agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Saksı Standları, Saksılık, Saksı Askıları Örnekleri (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/23856.htm)

zenfree 27-03-2011 01:01

Beğenmene sevindim. Cam önü uygulaması sukulentler için aklımdan geçmiyor değil.:)

Goruhcu 27-03-2011 02:00

saksı ların hepsi birbirinden güzel
teşekkürler

mandalinci 27-03-2011 05:50

Sn zenfree,

Çok güzel bir çalışma olmuş, çok beğendim, ellerinize sağlık.

28 no.lu mesajdaki saksılara bayıldım, acaba nasıl birbirlerine tutturuldular? 10 no.lu resimdeki merdiven fikri de çok hoş, bahçede de güzel olur.

Benim de elimde eski bir dikiş makinası var, çiçeklik yapmak istiyordum, bu resimler iyi bir yol gösterici olacak.

Teşekkürler, iyi günler dilerim.

sebnem&mircan 27-03-2011 09:20

Merhaba
Saksida sebze yetistirmeye karar verdim vereli (bir iki ay denebilir ) gordugum her bos seye saksi ve cimlendirme kabi diye bakiyorum. Cok guzel bi calisma olmus ellerine saglik. Bende duvara monte olabilen cesitlerle ilgileniyorum. Malum ufak cocuk olunca saksilar ayakli zararlilar tarafindan tehlikede sayilir.

zsakaer 27-03-2011 10:19

selamlar günaydın arkadaşlar,
Tansaşta reyonda meyve sepeti gördüm.Hazsır örme sarı ve yeşil tasarım. Uzun saplı alt haznede yaklaşık 5 kg'lık. Alıp içerisine siyah naylon kaplayıp. Alttan deliklerini açıp içerisinde herşey yetiştirilebilir. Buda bir fikir:)
En kısa zamanda bende demirden katlı saksılıklardan edinmek istiyorum.

zenfree 27-03-2011 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 774999)
Sn zenfree,

Çok güzel bir çalışma olmuş, çok beğendim, ellerinize sağlık.

28 no.lu mesajdaki saksılara bayıldım, acaba nasıl birbirlerine tutturuldular? 10 no.lu resimdeki merdiven fikri de çok hoş, bahçede de güzel olur.

Benim de elimde eski bir dikiş makinası var, çiçeklik yapmak istiyordum, bu resimler iyi bir yol gösterici olacak.

Teşekkürler, iyi günler dilerim.

Sayın mandalinacı, 28 no'lu mesajdaki saksılar demir bir sopaya gerçirilerek yapılıyor. Ayrıntılı fotograf bulabilirsem eklerim. Hatta forumda başka başlıkda da vardı.

Dikiş makinasından saksı kulağa çok hoş geliyor.:) Yaptığınız zaman fotograflarını bizimle paylaşın lütfen.

mandalinci 28-03-2011 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 775234)
Sayın mandalinacı, 28 no'lu mesajdaki saksılar demir bir sopaya gerçirilerek yapılıyor. Ayrıntılı fotograf bulabilirsem eklerim. Hatta forumda başka başlıkda da vardı.

Dikiş makinasından saksı kulağa çok hoş geliyor.:) Yaptığınız zaman fotograflarını bizimle paylaşın lütfen.

S. zenfree,

Bilgi için teşekkürler, dikiş makinasını dönüştürme işini halledebilirsem tabii resim gönderirim. Aslında canım o kadar çok şey yapmak istiyor ki ama zaman beni engelliyor.

