![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Geçen yazı sağlam atlatabilen tek minyatür ceylanım Acemifüsun'a sevgilerimle... ![]() ![]() Gülü andıran katmerli sakız tomurcukları bir başka güzel ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Teşekkür ederim.Bu gün bir tanesini daha topraksız ortama aldım. Gelişmeleri paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. kocapaşalı, sanırım ne sorduğunuz tam olarak anlaşılamadı, "zorlu kış" derken neyi kastettiniz? Sardunyalarınız dondu mu? Beslemek derken gübre vermeyi mi kastettiniz? Soru net olmayınca cevap da verilmmiş olabilir. Organik gübre de verilebileceği gibi,N:P:K da verebilirsiniz. Site içi arama modunda arayabilir veya Bu konu içinde ara modunda merak ettiğiniz konuyu yazıp arama yapın. Aslında alışınca sitemiz çok kullanışlı ve zengin. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
Bie de tohumdan sebze ve çiçek yetiştirmeyi çok seviyorum ilk ektiklerimden biri sardunya,tohumu hibritti,fidelerin fotoğraflarını yükledim,seneye görürmüyüm çiçeklerini? ![]() ![]() Düzenleyen loveflower : 10-04-2011 saat 12:40 Neden: hata |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde praktikerden aldığım sardunyanın fotoğrafı acaba hangi cinsdir?Sakız diye almıştım ![]() ![]() Düzenleyen loveflower : 10-04-2011 saat 13:28 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
yeni aldığım canan sardunyalarım. umarım sorunsuz bakabilirim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sardunya, ceylan, canan, sakız sardunya. Sardunyalara yeni merak sarmaya başladım önceden kokusu çok cazip gelmezdi. İki hafta önce kokmayan bir sardunya aldım. Ama bu başlıkta ilk cümledeki yazdığım isimleri görünce merak ettim; bu ayrım çiçekleriyle mi yapraklarıyla mı yapılıyor. Pazarda gördüğüm tomurcuklu sardunyalardan bu sebepten dolayı bir seçim yapamadım. Nasıl farkediliyor? İki hafta önce aldığım sardunyam. Satıcı Canan olduğunu söyledi. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
[/ATTACH]Dün gül gibi açan kırmızı top sardunya aldım. Ama ben en çok sizlerin o güzel ceylan sardunyalarınızdan edinmek istiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Kaybettik
|
Birinci fotoğraftaki küçük kırmızı top sardunya. O kadar küçük bir çelikki yerinden oynatmaya kıyamadım bir süre daha beklesin dedim. O canlı kırmızıya da bayıldım doğrusu. Üçüncü fotoğraftaki tomurcuğu merakla bekliyorum ne renk çiçek açacak diye. Büyük bir ihtimalle pembe olacak gibi bakalım. Büyük saksıdakiler bahar başı çelikleri. Birazcık güneş görsünler birazcık dallansınlar yerlerine geçecekler ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet resim çekerken bazı sardunyaları henüz açmadılar diye sakladım gerçekten. Onları da yükleyeyim, ben de Sn. günebakan gibi merak ediyorum bazılarının yaprakları kızardı acaba dolu ve soğuktan mı rahatsız oldular? |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2011
|
![]() Sardunyam ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tohumdan kolay yetiştiğinden olsa gerek. Dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkan yazılar var. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
|
Alıntı:
Geranium Johnson Blue de iki kök. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Dört kökmüş gibi, en azından üç ![]() ![]() ![]() Bu arada 3 kafadar katlı sardunya çıplak kök ( bare rot) alma teşebbüsünde bulunduk. Hem pahalı hem riskli, Allah sonumuzu hayretsin... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Çok sağolun. Geranium pratense çok hızlı çiçek açıyor. Bugün bitki yapısını inceledim. Kesinlikle çelikten yetiştirilebilir. Bitki çiçek açtıkca diğer sardunyalara yapısı daha çok benzemeye başladı. Gövde dikleşmeye, kalınlaşmaya ve çiçek kısımlarının altında yapraklanma artmaya başladı. Eminim kolay çeliklenecek. Tohumlarını paylaşıma inşallah açacağım. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Alıntı:
![]() |
|