agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Su Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/29895.htm)

canannuman 05-06-2013 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1088395)
su vanilyası

Bu nasıl bir kibar çiçekmiş MAAŞALLAH. Tamam Nilüferler, su sümbülü güzel ama bu nasıl bir kibar alımı var. Hayran oldum. MAAAŞALLAH.

canannuman 05-06-2013 09:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 1092500)
Her yerde güzel...

Böyle bir örneği filtresiz denemeyi düşünüyorum acaba filtresiz ve minik boy koi ile olurmu?

nurcanaybay 05-06-2013 11:17

Canan hanım ,
filtreye gerek yok , nilüfer düşünüyorsanız saksının daha derin olması gerek ama su sümbülü - su marulu gibi bitkiler için sorun olmaz .Balık düşünmeyin derim ( saksı çok çok
büyük olmadıkça ) , bir kaç çeşit bitki suyun temizliğini sağlıyacaktır.

Benim havuz da da filtre yok , bitkiler bu dengeyi sağlıyorlar.

Nautilus Cycad 05-06-2013 16:55

Herkeze selamlar. Konuya bir heyecan ile girdim ama hiç örnek yok ?

Su bahçesi bahçenin ortasında 50-60cm derinliğinde etrafı pahalı taşlar ve birkaç Su bitkisi ile bezenmiş kurbağa havuzu değildir. Su bahçesi yaşan suyun oluşturduğu bahçedir. Su gezer gelir bünyesinde bitkiler balıklar ve bir habitat barındırır. Su oynar suyun sesi duyulur.

Su bahçesi **** water garden diye google **** youtube a yazdığımızda bunların hepsi zaten çıkıyor. Burada bence üyeler kendi yaptıkları su bahçelerini ve yapım aşamalarını anlatıp fotoğraflandırmalılar.

Hadi bekliyoruz.. Benden bu şekilde ciddi bir çalışma yakında gelecek....

Eser İlhan 05-06-2013 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nautilus Cycad (Mesaj 1165969)
Herkeze selamlar. Konuya bir heyecan ile girdim ama hiç örnek yok ?

Su bahçesi bahçenin ortasında 50-60cm derinliğinde etrafı pahalı taşlar ve birkaç Su bitkisi ile bezenmiş kurbağa havuzu değildir. Su bahçesi yaşan suyun oluşturduğu bahçedir. Su gezer gelir bünyesinde bitkiler balıklar ve bir habitat barındırır. Su oynar suyun sesi duyulur.

Su bahçesi **** water garden diye google **** youtube a yazdığımızda bunların hepsi zaten çıkıyor. Burada bence üyeler kendi yaptıkları su bahçelerini ve yapım aşamalarını anlatıp fotoğraflandırmalılar.

Hadi bekliyoruz.. Benden bu şekilde ciddi bir çalışma yakında gelecek....

Ben de bahçemde "yaşayan bir su düzeneği" planlamaktayım. Bu bağlamda çalışmanızı "ayinesi iştir kişinin" düsturuna paralel olarak heyecanla bekliyorum. Ama burada sergilenen örnekleri de küçümsemeyin, "kurbağa havuzu" düzeyinde olduklarını hiç düşünmüyorum doğrusu.

Su Bahçeleri başlığının ilk mesajını, açılış amacını gözden kaçırdıysanız okumanız açısından aşağıya alıyorum:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 1087664)
Merhaba

Suyun varlığı bahçeyi canlandırır, görsel zenginlik katar.

Cezp eder, sakinleştirir, huzur verir, rahatlatır doğal yaşamı bahçeye çeker.

Biraz hayal gücüyle hayalinizdeki su bahçesini birkaç metrekarelik bir alanda bile gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Konu olarak Peyzaj : Bahçe, Su, kaya, tasarım, uygulama başlığında kendi tasarım ve uygularımızı sizlerle paylaşıyorum.

