![]() |
haxal'a
Harcın suyunu daha az koyarsan (yani kullandığın harç cıvık olmazsa) harç o eleği tutacaktır. Ama o boruların o şekilde ağırlığı çekeceklerinden şüpheliyim! İzolasyon malzemeleri iki çeşittir: Bir türü, harcın içine katılır ve harcın suya karşı daha dirençli olmasını sağlar. (çimento moleküllerinin daha fazla şişmesini falan sağlıyorlar) Bunların sıvı halde ve katı olan bir sürü çeşidi var. İkinci tür de iş bittikten sonra dışarıdan kaplanan bir şeydir. (Malayla, fırçayla, püskürtmeyle uygulanan bir sürü çeşitleri var.) Hangi türü **** markayı kullanacağın tamamen senin tercihine kalmış. |
Alıntı:
giriştik bi işe ama bakalım ne olacak:) |
son resimler
1 Eklenti(ler)
bu gün itibari ile şelalenin son hali, hala telden yapılmış basamaklara başlayamadım.
öndeki sarı renkli tel, şelalecilere satılan telmiş. |
merhaba haxal.yapacağın şelale mükemmel olacak.ilk sadece telle sardığını gördüğümde harcı nasıl sıvayacağını ben de merak etmiştim.daha sonra arkasına ördüğün taşlar teli sıvaman için iyi bir ortam oluşturmuş.tel ile taşlar arasında fazla boşluk kalırsa harcı çok kullanman gerekecek.onun için öncelikle duvarla tel arasına sıkıştıracağın hafif nemlendirilmiş gazeteleri destek yapabilirsin.daha sonra bulduğun bez parçalarını harca iyice sıvayıp telin üzerine yayıp tele yapışmasını sağladıktan sonra kurumasını bekleyip(sertleşecektir)üzerini harçla sıvaman kolay olacaktır.ben şu anda şelalenin yeşermesi için bazı bölümlerine köpük sıkıp elimle yayıp üzerine torf yapıştırdım.ellerime bulaşan köpüğü bir türlü çıkartamadığım için iki elimde iptal durumda.kurumasını bekliyorum.mesajı torunum yazıyor.size kolay gelsin.şelalemin resimlerini en ksa sürede yükleyeceğim.
|
çok zor bir işe giriştiğinizi deneyimlerimle biliyorum.ama piyasadaki fiyatlarını görünce ve yaptığımız iş bitince o güzellik tüm yorgunluğu bitiriyor.
harcınız beyaz çimento ve mermer tozu olunca niçin kırılgan oldu anlayamadım.ben şelalenin bir yerini matkapla delmem gerekti.başaramadım.yani matkap bile delmeyecek kadar sağlam oldu. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
teşekkür ederim ilgi ve tavsiyeleriniz için. ilk önce mermer tozunu çok az karıştırıyordum,bu gün denedim ve mermer tozunu çok kattım nerede ise 2ye 1,sanki iyi tuttu gibi ama yarın belli olur. buda benim şelalenin bu günkü son durumu. iki gündür full time çalışıyoruz. daha yeni içeriye girdik...hava kararmadan son hali. |
çok iyi ilerliyorsunuz iki kişi çalışmanız daha kolay yapmanızı sağlıyor benim o şanşım yoktu ve çok zor olmuştu. gerçekten çok hoş görünüyor sıvayı yaptıktan sonra bir süngeri suya batırıp üzerinde gezdirirsenizolası küçük çarlamaların önüne geçmiş olursunuz
|
bu arada coco cola nın gizli formülünde birşeyler eksik değilmiş değilmi?
