agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-05-2012, 11:22   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay Mesajı Göster
Gelişmiş labaratuar lar da belirli kimyasallar ve cihazlar yardımı ile basınç altına almak, ısıtıp ani soğutmak gibi yöntemler kullanılarak öz alındığı gibi, bitkilerin kurutulup etkin maddenin belirli kimyasallar yardımı ile çekilmesi sağlanıyor.

Bazı bitkiler için ise hamur haline getirip daha sonra kurutma ve ayrıştırma yöntemleri kullanılıyor.

Eski yöntemler olan damıtma, alkol ve sirke kullanmak benim halen başvurduğum yöntemler.
Sayın Balbay, forumumuzda da bulunan şeker otunun ekstratını elde etmek istiyorum. Bahsettiğininiz alkol ve sirke yöntemlerini kullanabilir miyim? Kullanılabilirse, ev koşullarında bunu nasıl yapabileceğimi açıklarsanız çok sevinirim. Uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum ancak çok da açıklayıcı bilgilere ulaşamadım, hep üstü kapalı bahsediliyor. Şimdiden teşekkürler.

çekeles Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ekstrakt, özüt, uçucu yağlar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025