Arşiv fotoğraflarımda keyifle izlediğim ve bize ilham kaynağı olan dünya bahçelerinden örnekleride sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sizlerinde hayalini kurduğunuz veya sahip olduğunuz su bahçeleri örneklerinin paylaşılması sayfaya zenginlik katacaktır.

Saygı ve selamlarımla...

Gördüğünüz gibi, bu başlığın açılış amacı sadece görsel anlamda, fikir edinmek ve esinlenmek adına yerli ve yabancı kaynaklardan alınmış su bahçelerinden görüntüler paylaşmak. Daha fazlası yok...
Su bahçeleri yapım aşamaları ve üyelerin kendi el emekleriyle yarattıkları su bahçeleri belki de yeni bir başlık altında derli toplu olursa çok daha iyi olur, ihtiyaç halinde ulaşılması daha kolay olur. Ne dersiniz?

Nautilus Cycad 05-06-2013 21:43

Kurbağa benzetmem yanlış anlaşıldıysa affola. Amacım kimseyi küçüksemek değil. Burada kimseye atıfta bulunmadım. Sadece daha heyacan katmak lazım diye düşünüyorum. Dünyada bitkiden güzel güzel bir şey varsa o da su bahçeleridir. Birbirini tamamlar daha doğrusu.

Şöyle izah edeyim. Bir hevesle hazırlanan su bahçeleri ( su birikintileri ) taşlar ile bitkiler ile bezeniyor. Sonrasında O birikintilerde ruh olmadığı için belli bir süre sonra kurbağa bahçesine dönüyor demek istedim. Çoğunun sonu bu. Bu son çok üzücü. Yaşayan su bahçesi yapmak en güzeli... İçerisinde balıkların oynadığı suyun tepelerden dolaşıp etrafı dolanıp gezdiği yaşayan su bahçeleri....

Belkide yanlış izah ettim. Ama inanın amacım kimseye atıfta bulunmak değil. Sadece bu bölümü canlandıralım istiyorum.

Nuri Murvet 09-09-2013 18:26

1 Eklenti(ler)
Su Bahçeleri

Eklenti 440119

Nuri Murvet 21-11-2013 19:29

1 Eklenti(ler)
Su Bahçeleri

Eklenti 455720

habiş 21-11-2013 19:37

hepsi çok güzel ya :(:(

Nuri Murvet 12-12-2013 21:37

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın habiş,

Su Bahçeleri

Eklenti 460330

alpediz 25-12-2013 13:05

3 Eklenti(ler)
Bunlarda benden,tenkit ve yorumlarınızı bekliyorum,saygılar.

olcim 25-12-2013 13:52

Çok güzeller ! Ben tenkit edecek bir şey bulamadım . :rolleyes: Sanırım akvaryumu kurmalıyım .:D

frkn51 20-01-2014 11:45

havuz lineri nerden bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

avşarkızı 20-01-2014 12:16

sayın alpediz tenkit değil takdir ettim ama birazda kıskandım çok güzel olmuş elinize sağlık

alpediz 21-01-2014 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi frkn51 (Mesaj 1242710)
havuz lineri nerden bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

*** havuz liner i olarak benim araştırmalarımda ciddi kuruluşlardan birinin adresini veriyorum gereken bilgileri size vereceklerdir..saygılar

Hakteks Tekstil Tic. Ve San. AŞ.
Adres : Çatalca İnceğiz Köyü Yolu Üzeri Çatalca/İstanbul/Türkiye
Tel. : +90-212-789 44 50 Pbx
Mobil : +90-533-773 28 80
Fax : +90-212-789 26 21
Web: HAKTEKS Group|Branda,Suni Deri ve Endüstriyel Teknik Tekstiller
Facebook : https://www.facebook.com/hakteks
E-mail: hakteks@hakteks.com.tr

frkn51 21-01-2014 20:15

çok teşekür ederim :)

Nuri Murvet 13-02-2014 20:04

1 Eklenti(ler)
Su Bahçeleri

Eklenti 469410

ahtapot 27-02-2014 16:07

cidden çok güzel resimler :)

pisagor 27-02-2014 18:50

yapanların ellerine sağlık.

