![]() |
Sevgili arkadaşlar,
Bende sizlerden fikir almak istiyorum. Bahçe ve inşaat işlerini çok seviyoru ve kendim yapınca büyük keyif alıyorum. Mevcut yazlık evimin komşu ile olan sınırına bir şelale yapmak istıyorum. Bu fikir yıllardan beri vardı. Ancak yeni komşum ve arkadaşım gelince onunla anı fıkrı paylaştım ve oda çok sıcak baktı. Bizim yerimiz yaklaşık 45m uzunluğunda ve yaklaşık %30 meyil bulunan bir alan. Bu alan üzerinde iki adet 90cm lik ara kademeler var. Son olarak da yaklaşık 2.10cm yüksekliğinde bir perde duvar var ve bu perde duvarın yanında içinde devamlı su olan ve içinde güçlü bir dalgıç motor bulunan bir keson su kuyusu var. Düşüncem şu, Suyu aynı dalgıç ile en tepe noktaya basıp oradan yapacağım şelale vasıtasıyla çeşitli görsellikler sağlayıp kademelerde de ağaç oluklar kullanarak tekrar aynı kuyuya döküp buradan devir daim sağlamaktır. Bu konuda bana fikir verip yardımcı olabilirseniz sevinirim Saygılarımla. İbrahim SAĞIROĞLU |
Sevgili haxal, Azmin zaferi işte bu! güzel şeyler üretenler güzel şeyler yaşamaya layıktır.
Yapay şelaleler başlığında resimlerle adım adım amotörce yapılan bu ikinci şelale. Benim resimlerim pek iyi çıkmasada yapım teknikleri ile ilgili paylaşımlarımın arkadaşlara yararlı olduğunu düşünüyorum.Yani şelale yapımı ile ilgili bilgileri bu başlık altında bulmak mümkün. Forumdan sucul bitkiler başlığı ile girilerek ulaşılan yapay şelaleler'i bulmak yerine, bilgilerin derli toplu ,kolay ulaşılan bir başlık altında toplanmasına site yöneticilerimizin yardım ve olurlarını bekliyoruz. |
Sporcu 123 bahçe resimlerinizi yüklerseniz yardımcı olmaya çalışırız
|
Alıntı:
bana çok acele olarak o izolasyon maddesinin (toz+sıvı=koçtaş) ismi lazım:( çünkü şelalenin suyu sürekli eksiliyor. su tabanda bir yerlerden sızıyor ama tespit etmem imkansız. çünkü taşlarla girintili çıkıntılı amorf bir şekil verdiğim için, bunu anlamanın bir yolu yok. sadece üstüne bir kat daha astar şeklinde birşey sürmek istiyorum.KOÇTAŞ'a (izmir) bunu sordugumda, böyle birşeyin olmadıgını söylediler:( ama bir sıvıdan bahsettiler çimentoya katmam için. çimento ile tekrar uğraşamam. o zaman sıfırdan tekrar yapmam lazım zemini:( sizden ricam, bu bahsettiğiniz izolasyon maddesini biraz açıklamanız. içine boya ve toz kattıgımızda özelliğini kaybediyor mu? boya olarak toz boya mı kullandınız izolasyon maddesine katarken? bu karışım harç şeklinde mi? yoksa daha çok akışkan bir sıvı benzeri mi? yani, hazır durumdaki gölet zeminine püskürterek ya da fırça ile (aynı vernik sürer gibi) uygulayabilir miyim? cevabınız için şimdiden teşekkürler not: buraya cevap yazdıgınızda, sedat.demir@isbank.net.tr adresime bilgi mahiyetinde mail atarsanız çok sevinirim. selamlar sedat demir |
Alıntı:
şimdiden çok teşekkür ediyorum. cevabınızı acele olarak bekliyorum. selamlar sedat demir |
Şu anda aklıma gelen Kalekim fugapool 2900 size tafsiye edebileceğim bir ürün.