İyi günler diliyorum.

kartol 28-03-2011 21:49

baharatlıktan dönme çiçeklik

2 Eklenti(ler)
baharatlıklarını farklı şekilde kullanmaya başlayınca, boş kalan iskeleti:)
resimler deneme amçlı çekilmiştir. ilerleyen zamanlarda, uygun saksılarla sadece menekşeler için kullanılacaktır :)

zenfree 28-03-2011 23:54

Sayın Kartol, çok dekoratif olmuş kutluyorum sizi.:)

kartol 29-03-2011 20:40

olmuş mu dersiniz:)
teşekkür ederim. menekşeli halini daha sonra eklerim inşallah

mandalinci 30-03-2011 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartol (Mesaj 775806)
baharatlıklarını farklı şekilde kullanmaya başlayınca, boş kalan iskeleti:)
resimler deneme amçlı çekilmiştir. ilerleyen zamanlarda, uygun saksılarla sadece menekşeler için kullanılacaktır :)

Sn. kartol,

Gerçekten iyi bir fikir, elinize sağlık, menekşelerinizi yerleştirince çok şık bir çiçekliğiniz olacak.

İyi günler dilerim.

elek 30-03-2011 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartol (Mesaj 776293)
olmuş mu dersiniz:)

Olmuş olmuş, hem de süper olmuş ;) O kadar ki resmi çıktı alıp demircilere gideceğim benzerini yaptırmak için.. Bu işlerden anlayan arkadaşlar varsa tahmini kaça malolur söyleyebilirler mi? Bugüne kadar hiç işim olmadı, kazık da yemek istemem :rolleyes:

kartol 30-03-2011 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 776848)
Sn. kartol,

Gerçekten iyi bir fikir, elinize sağlık, menekşelerinizi yerleştirince çok şık bir çiçekliğiniz olacak.

İyi günler dilerim.

teşekkür ederim .
tam atacakken , menekşelerim için kullanabileceğim fikri gelince atılmaktan kurtulup değerlendirilmiş oldu. hem de aslında, artık bir yere sığmayan çiçekler için de az biraz rahatlık oldu.

kartol 30-03-2011 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elek (Mesaj 776892)
Olmuş olmuş, hem de süper olmuş ;) O kadar ki resmi çıktı alıp demircilere gideceğim benzerini yaptırmak için.. Bu işlerden anlayan arkadaşlar varsa tahmini kaça malolur söyleyebilirler mi? Bugüne kadar hiç işim olmadı, kazık da yemek istemem :rolleyes:

teşekkür ederim.
fikrimin fikir vermiş olmasına sevindim :)
ben size baharatlık olarak satış fiyatını yazayım. siz ona göre değerlendirin, kıyaslayın isterseniz.

23.50 tl ile 25 tl arası şu anda satış sitelerindeki fiyatı.
pazarlarda bile var aynı standlı baharatlıklar. ve bence daha da uygundur.
olmadı kahvaltılık olarak alıp, standı ayrı baharatlıklar ayrı kullanabilirsiniz:D

burdan da bakabilirsiniz;
http://www.trendburasi.com/index.php...roduct&pid=425

kartol 30-03-2011 21:27

1 Eklenti(ler)
saksı tabaklarıyla koyunca ereti duruyordu. böyle daha sağlam oldu. üst kattakiler alt kattakilere damlamasın diye de birşey düşünmek gerekiyordu. şimdilik böyle yaptım. daha iyi fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim:)

günebakan 30-03-2011 21:35

Bu haliyle çok güzel olmuş. Elinize sağlık:)

zenfree 30-03-2011 22:27

Çok güzel olmuş. Üstteki saksılar alttaki saksıların ışığını engellemez umarım.

kartol 30-03-2011 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 777025)
Çok güzel olmuş. Üstteki saksılar alttaki saksıların ışığını engellemez umarım.

teşekkür ederim.
evet, haklısınız. ama pencereden aşağıda kalmıyorlar, yani üstten değil yandan alacaklar bol ışık. arada da çevirince sorun çıkmaz umarım. olmadı biraz deneyip bakarım sağlıklarına. veya üstteki saksıları tabakla oturtunca halkalara, yükselirler, aradaki mesafe artar.
zamanla anlaşılacak artık:)

gelişen değil, daha küçük menekşeler için kullanacağım. büyüdükçe sığmazlar oraya. onlar alınacak, yerlerine başkaları geçecek.

sayın günebakan, size de teşekkürler.

cou 30-03-2011 22:58

Hepsi çok hoşar ellerinize sağlık bitkiler ayrı saksılar ayrı bi güzel ;)

Andora 05-04-2011 13:41

5 Eklenti(ler)
İzninizle beğendiğim bir kaç saksı süsü uygulamasını paylaşmak istedim.

Andora 05-04-2011 13:46

ve ayrıca...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 201141

Eklenti 201142

Eklenti 201143

Eklenti 201144

Eklenti 201145

zenfree 10-04-2011 02:29

Çok şirinler. Teşekkürler Andora.

