agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-08-2009, 15:42   #21
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Birkaç öneride benden...
Pirinç pilavı yaparken bir iki damla limon lapalaşmayı önler, bir adet kesme şeker de beyaz olmasını sağlar.
Mücver yaparken veya başka bir şeyde kullanacağımız kabakları rendeledikten sonra hafifçe ovup suyunu sıkarak kullanırsak fazla un yemesini ve sulanmasını önler.
Türk kahvesi kavanozunun içine koyulmuş bir iki adet kesme şeker tazelik süresini uzatır.
Patatesleri kabuklarıyla bile haşlarken içine bir tatlı kaşığı tuz ve aynı oranda şeker koyarsanız daha lezzetli haşlanmasını sağlarsınız.
Makarnayı haşladığınız suyu hemence dökmeden birazını saklayın ve hazırlayacağınız sosu pişirirken birkaç yemek kaşığı sosa ekleyiniz. Makarnanın pişerken suya saldığı un ve nişasta sosta kıvam arttırıcı özellik taşır.
Maydanoz, dere otu ve nane gibi yeşillikleri hatta tüm salatalık malzemeleri alışveriş sonrası hemen dolaba yerleştirmeden birkaç saat kuruması için bekletirseniz dolapta dayanma sürelerini uzatırsınız.
Krem şanti size ağır geliyorsa özellikle meyve salatalarında suyu alınmış yoğurda biraz pudra şekeri ve birkaç damla limon damlatarak kullanınız. Daha hafif ama lezzetli bir tat.
El yapımı açma böreklerde hamura ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı üzüm sirkesi böreğin çıtır çıtır olmasına neden olur. Poğaça türü hamur işlerinde de aynı uygulama yerken hamurun ağzınızda dağılmasını sağlar.

Jakin beğendi.
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025