Nuri Murvet 03-03-2014 20:09

1 Eklenti(ler)
Su Bahçeleri

Eklenti 473764

ilksenozturk 04-03-2014 06:33

bazı tasarım su havuzları eskiyince güzelleşiyor. hani birazcık yosunlanınca, biraz hırpalanınca...

Nuri Murvet 22-08-2014 21:12

1 Eklenti(ler)
Su Bahçeleri

Eklenti 514426

acropora 25-08-2014 11:43

Harika, benim en fazla sevdiğim dizayn bu. Ama çok büyük bir bahçe gerektiriyor.

Nuri Murvet 27-10-2014 12:31

1 Eklenti(ler)
Su Bahçeleri

Eklenti 523036

Eser İlhan 27-10-2014 16:55

Çok güzel... Ama sanki ortadaki fıskiye olmasa daha güzel olurmuş gibi geldi. Herşey doğal, o plastik. Bir kayanın içinden kaynasa su mesela...;)

Nuri Murvet 30-10-2014 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 1328250)
Çok güzel... Ama sanki ortadaki fıskiye olmasa daha güzel olurmuş gibi geldi. Herşey doğal, o plastik. Bir kayanın içinden kaynasa su mesela...;)

Evet, çok haklısınız. Ortama hareket kazandırsın diye konulmuş fakat doğal yapının içinde sırıtmış...

Muda 31-10-2014 23:05

Nuri bey; Bir arkadaşım boya gibi bir malzemenin püskürtülerek kullanımı ve su geçirmez ve dayanıklılığı ile ilgili televizyonda proğram izlemiş. Ürün tanıtımında karton, karpuz, ytong sanırım malzeme üzerine sprey gibi boyanarak su yalıtımı ve dayanıklılığı sağlıyor. Bu malzemeden kullandınız mı. Bu konuda bilginiz var mı. Ben ve o arkadaş arazide çukur açarak yağmur suyunu biriktirmeyi ve yazın kullanmayı düşünüyoruz. Arazi eğimli. Yağmur suyunu toplama imkanı var.

.:: Duayen Yapı İzolasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. ::.

Nuri Murvet 04-11-2014 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1329943)
Nuri bey; Bir arkadaşım boya gibi bir malzemenin püskürtülerek kullanımı ve su geçirmez ve dayanıklılığı ile ilgili televizyonda proğram izlemiş. Ürün tanıtımında karton, karpuz, ytong sanırım malzeme üzerine sprey gibi boyanarak su yalıtımı ve dayanıklılığı sağlıyor. Bu malzemeden kullandınız mı. Bu konuda bilginiz var mı. Ben ve o arkadaş arazide çukur açarak yağmur suyunu biriktirmeyi ve yazın kullanmayı düşünüyoruz. Arazi eğimli. Yağmur suyunu toplama imkanı var.

.:: Duayen Yapı İzolasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. ::.

Merhaba sayın Muda,

Bahsettiğiniz malzemeden kullanmadık...

Kullanılan malzeme yalıtım sağlayabilir, fakat siz toprakta çukur açarak yapacağınız deponun zeminide esnek olacaktır. Bu tür yalıtım malzeleri ile yapılan yalıtımlar sağlıklı olmaz gibi görünüyor.

Sizin için en iyi malzeme havuz brandası (Liner) veya tır brandası ile yapılan malzemeler verimli olacaktır.

oyanik 15-11-2014 22:37

1 Eklenti(ler)
Eklenti 526394

Benimde böyle bir havuzum var ancak bitki tavsiyelerine ihtiyacım var.

bulabildiğim japon şemsiyesi, lotus, adını bilmediğim gölden topladıgım bir bitki ve aynı şekilde gölden aldıgım sazlıklar. Resimlerde büyük yapraklı ince yapraklı çok ilginç bitkiler var tavsiyelerde bulunabilirsiniz çok memnun olurum .

Nuri Murvet 21-11-2014 17:26

1 Eklenti(ler)
Su Bahçeleri

Eklenti 527099

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025