![]() |
1 Eklenti(ler)
...
|
1 Eklenti(ler)
,,,,
|
Bahçe tamamlandığında galiba ortaya bir şaheser çıkacak.
|
1 Eklenti(ler)
çiçekleri naklediyoruz.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
fırına kuzu kaburga attım. çok başarılı oldu. ekmeği beceremedim. çalışmam lazım. güzel bir fırın kapağı yaptırdım ama maalesef kapağı açarken üst kısmı dış ağza değdi. iç ağız ile dış ağız arasında 5 cm lik yükseklik farkı yapmıştım. ama en az 10 cm fark olmalıymış. iç ağız yükseklik 35 cm, dış ağız 40 cm bende. dış ağız yükseklik 45 cm olmalıymış. artık portatif bir kapak yapacağım.
|
çiçekler konusunda yardım alacağım sizden. çizim yapıp ekleyeyim.
Buradan takip edebilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/35833.htm |
4 Eklenti(ler)
çimi ektik. inşaat artıkları temizlendi.
|
5 Eklenti(ler)
bugün fırını yaktım. fırın sıcaklığı yaklaşık 450 dereceye çıktı ki bu da fırının izolasyonunun çok iyi olduğu anlamına geliyor. çok sıcak olunca kapağını açtık ve 200 dereceye düşürüp içine peksimet attık. yaklaşık 3 saat sonra sıcaklık 150 dereceydi. fırının içindeki tüm is artık yok oldu. yerini tertemiz kubbeye bıraktı. artık fırın tam anlamıyla kullanıma hazır.
peksimetleri fırın ısısını düşürdükten sonra fırına koyduk. tam kıvamlı. poğaçaları fırın 400 derece iken eşim fırına sürmüş. 5 dakikada kavrulmuş. :) |
Merhaba. Dış mekan mutfağınızı çok beğendim. Gerçekten çok emek ve zaman harcamışsınız. Özellikle projelendirme aşamasında her şeyi ince ince hesaplamışsınız ve sonuç mükemmel. Sizden küçük bir ricam olacak eğer sizin için mahsuru yoksa yaklaşık maliyet verebilir misiniz ?
|
merhaba, tebrik ederim. Çok güzel bir sonuç elde etmişsiniz. Aileniz ve dostlarınızla birlikte güzel günlerde eskitin.
|
teşekkürler
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
çiçekleri, ağaçları, çalıları, çimi ve soğanlı bitkileri diktim. baharı bekliyoruz.
ışıklandırma da bitti. |
1 Eklenti(ler)
.......
|
1 Eklenti(ler)
devam
|
1 Eklenti(ler)
.........
|
Hocam emeğinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş, tebrik ederim. Şehir Adıyaman yazıyor. Yerinizi uydudan araştırıyorum :) davetsiz misafiriniz olacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
güncel bir kaç fotoğraf ekledim.
|
2 Eklenti(ler)
devam.
|
üstat; gördüm, ilgiyle okuyup takip ettim ve çok beğendim. nasip olursa ben de yapacağım bakalım. sizden çok ilham aldım. ışıklandırma için elektrik boruları, çengeller, merkezleme aparatı, termostat, kapak kulpları hep uygulayacağım fikirler.. yalnız fırının tabanı için ben cam kırıkları ve tuz formülünü biliyordum. siz farklı yaptınız. fırının tabanından memnun musunuz? Hamur işlerinde üstünün pişip altının pişmemesi gibi durum var mı?
Güle güle kullanmanız dileklerimle.. |
syn güreri. yalıtım gerçekten çok çok iyi.
şayet bizimki gibi ticari olmayan fırın yapacaksanız, kesinlikle yalıtımı anlattığım gibi yapınız. ben çok araştırarak bu sonuca vardım. zaten ana hatlarıyla fornobravo forumundan alınma tariftir bu. sadece ufak tefek rötuşlar yaptım. fırının altı odunluk ve fırın 500 derece sıcaklıkta yandığında, odunluğun tavanı yani fırının tabanının en altında ısınma yok. bu da iyi yalıtımı gösteriyor. |
güncel birkaç resim ekleyeyim.
|
...
1 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
güncel.
|
5 Eklenti(ler)
baharın renkleri.
|
3 Eklenti(ler)
baharın renkleri 2.
|
Kessinlikle Bravo :D
üstadım vallahi bravo kesinlikle emekli olup böyle işler yapacağım oralarda arazi ucuz mu :D şaka bir yana benim aklıma bile gelmezdi harika olmuş benden tavsiye fırnı tekrar yapmak isterseniz sanki ağzı biraz dar olmuş :D bizim burda koca baklava sinisi ağzından geçmezse fırına fırın dimezler çengellerde çok iyi fikir :D onuda amcama diyeyim bizim fırına da koysun bari :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025