agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-11-2015, 10:32   #1
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Süt Taşmasın Diye

Komşum sabah bu resimdeki küçük seramiği verdi.

Name:  061120153604.jpg
Views: 354
Size:  20.6 KB

Kaynarken sütün içine atıyorsunuz, taşmıyor.
Test edildi!..
Beni uyarmasına rağmen tıkır tıkır seslerin nereden geldiği hakkında
epeyce fikir yürüttükten sonra gidip baktım, taşmamış..
Belki bilenler vardır, bilmeyenler de faydalansınlar.
Öğrendiğim bir şeyi paylaşmazsam çatlarım.
Ne çok laf ettim! Herkese sevgiler, kolaylıklar..

mozen, Kiraz, Lonicera ve 6 kişi beğendi.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 13:12   #2
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Küçük bir püf noktası da benden. Kışın bolca tükettiğimiz portakalların kabuklarını birer parmak kalınlığında şeritler halinde keselim ve altındaki beyaz bölgeyi bıçakla bir güzel alalım. Kalan dış kabuğu bıçakla incecik doğrayıp, bir kat şeker bir kat portakal kabuğu olacak şeklinde bir mayonez kavanozuna dolduralım ve buzdolabına kaldıralım. Birkaç gün sonra şekerler erimeye başlayacaktır. Daha sonra iyice karıştırıp buzdolabında saklayamaya devam edelim. Kek, kurabiye hele de aşure için fevkalede bir şekerleme.

A_NOMAD ve Jakin beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 16:27   #3
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Buzluga koyacağiniz Kıyma, ıspanak, elma püresi gibi macunumsu yiyecekleri poşete koyduktan sonra top top şekil vermeyin. Poşet içinde elinizle bastırarak ya da merdane ile iyice inceltin ki buzluktan cikarildiklarinda en kisa surede çözülebilsinler. Üst üste dizip yer tasarrufu da sağlarsınız.

Ozlem A, A_NOMAD ve Jakin beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 16:29   #4
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Soğanları buzdolabında saklarsaniz hem daha sert kaldıklarından daha kolay doğrar ya da rendeler hem de göz yanmasından kurtulursunuz.

Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 16:51   #5
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Bir de kahvaltı tepsisi edinmek kahvaltı hazırlığıni çok kısa süreye indiriyor. Tüm kahvaltıliklari üst uste koyulabilecek uygun kaplar içinde bir tepsiye siralarsaniz tek hamlede tüm kahvaltıliklar masaya gelir. Dolap kapağı en kisa süreyle açık kalır. Kimseye kahvaltı hazırlamak için uyanmazsiniz. Herkes kendine hazırlar ) Ne de olsa 3 saniyelik is.

Ozlem A, A_NOMAD ve Jakin beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 16:59   #6
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Veee şef bicağı. Kesme tahtası ve iyi bir şef bıçağı yemek hazırlığında çok pratik oluyor. Rende, Rondo gibi şeyler el altından kalkıyor.

A_NOMAD beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 17:12   #7
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Pide poğaça hatta çiborek yaparken hamuru parçalara ayırmaya sonra da tek tek uğraşmaya hiç gerek yok. Hamuru bütün açıp bölerek kullanabilirsiniz. Poğaça için mayalanmis hamuru 1 cm. Kalınlığında açıp plastik bir bardakla yuvarlaklara ayırabilirsiniz. Şekilleri de daha düzgün oluyor.

A_NOMAD ve EAkpınar beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 20:36   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 23
organik ürünler kullanıyorum daha lezzetli oluyor

alkan6363 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 21:02   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 23
mutfakta en önemlisi bence baharatlar


alkan6363 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 11:30   #10
Ağaç Dostu
 
sevgice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 444
Talking

Merhabalar birkaç bilgide benden olsun. Ben denemedım çünki bende yeni okudum.
ALINTIDIR

Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

Karnıbaharın haşlandıktan sonra sararmaması ve kötü kokusunu önlemek için haşlama suyuna biraz süt katın. Kar beyaz karnıbaharınızı afiyetle yiyin.

Zeytinyağlı dolma yapacaksınız ama fıstığınız yok? O halde içine 1-2 havuç rendeleyin. Aynı lezzette olacağını göreceksiniz. Afiyet olsun.

Lahana kokusundan kurtulmak artık çok kolay. Bir elmanın kabuğunu soyup lahanın pişme suyuna ekleyin. Kokusuz ve hazmı kolay lahana için! Afiyet olsun.

Havuçlarımızı haşladıktan sonra mat, donuk bir renk almasını istemiyorsak, kaynar suda haşladıktan sonra çıkarır çıkarmaz hemen birkaç buz atılmış soğuk suya atalım. Renklerini koruyacaklar, daha göz alıcı olacaklar.

Devamıda sirkelı su hakkında. Onunla ilgili birkaç bilgi

Bulaşık makinenizi yıkayabilirsiniz: Bulaşık makinenizin performansını yüksek düzeyde tutmak ve sabun tabakası oluşumunu yok etmek için, ünitenin altına seyreltilmiş 1 fincan sirke dökün ya da üstteki rafa bir kasenin içine sirke koyun. Sonra bulaşık makinenizi bulaşık ya da detarjan koymadan tam devir çalıştırın. Özellikle suyunuz sertse, bunu ayda bir tekrarlayın. Ancak, bu işlemi uygulamadan önce bulaşık makinenizin kullanım klavuzuna bir göz atın

Kızartma sonrası temizlik yapar: Kızartma işini bitirdiğinizde ocağın üstüne, duvarlara sıçrayan yağ damlacıklarını temizlemek için, bunları seyreltilmiş sirkeye batırılmış sünger ile silebilirsiniz. Durulamak için soğuk suyla ıslatılmış başka bir sünger kullanın, sonra da yumuşak bir bezle kurutun.

Kızartma tavanızı korur: Kızartma tavanızda 10 dakika boyunca 2 fincan sirke kaynatmak, birkaç ay boyunca yiyeceklerinizin yapışmasını önler.

Yumurtanızı daha iyi haşlamanıza yardım eder: Yumurta haşladığınız suya litre başına 2 yemek kaşığı sirke ekleyerek, yumurtanızın çatlamasını önleyebilir ve kabuğunun daha kolay soyulmasını sağlayabilirsiniz.

sevgice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025