![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Yoğurt yapmak için karıncaların oluşturduğu toprak tepecikten biraz almanız yeterliymiş,Bu yuvalarının ilk girişindeki kumsu yerden.Göçebeler onu kullanırmış eskilerde.Karınca yumurtasındanda olabileceği söyleniyor.Fakat 3 günde mayalanmakta.Birde nohutla koyun bağırsağından yapılanı islami maya diye araştırırsanız bulabilirsiniz var fakat onu yapmak marifet ister zehirlenebilirsiniz. Etin doğal marineside dinlenmesidir.Dolapta 2-3 gün bekletmeniz eti yumuşatır kırmızılaştırır ve lezzetleştirir.Ayrıca yarım şişe soda suyu içinde bir çukur tabakta bekletmekde etinizi yumuşacık yapmanızı sağlar. Et ve yemek tarfileri http://www.uzmantv.com/ video olarak ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
|
|