.Eve gelince bir kaza geçirerek dalları kırıldı.Ben de hemen ektim tabi onları.Hepsi de tuttu çok şükür fakat kırılan çiçeğim sürekli yaprak çoğaltma derdinde.Bir türlü çiçek açmıyor.Çiçek açması için uyguladığınız özel bir formülünüz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar. ![]() Sayın Hüsnüyusuf, bu sardunyayı geçen bahar Antalya sera sardunyası diye almıştım. Fazla boy atmadan çiçeklendiğini söylemişti satıcı. Gerçekten de öyle. Odunsu kısımdan aldığım çelik bu şekilde büyüdü. Çeliği diktikten sonra her hafta hümik asit içeren " Sim Organik" marka bitki besini verdim. Tomurcukları gördükten sonra haftada bir sıvı sardunya gübresine döndüm. Bir defa da limon tuzu verdim. Her gün suluyorum. Bir de gözlemediğim derin saksıdaki sardunyalar daha keyifli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
uzun derinliği az saksılarda sardunyalar istediğiniz gibi gelişemiyorlar. Sakızların kökü pek derine inmiyor onlar olur. Normal sardunyaların kökü oldukça geliştiği için, uzun derin olmayan saksılarda ancak belli bir büyüklüğe ulaşıyor. Ancak büyük yuvarlak derin saksılarda çok daha gelişip, bol çiçekleniyorlar. Sardunya gübreyi de çok seviyor, suyu da, güneşi de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Evet sevgili limon bu sene derin saksılara ektim. O yüzden çoştu bütün sardunyalarım. Bir de güvercin gübresi verdim. Maşallah yüzümü güldürdüler. Artık saksılarla baş edemez oldum. Yoğurt kovalarını cassati sprey boyayla boyayıp kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam sardunyalarımı yeniledim. Daha dorusu uzayan dalları kesip tekrar toprağa ektim, üzerlerindede çiçekleri vardı, tomurcukları, umarım yanlış birşey yapmamışımdır, inşallah tutarlar, çok üzülürüm, birde çiçeklilerdi ya ondan, bakalım bol su verdim, vitaminli, yarın öbürgün belli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu sardunyası olan var mı? Lütfen birisi "EVETTT" desin... ![]() İki hafta önce Koçtaş'a gittim.Turuncu bir sardunya gördüm,ne zamandır peşindeyim...Turuncu ama öyle fosforlu gibi duran turunculardan değil,gayet pastel bir tonu var.turuncu sardunya Bir tane kalmış,rafın en arkasında...Uzanıp alayım falan derken,Arda bey birden yanımdan uzaklaşıp koşmaya başladı(oğlum olur kendisi). Bir sardunyaya bakıyorum,bir Arda'ya...Arda koşuyor uzaklaşıyor,sardunya yerinde duruyor,bir metre ilerimde..Arda koşuyor,gözden kayboluyor...Sardunya orada...Arda..Sardunya... Neyse,"döner alırım" diyorum,oğlmunun peşinden gidip,bahçe mobilyaları reyonunda salıncakta Arda'yı yakalıyorum.Deli gibi eşimi arayıp buluyorum,çocuğu verip geri dönüyorum...tam bir şok...Sardunya yok!!! ![]() ![]() ![]() Freddy'nin kabusu gibi...İnanamıyorum ya...O turunucunun tonundan nerde bulucam ben şimdi? İki karış suratla eşimi bulmaya gidiyorum.Bir yandan da gözlerimi açmış,elinde ya da alışveriş sepetinde turuncu sardunya saksısı olan birileri var mı diye bakınıyorum.Ara da bul.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|