Ben şelelanin yapım aşamasında Ali beyden aldığım yardım dışında kimseden yardım alamamıştım şelale işini yapanlarda yanıltıcı bilgiler verip sizin hanım olarak bunu yapmanız mümkün değil biz size 10 bin ytl yaparız dediler ama ben yılmadım ve deneme yanılma ile bu devasa şelelayi yaptım.Kullandığım teknik ve malzemeler tamamen benim denemelerim ile oluştu . sizlerinde güzel şeylere imza atacağınızı biliyorum. Arman b haber yok işlere çok mu yoğun girişti acaba? |
Arman b nerelerdesiniz o şirin bahçenizdeki şelale yapımına başlamadıysanız şekil olarak ilginç olacağına inandığım fikirlerim var.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
şelalemin son fotoğrafları
5 Eklenti(ler)
Şelalemin son hali
|
3 Eklenti(ler)
devamı
|
3 Eklenti(ler)
buda bu günkü son hali.
artık yavaş yavaş bir şeye benzemeye başladı... |
Yaptıklarınızı hayranlıkla, imrenerek ve merakla izliyorum.
Kolay gelsin:rolleyes: |
Ben de:)))
Ellerinize, emeğinize sağlık arkadaşlar. |
Sağolun arkadaşlar.
Haxal mükemmel oluyor müthiş güzel iş çıkartıyosunuz. Motor olarak ne kullanmayı düşünüyorsun.Benim akvaryum motoru oldukça güçlü hemde ucuz ve sessiz .Su sesinin fazla olmasından dolayı sarkıtlar yaparak sesi yumuşatmak istemiştim ama yinede fazla ses oluyordu bende motorun su çıkısının ağzını daraltarak daha az su pompolamasını sağladım ama motor gücünü engellediğimden motora zarar verirmi bilemiyorum bu hususta bilgi verebilecek arkadaş varmı acaba? |
haxal’a
Elinize sağlık beşinizin de. Bayağı güzel bir şey çıkarmışsınız ortaya. Öncelikle Nalan Hanıma, Bu ara sabah 8 akşam 9 arası çalışmak zorundayım ne yazık ki! Ancak cumartesi yarım gün ve Pazar uğraşabileceğim şelale yapımıyla. Akşamları birkaç dakika foruma girip, gelişmeleri takip ediyorum ama ben sizi biraz geriden takip edeceğim ne yazık ki. Elbette şelaleyi bitireceğim :) Plan safhası olması gerekenden biraz daha uzun oluyor diye düşünelim sadece. Dalgıç motorların su çıkışı, bir vana takılarak kısılabiliyor. Bunu biliyorum. Ben de kullanacağım dalgıç motorun üstteki çıkışına bir vana koymayı düşünüyorum zaten. Elbette sizin kullandığınız motorun tam adını, (fiyatını daha önce söylemiştiniz), nereden alınabileceğini öğrenebilirsem, onu da değerlendirmeyi düşünüyorum. Havuzun derinliğini de 1m civarında düşünüyorum. Belki biraz daha derin olabilir. Suyun yüzeyi de 3-3,5 m2 olur herhalde. İçine balık koymamı önerdi birkaç kişi. Hatta bir şelale ve havuz imalatçısı ben daha önce yaptığım 2 havuza sazan balığı koydum, gayet de güzel oldu. İstersen yiyebilirsin bile dedi. Tabi ki ben balıktan hiç anlamam. İnternetten de sazanların toprak havuzlarda yetiştiğini öğrendim. Benim havuzun zemini beton olacak. Bu konuda bilgi ve deneyimi olan arkadaşların görüşünü rica ediyorum ayrıca. |
Alıntı:
teşekkür ederim çok az kaldı, bu gün motorunu aldık, gardena marka, üzerinde yazılanlara göre 5 metre yükseklik ve 6 ton/saat su çevirme kapasitesi var. uzun pazarlıklar sonucu 120 ytl ye kopardık, resmini çekip koyacağım siteye ama yine geç geldik :D çin malı olmamasına dikkat ettik motorun, bu alman malı imiş aldık... akvaryum pomposına gelince hicbir sorun olmaz kısabilirsiniz su akışını. ayrıca ankarada rüzgarlı die bir yer var her türlü insaat malzemesi satılıyor, bulamadım ceresit cr 68 i, yerine başka markalar var ama çok pahallılar, 80 ytl 20 metrekare lik yerin sızdırmazlığını yapan bir marka vardı,ilave mavi boyası 60 ytl, çok geldi. gidip koçtaştan bulursam alacağım ceresit i... birde toz boya... pazartesi bitirmeyi planlıyoruz,motoru denedik,su sesi ne kadar hoş,o yarım hali ile bile oturup başında çay içtik,ne hoş oldu :):):) |
Alıntı:
kesinlikle iyi plan yapmalısın,hatta düşün düşün birdaha düşün... ben birşeyi iyi anladım,ne kadar iyi plan o kadar iyi sonuç. japon havuz balıkları var , zaten sazangillerden ve renkli oluyorlar,onlardan koy. mükemmel uyarlar ;) |
2 Eklenti(ler)
bunlarda bugün için şelalenin son halleri,
ilk foto aldığımız motoru deneme amaçlı koyduğumuz hali. son foto ise panoramik görüntü. az kaldı tamamen bittiğinde boyalı hali ile herhalde daha şık olacak. |
Emeginize, ellerinize saglik. Bende sonucu merakla bekleyenlerdenim:)
|
beyaz çimento işide bitti sayılır, tellerin arka ve aralarını yaptım bugünde...
