agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-05-2010, 23:41   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Diğer bir yöntem ise etil alkol yardımı ile etkin maddenin ayrıştırılması. Bu yöntem de 96% saflık da etil alkol içerisine etkin maddesini aktarmak istediğimiz bitkiyi alarak belirli bir süre bekleniyor.

Bekleme süresi ve bekleme şekli ( oda ısısı, gölge, güneşte, soğuk da bekletme gibi ) bitkinin sahip olduğu etkin maddeye göre değişmekle beraber, tanen li, acı madde içeren maddelerin karanlık ya da gölge de, uçucu yağlar içerenlerin ise güneşli ve oda sıcaklığında bekletilmesi yöntemleri kullanılıyor.

Çoğunlukla likör üretim yöntemleri bu şekilde olsa da, her türlü bitkinin özü de alkol yardımı ile bitki den ayrıştırılabilir.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ekstrakt, özüt, uçucu yağlar

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025