agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2008, 19:29   #1
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Taze balığı anlayacağım diye mıncıklayıp bozmaya gerek yok.

Aslında insan göre göre öğrenir. Kaba bir anlatımla, taze balık, yeni ütülenmiş bir elbise gibi, gözleri parlak, renkleri canlı, görünüşü diri olur.

Ayıptır söylemesi, denizden yeni çıkmış balığı görmedikçe bu sözlern de bir anlamı olmaz.

Ben, eskiden, hamsinin gözlerinde kırmızı bir halka var sanırdım, yaratılışından böyle
Sonra birgün babamla boğazda bir hamsi alayına rastgeldik, o zaman hamsinin, gözlerinin nasıl parlak, derisinin ne harikulade renklerde olduğunu gördüm, resmen lacivert.
O zaman anladım ki benim gördüğüm kırmızı gözlü hamsiler, Trabzon'dan, Samsun'dan İstanbul'a gelinceye kadar ahı gitmiş, vahı kalmış bayat balıklarmış
İşte böyle.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025