agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-08-2009, 13:03   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Şimdi kırmızı biber (Capsicum annuum -Corno di toro rosso) (yağlı biber- yağ biberi) zamanı. (Biber, Solanaceae familyasından ve Capsicum cinsine ait Capsicum anuum L. türüne aitmiş)

Kırmızı bibersiz yapamayanlardanım. Sabah kahvaltısında bile enfes... Bırakın tadını sofraya renk vermesi biler yeter... Beyaz peynirli, cevizli, lorlu, patlıcanlı, sirkeli, limonlu, sarımsaklı daha pek çok çeşidini yapabilirsiniz... Tek kusur var. İştah açıyor... Suyuna ekmeğini bandırmadan edemeyenlerdenim... (Kimi salatanın suyuna ekmek bandırmayı kabalık olarak görme kabalığını gösterir)

Evet, kırmızı biberi kimi fırında közlüyor, kimi ocak üzerinde, kimi mangalda...
Ben mangal kömüründe közleyenlerdenim.
Közlenen biberleri sıcağı sıcağına bir gazete kağıdına sıkıca sarıp hemen bir poşete koyun ve ağzını sıkıca bağlayın... Yarım saat sonra kabuklarının çok kolay temizleneceğinden emin olabilirsiniz...


Düzenleyen hassoman : 15-08-2009 saat 14:29
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025