![]() |
4 Eklenti(ler)
Şimdi tam da gazoz kapağı kapatma aletini kullanma zamanı.:)
Dün biraz domates sosu yaptık. Kışın çok kullanıyorum. Çok pratik ve aynı taze domates nefasetinde. Eklenti 571042 Domatesler yıkandıktan sonra enine ikiye bölünüyor. Eklenti 571043 Çekirdeklerin elle sıkarak çıkması sağlanıyor. Süzgeçte biraz bekletilerek fazla suyu süzdürülüyor. Eklenti 571044 Sonra doğru robota. Bir litre domates suyuna bir çay kaşığı tuz ilave edilerek, şişelere doldurup kapak kapatılıyor. Şişeler, kazanda suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor. Kullanıma hazır.:) Eklenti 571045 |
Geçtiğimiz yıl arkadaşıma gazoz kapatma aletini vermiştim. Bu yıl Konya'da kapaklarını bulamamış. Bir kğ gönderiyorum. Kilosu 10 lira. Kapatma makinası da fiyatı değişmedi ise 17,50 lira. 40 tanesi yaklaşık 90 gr geliyor. Bir kiloda en az 450 kapak çıkıyor muhtemelen. Şişeler dikkatli bir şekilde kapatıldıktan sonra kaynatılarak içerisindeki mikroplar öldüğü zaman bozulmadan kullanılabiliyor. Kapaklar tam olarak kapatılmadığı zaman içerisindeki bozuluyor. Arkadaşım meyveleri konsantre hale getirip kullanıyormuş.
|
Haftasonu arkadaşımdan bu aleti duydum. Bugün internette araştırma yaparken tabi ki ağaçlar.net karşıma çıktı :D Nasıl başka yerlerde aradıysam :( fakat arkadaşım ısrarla kaynatmadığını söylüyor. İlk duyduğumda çok pratik geldi. Fakat ben her yıl 40-50 kg domates kaynatıyorum. Bu sene çok yapamadım ama gene 35 kg yaptım. 15 kg de vişne suyu kaynattım. Bu kadar malzemeyi küçük şişelerde saklamak için daha fazla yere ihtiyacımız olucak. Ancak meyve sularını çocuklara okula göndermek adına çok iyi olucaktır. Aleti temin etmeye bakmak lazım.
|
1 Eklenti(ler)
Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. ilk denememi ve tarifimi burada http://www.agaclar.net/forum/1513875-post227.htm paylaştım. Umarım doğru yapmışımdır. ;)
Eklenti 654310 |
|
sise yerine kapakli kavanoz kullansaniz daha pratik olmaz mi. kavanozdaki havayi almak icinse sicakken domates konulur. kavanoz ters cevrilir. sogumaya birakilir. boylece kavanozdaki hava guvenlik bolgesi olusur. boylece kavanoz iyice sıkısmıs olur.
|
Şu unutuluyor: Kapağını kapattığınız şişe/kavanoz içindeki malzemenin 120°C sıcaklıkta kızgın buhar ile sterlize edilmesi gerekiyor. Bunun için 1,2Kg/cm2 buhar basıncı oluşturan bir düdüklü tencere veya otoklav ile 25-30 dakika sterlize edilmesi gerekiyor. Aksi durumda, gelişen mikroorganizmalar nedeniyle zehirlenme oluşabilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Afyonkarahisar'da son güncel fiyatlar önce 17.50 iken şu anda 22.50 TL. 1 kg kapak yaklaşık 450 tane 12 TL. O da 10 TL idi. Makina Resulgur arkadaşımızın aldığı gibi. Makineyi dört tarafından sabitleyerek kullanılması durumunda daha rahat kapatma durumu oluyor.
|
Eşim domatesi çiğ olarak değil önce kaynatıp daha sonra huni yardımı ile şişelere dolduruyor. Kapatma işi bana ait oluyor. Daha sonra büyük bir kapta şişelerin üzerini geçinceye kadar su ile doldurarak kaynatıyor. Bu şekilde yapınca iki yıl rahat bir şekilde bozulmadan duruyor. .
|
Bu makine meyve suyu yapımı icin ideal gözüküyor..Özellikle de benim ufaklik gibi hazir meyve suyunu seven cocuklar icin;)
Benim merak ettigim bu şişelerde ne kadar bozulmadan kaliyor? Hazir meyve sularinda koruyucu maddeler oldugunu düşündüğümden soruyorum.. LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Merhaba,
18 yaşından büyük üyelerimiz bu siteden kapak ve kapatıcı aparatları inceleyebilir. Yaklaşık 1 senedir alışveriş yaptığım güvenli bir site olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025