|
JOHNCLİFFHANGER 'e
Kullandığım izalasyon maddesinin tam adı Sentetik reçine esaslı su izalasyon harcı (ceresit CR 68). Koçtaştan almıştım toz halinde çimentonun çok inceltilmiş görüntüsünde torba, yanındada bidon içerisinde sıvı var iki maddeyi karıştırarak fırça ile sürülecek kıvamda karışım elde ediliyor. Karışımı fırça ile sürdüm bir iki kat ve kurumasını bekledim. Fıça darbelerini yağlı boya sürer gibi yapmalısın ki tam kapatma sağlasın.Boya olarakta toz boyayı harcın tozuna karıştırıp üzerine sıvıyı ilave ettim kolay gelsin. Karışımı azar azar yapmakta yarar var çabuk koyulaşıyor |
ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim nalan hanım. oysa 2 koçtaş'a da (izmir) meramımı ayrıntılarıyla anlatmış, ama öyle birşeyin olmadıgı cevabını almıştım maalesef:( pztesi ilk işim onu almak olacak. tekrar teşekkürler.saygılarımla,
sedat demir |
Umarım izalasyon maddesini bularak kullanmışsınızdır. Bende koçtaşta çalışan 4 ayrı kişi ile konuştuktan sonra aralarından bir tanesi yönlendirebilme yetisinde çıktı.
|
Uzun süredir bu bölüme giren yok galiba
|
Bu gün okudum yaptığınız çalışmalar çok güzel ayrıca ilk baştan itibaren resimli anlatımlarınızda gayet öğretici teşekkürler.Bende bahçeme şelale ve havuz yapmayı düşünüyorum nasıl olur bilmiyorum.Resimli anlatımdan biraz fikir sahibi oldum sayenizde.
|
Yapay şelaleler yerini bulmuş düzenleme için teşekkürler.
|
Belediyelerin yaptırdığı beton bazlı şelale çalışmalarında teknik olarak hangi madeleri veya özelliği olan maddeleri kullanıyorlar ? Çimentonun yapırıcı yalıtkan (geçirmezlik özelliği) don dayanıklılığı olan özel bir türümü var yoksa bilinen inşaat malzemeleri mi kullanılıyor.? Önümüzdeki yaza bir şelale çalışması yapmak istiyorum inşallah.
|
Merhaba Nariçi,
Belediyelerin tekniği hakkında fikrim yok ama benim tekniğimlede oldukça dayanıklı bir şelale yapılıyor.Ayrıntılı bilgiyi bu başlık altında bulabilirsin başarılar. |
Merhaba, ilginiz için çok teşekkürler.
|
Merhaba, ben aranıza yeni katıldım. Arka bakçeme yapmak istediğim mini şelaleli havuz için örnek, plan, resim arıyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
|
Merhaba,
Bu başlık altında birçok örnek var sana ışık tutar umarım başarılar. |
Alıntı:
ben de şelalenin yüzeyini ince bir tabaka silikon ile kaplayıp, üzerine torf serperek ciğerotu gibi yosunların çıkması için zemin hazırlayayım dedim. ama aylar geçmesine rağmen bir tek yosun görmedim:( nerede hata yapmış olabilirim? elimle silikonu sıvazlamış olmam, hava ile torfun irtibatını mı kesti? sürekli güneş gören bir alanda olması mı yosunlaşmaya engel oldu? su zerreciği şeklinde fıskiye ile su püskürtmüştüm. su görmemesi mi lazımdı? not:bir de, herşey kitabına göre olsaydı, ne kadar sürede yosun kaplardı zemini? cevaplar için teşekkürler sedat demir |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
