agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen FAKO

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-08-2007, 21:26   #2
Ağaç Dostu
 
DevrilgenKayik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2006
Mesajlar: 103
Galeri: 4
Dünyada, renkli yeme akımı başladı. Yani sofranızda her renkten meyve/sebze bulundurmanızın, bitki kaynaklı beslenme ogelerini dengeli almanız açısından önemi vurgulanıyor.

Çünkü her renk meyve sebzeye ozgu antioksidanlar, doğal besleyici bileşikler bulunuyor. Orn. domates, karpuz gibi kırmızı sebzelerde likopen, havuç, balkabagı gibi turuncu sebzelerde karotenoidler, mor renkli sebze/meyvelerde karadut, pancar gibi, betanin, antosiyanin, yeşil yapraklı bitkilerde lutein, klorofil , vs.

Yani sofranız ne kadar renkliyse o kadar iyi besleniyorsunuz.

DevrilgenKayik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025