nalan hanım ın dediği gibi, gazeteleri beyaz çimentoya bulayıp,boşlukları doldurdum,üstlerini de beyaz çimento ile sıvadım... resmi yok,yarına artık gündüz gözü ile ;) hepinizin kandili mübarek olsun. |
Uğraşanların eline sağlık ama "ben uğraşamam hazır almak istiyorum" diyenler linke bir göz atsın derim :)
http://www.bahceticaret.com/index/default.asp?idl=65 http://www.selale.gen.tr/index/default.asp?idk=437 . |
Güzel bir gün dileği ile merhaba arkadaşlar.
Şelalenin karşısındaki hamakta yanımda kahvem kucağamda bilgisayarım güzellikler yaratanları takip etmek ne hoş.Ellerinize sağlık haxal ve ekibi.Resimlerinizde çok net çıktığı için şelalenin tüm ihtişamını görmek mümkün bende net olarak resimleri yükleyebilseydim keşke,resimleri incelediğimde şelalem olduğundan küçük ve ayrıntılarının yeterince görünmemesi üzücü. Arman b. işlerinizin yoğunluğu projenizi geciktirsede sizinde harikalar yaratacağınız muhakkak. Ben şelale yapımına başlamadan önce bazı çizimlerle neyi nereye yapacağımı belirlemiştim.Hernekadar ,çizimlere su akış yönünü belirlerken tam olarak uyamadıysamda kolaylaştırıcı bir unsur Sizin bahçeniz çok şirin ve şelale yeri çok müsait.duvarın üzerinden,çıkış yeri belirsiz sonsuzluk hissi verecek bir su akışının çok güzel duracağını düşünüyorum.Güneş ışınları ile su zerreciklerinin pırlanta gibi parladığını düşünmek bile güzel ne dersiniz? |
2 Eklenti(ler)
buyurun son halleri...
bitti. |
Elinize sağlık haxal.
Sıra bitkilerle donatmaya geldi herhalde. |
Acemi olduğunuza eminmisiniz :)) ..? Çok güzel olmuş..Elinize sağlık.
|
Alıntı:
Alıntı:
teşekkür ederiz, yapacak arkadaşlara yardım için, bütün aşamaları anlatan bir topic açmayı düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Haxal, calismalarinizi uzaklardan sesizce izledim. Kafanizda bir hayal kurup onu gerceklestirdiniz. Hem de onu, tam olarak nasil yapacaginizi bilmeden cok az bilgilerle yola cikip sonuca ulastiniz ve simdi, Nalan hanim gibi yaptiginiz guzelligin keyfini cikariyorsunuz.
Selalenizin cevresine dikeceginiz bitkilerle orasi daha da guzellesecek. Yorucu bir is gunu sonrasi keyifle dinleneceginiz bir yeriniz olmus. ne guzel.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025