İnternette yaptığım araştırmalar sonucu nihayet arka bahçeme yapmak istediğim yapay şelale nin nasıl bir şey olacağına karar verdim. 2 haftasonu zaman harcayarak aşağıda resmini göreceğiniz yapay şelalemi dün 26.04.2009 günü tamamladım. Sizin yaptıklarınız gibi muhteşem görünümlü ve büyük olmasada dar bütçem ve zamanım ancak buna müsaade ettiği için basit bir şey yapabildim. Önce kullandığım malzemeleri ve fiyatlarını vereyim: 1. ATMAN marka 2 metreye su basabilen dalgıç akvaryum motoru: 30 TL 2. Oduncudan kilo işi aldığım içi oyuk meşe ağacı kütüğü: 8 TL 3. Plastik Bebek küveti : 7 TL 4. Seramik odun figürü ve toprak küp : 5 TL 5. Kalın ve ince 2 adet hortum (toplam 1,5 mtr) 3 TL 6. Gökova-Ören kıyılarından eşimle beraber topladığımız taşlar : - 7. Silikon 1 tüp 3 TL 8. Oluklu kiremit 2 adet (zaten vardı fiyatını bilmiyorum) Böylece toplam maliyet 56 TL oldu. Yapılışı: Önce toprak küvet derinliğinde kazılıyor ve içine yerleştiriliyor. Sonra deniz kenarından topladığımız taşları silikon ile küvetin içine ve yan kenarlarına yapıştırıyoruz. Toprak küp ün altını matkapla delip dalgıç motordan gelen hortumu buraya monte ediyoruz. Daha sonra ağaç kütüğünü, oluk kiremitleri ve diğer aksesuarları yerleştiriyoruz. Havuzun etrafına çim tohumu ektim 15-20 gün sonra etrafı daha da yeşillik olacak. Yosuna karşı havuzun içine havuz tuzu- kimyasalı atmayı düşünüyorum ama su içmeye gelen kuş ve kedilere bir zararı olurmu acaba? Bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum. Not: Yapak şelale yapacak arkadaşlara tavsiyem kullanacakları motorun mutlaka sessiz çalışan akvaryum tipi motorlardan seçmeleri. Amaç dinlenmek ve stres atmak olunca devamlı vınlayan ve yüksek desibel ses çıkaran motorlar bu amaca uygun değil bence. |
Çok ekonomik üretmissiniz, tebrikler.
|
Çok teşekkür ederim, ama proje daha bitmedi artık yaz boyunca çeşitli eklentiler gece için aydınlatmalar vs ile uğraşırım sanıyorum.
Selamlar, |
Elinize sağlık Sayın Kalafat, gayet güzel ve pratik olmuş.
Bence o güzelliğin içine kimyasal atmayın, dediğiniz gibi. Yosun tutsa da başka bir güzellik ama zaten o küçük alanda arasıra elle basit bir temizlik yaparak onu da engelliyebilirsiniz. Kuşlar, kediler, pervaneler gelecek, güzel olacak. |
Ayrıca ben olsam, kütüğü özellikle yosunlandırmaya çalışırdım, bir de böyle düşünün.
|
Güzel fikir ama yosunlanmayı nasıl hızlandırabilirim acaba? Devamlı ıslak bırakmaktan başka yapabileceğim bir şey varmı? Kimyasaldan hemen vazgeçtim uyarınız için teşekkürler.
|
Küvete silikonla taş yapıştırma fikrini çok beğendim, çok doğal bir görüntü olmuş, tebrikler :)
|
Teşekkürler Sayın Gilan,
Bakalım ileride güneş ve suyun etkisiyle yumşama yapacak, yapışan taşlar dökülmeye başlayacakmı göreceğiz. B planı olarakta sıcak silikon tabancası ile daha sağlam yapıştırabileceğimi planlıyorum. Selamlar |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Küçük ve pratik bir şelale yapmak isteyenler için örnek olabilecek çok güzel iki çalışmaya rastladım:
http://www.akvaryum.com/FORUM/selale...94292.asp?PN=1 http://www.akvaryum.com/Forum/ev_tip...49903.asp?PN=1 İlk linkin 6.sayfasında da dekore edilmiş çok başarılı bir örnek şelale var. Eklenti 127683 |
Güzel ama bence doğal taş kullansalardı daha gerçekçi, naturel bir görüntü oluşurdu.
|
Bu daha çok hafifliğinden ve pratikliğinden tercih edilecek bir yöntem. "Bugün şuraya koyayım, seneye bu köşeye taşırım, hatta kışın da salona koyarım" denilebilir neredeyse :)
Ama mümkünse doğal taş tabi en güzeli. Ben mayıs sonu gibi bu strafor şelaleden yapmayı düşünüyorum bakalım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025