agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2010, 23:25   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Genel anlamı ile en çok uğraştığım konulardan birisi. Bir bitkinin ona özellik veren içerik maddelerinin belirli yöntemler ile bitki posasından çıkarılarak yoğunlaştırılması olarak tarif edebiliriz.

Örneğin Isparta da gül yaprağının damıtma yöntemi ile hem uçucu yağları alınır hem de damıtma sırasında oluşan suyu alınır.

İçeriğinde ki etkin maddenin bitkinin kütlesel oranına göre az oluşu insanları ekstrakt elde etmeye itmiştir.

Yani her hangi bir hastalığın tedavisi için gereken madde bildiğimiz bir bitki de bulunuyor. Ama 1 kg bitki de örneğin 2 mgr etkin madde var.

Bize ise tedavi için 100 mgr gerekiyor. Bu durumda hastaya 50 kg bitkiyi yemesini ya da kaynatıp içmesini önermek abes ile iştigal olacağından, bitki de bulunan etkin maddeyi bir şekilde çıkarıp, bitki posasınından ayırmak gerekiyor. Bu yönteme de ekstrakt çıkarmak deniyor.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ekstrakt, özüt, uçucu yağlar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025