![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
SevgiliBaşabahçıvan'ın gönderdiği çeliklerden yetiştirdiğim sardunyalar yavaş yavaş renklerini göstermeye başladı. Şimdiye kadar açan beş top sardunyanın beşi de kırmızı. Bazıları yalın kat bazıları katmerli açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yine Sayın Başabahçıvan'ın gönderdiği sakız sardunya çeliklerinden üçünü tutturmayı başarabildim. İlki çiçek açtı. Çok tatlı bir bordo. Fotoğrafta rengi biraz açık çıkmış. Diğerlerini de merakla bekliyorum. Kendisine tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Bunlarda benim çiçek açanlarım, tohumdan yetiştirdiklerimde var ama onlar henüz çiçek açaçak olgunluğa erşmediler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
" hm bunun bonsaisi olsa ne güzel olur " diyor içimden bir ses . Orada tam 3 kök var , yani henüz ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Pazar güzelim
![]() Sevgili maki01 , bu çiçek sevgisiyle bizde istekler sonsuz . Bakın pazarda ne buldum , şenlikten taşıma kaygısıla vazgeçtiklerimden ![]() ![]() hem katlı , hem kıvırcık ![]() ![]() Çözemedim , ceylan mı yoksa sardunya mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 , kızlarına kavuşmuşsun , senin coşku ve heyecanını buradan bile hissettim . Gözün aydın , mesafeyi düşününce çok da hırpalanmiş değiller . Sayende biz de yeni kargoyu keşfettik , hizmeti de çok iyi... Resimleri gördüm , hakikaten bravo ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Geçen sene aldığım ceylan bu sene beni çok sevindirdi. Harika çiçekleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Bu sakız sardunyaları ve ceylanı dün aldım.Ceylen 3.99 tl sakızlar 2 tl henüz sakızları saksıya ekemedim kovaya koydum poşetle.Bahçeden toprak alıp dikeceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın arkadaşım önce yaprakların parlak ve canlılığına dikkat edelim,bitkiyi gövdesinden tutarak saksıyı kaldırıyormu, eğer saksıyı kaldırabiliyorsa kök oluşumu sağlam, kök boğazında siyah lekeler varsa, yaprak parlak canlı değilse,gövdeden tutunca saksıyı taşımıyorsa, bu bitki sağlıklı değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Balsam kokulu yapraklı sardunyayı kazanmış bulunuyoruz . Hepimize hayırlı olsun . Uzun vadede hepimizin bir çok kokulu sardunyalara kavuşma umuduyla . Ben ilk bu gün Itır dışında kokulu sardunyadan bahsedildiğini duydum . Gelince görüntüsü ve kokusu konusundaki izlenimimi paylaşırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
sardunyalarımdan biri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
bu da benim yeni ektiğim ssakız sardunyam henüz 2 haftalık ama açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Itır
Alıntı:
Hakikaten öyle , sadece bununkiler daha büyük . Ve evdeki Itırlar da iki cins galiba , biri yapragını ezince limon kokusu veriyor , diğeri ise hafif nane gibi kokuyor . Ben Sardunya koleksyonculuğuna başlıyacağım . Küpeye ilgim azaldı , hem İzmire dayanmıyorlar hem de kokuları yok . Sardunya İzmiri sevdi , ıtır ona keza çok seviyor , güzel koku ve çiçekleri de var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Alıntı:
Ben her sulamada azıcık DAP gübreyi ( suda çözerek) sardunyalarımın sulama suyuna kattım muhteşem çiçeklendiler. Çiçek coşturanlarla yakalayamadığım çiçeği yakaladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
Herkese merhaba, ben aranıza yeni katıldım. Benim de sardunyalarım var ama maalesef sizler kadar iyi bakamıyorum galiba. Bir türlü canlı çiçekleri olmadı. Sizler nasıl bakıyorsunuz? Ayrıca Anadolu firmasına ait sıvı besin aldım. Bunu nasıl uygulamamı tavsiye edersiniz? Cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlarım 5 -10 - 20 saksı sardunya yetiştirmekle problem çözülmüyor,bazı bilgiler rasgele yazılıyor benimde binlerce bilmediğim var. Ben 25 yıllık bahcivanım, 9 yıldan buyana bende özellikle sardunya ile bire bir denemelerim oluyor,ben daha istediğim başrıya ulaşamadım, 2009 eylül ayından buyana 8 - 10 bin sardunya ile uğraşıyorum bu konuda ne yazıkki daha çok yolumuz var. Elbet bir gün bizde bu saydunya sevdalıları ile beraber başarıya ulaşacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Çam Kokulu Sardunya tohumu
Çimlenir derseniz bu Sardunyanın tohumundan alacağım , yaprak şekli de çok güzel ![]() ![]() Çimlendiren arkadaşların önerilerini bekliyorum . Ben 3 tohumdan birini çimlendirdim , 5 tohumdan bari 2 çimlenir mi sizce ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|