PlentyPlant'in düzenlemesi.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=198

mandalinci 10-04-2011 09:46

Sn Andora,
Çok güzeller, yabancı kaynaklı galiba. Bazıları yapılmaz şeyler değil mühim olan düşünebilmek.
Teşekkürler.

mandalinci 10-04-2011 09:50

Sn. zenfree,

Sizin gönderdiğiniz plentyplant'in uygulamasını beğendim, ben de ona benzer bir uygulama düşünüyorum.

Teşekkürler.

Andora 11-04-2011 12:17

Evet arkadaşlar çoğu yabancı sitelerde rastladıklarım. Ferforjeler, resimleri baz alınarak rahatlıkla demir doğramacılara yaptırılabilir diye düşünüyorum. Ve hayvan figürlü olanlar da soğuk porselen hamurundan yapılabilir gibi. Bu yaz porselen hamuru ile bir deneme yapmak niyetindeyim. Kısmet olursa yakın zamanda fimo hamurundan saksı süsleri yapmayı da deneceğim. Becerebilirsem sonuçları paylaşırım. Sağlıcakla kalın :p

mor-salkım 11-04-2011 13:47

örgü sarkaç

Merhabalar herkese. Ben de yeni aldığım camgüzelimi koyacak yer bulamayınca kendimce bir sarkaç yaptım ucuna halka taktım ve onu da kornişe geçirdim. Tabi bunu küçük ve ağır olmayan bir saksı için yapabiliriz. fikir olsun diye eklemek istedim. Bilgisayarımın kamerasıyla görüntü aldığımdan pek net çıkmadı ama ben saksının oturduğu kısmı tığ ile dolgu ve delikler örerek yaptım asma yerinide ip büktüm. Daha kaliteli ve uygun, hatta farklı renklerdeki iplerden daha güzel olur diye düşünüyorum. boncuklarla da süslenebilir.. sevgiyle kalın :)

mor-salkım 11-04-2011 13:50

2 Eklenti(ler)
işte fotoğrafı:

mandalinci 17-04-2011 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mor-salkım (Mesaj 783772)
işte fotoğrafı:

Sn. morsalkım,

Ellerinize sağlık, çok hoş olmuş. Kendi yaptığınız sarkacı kullanmanın keyfi de bir başka olur herhalde.

mor-salkım 18-04-2011 13:28

Teşekkürler, gerçekten keyifli oluyor. Çiçeğim de daha çok açiyor yerini sevdi sarkaç sayesinde.

kargasaray 18-04-2011 14:08

Hepsi birbirinden güzel fikirleri okuyunca belki bana da yardımcı olabilirsiniz diye yazmak istedim.
Benim küçük bir balkonum ve bir sürü saksım var. Balkonun kenarı yaklaşık 20 cm genişliğinde mermer. Saksılarımı balkonun kenarına, mermerin üzerine dizebiliyorum, ama 8. kattan aşağı uçacaklar diye de tedirginim.
Bir şekilde kenara, dışarıya asabilsem çok iyi olurdu.
Acaba bana önerebileceğiniz bir fikir var mıdır? Olan sistemler hep ince kenarlı, bir şeylerin asılabileceği yerler için. Balkonuma uygun bir şey bulamadım şimdiye kadar.
Benim durumumda olan var mı acaba, ne yapıyorsunuz bu durumda?

Eğer çözüm önerileriniz olursa şimdiden teşekkürler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025