agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Bahçede pratik yöntemler (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/14356.htm)

fakben 14-03-2010 08:49

Sn Balıkçı Serdar,

Çeşme fotograflarınız açılmıyor, tekrar yükleyebilirmisiniz

BalıkcıSerdar 15-03-2010 13:49

Sn. fakben;

Şu anda fotoğraflar görünüyor, acaba sizin internet tarayıcınızda mı bir sorun var.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=109

Bu linkten bir daha kontrol edebilir misiniz?

Yine göremiyorsanız, özel mesajla bildirip, e-mailinizi verirseniz size tekrar yollayabilirim fotoğrafları.

Selamlar.

fakben 21-03-2010 19:43

Sn. BalıkcıSerdar,

Teşekürler, şimdi çeşme reimlerinizi görebiliyorum.

Selam ve saygılar

fooflower 15-04-2010 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 386991)
Bahçenizde, oturma alanınıza yakın bir yerde yapacağınız çiçek göbeği şık ve güzel bir görüntü sağlayabilir.

Eklenti 69097

Dış çemberi, vapur dumanı, orta kısmı iri kafalı kadife veya bodur şeker begonyaları ile, yüksek kısmı da bodur yıldız çiçekleri ile tanzim edebilirsiniz. Veya kendi beğendiğiniz çiçekleri kullanabilirsiniz.

Bu nasıl güzelliktir böyle. Paylaşım için teşekkürler.Bende böyle birşey yapmak isterim ama bu konularda acemiyim.Dikim aşamasını nasıl gerçekleştiricem yaniizlemem gereken yol nedir? YARDIM EDİN LÜTFEN

Güler 15-04-2010 21:33

Önce kullanacağınız çiçekleri seçmelisiniz.
Daha sonra çap ne kadar olacak onu belirleyin. Yani yapacağınız yerin orta kısmına bir sopa çakın. Bu sopaya bir ip bağlayarak (Yani çap 1.5 m olacaksa- 75cmlik bir ip balayın) ve ipi gergin tutarak bir daire çizin. Bu durumda çiçekliğinizin çapı 1.5 m olacaktır.

Daha sonra bu daireye toprak ve gübre karışımı koyarak bir tepe yapın. Yuvarlak bir tepe olacak.

Önce ortaya dikeceğiniz boylu çiçekleri ekin. Böylece orta kısım olmuş olur. Hemen onların etrafına iki sıra halinde diğer çiçekleri ekin. Bunlar ortaya ekilenden biraz daha kısa olmalı.
En dış kısma ise en bodur olanlardan üç sıra halinde ekerek daireyi tamamlayın.

fooflower 15-04-2010 21:39

çook teşekkür ederim. Sizin sayenizde bahçem güzelleşir inşallah.Sizin bahçenizden ve açtığınız konulardan almıyorum kendimi.Paylaşım için çok teşekkür

hozat 15-04-2010 23:05

Sevgili Güler,
242 Noyu derhal ferforjeci ustama yaptırıcağım, çok beğendim.

Dergide ölçü vermişmi? Ben fotoğraf vererek bu tip işlerden çok yaptırdım. Ustam alıştı artık.

sevgilerimle..

distorsion 12-06-2010 14:28

Güler Hanım,
Konunuz vasıtası ile foruma üye oldum teşekkürler.

nurcanaybay 24-09-2010 13:27

2 Eklenti(ler)
Çiçek soğanlarımızı dikim zamanı geldi.Bahçeye dikecek arkadaşlarının işine yarayabilecek bir yöntem ,soğanların derine kaçmasını engeller ,zamanı geçtiğin de kolayca çıkarılmasını sağlar ,köstebek gibi hayvanlar dan korur.

aphel 25-11-2010 21:55

Bu bölüme bayıldım bir acemi olarak.Büyükçe (3 dönüm) içinde sade meyve ağaçları olan (birde bol köstebek)bahçemiz var.Bahçenin arka tarafına eşim çam dikti,köstebeklerden kurtulanlar 400 adet çam.Şimdilik 7 yıl oldu iyi büyüyorlar ama her yaz köstebekler 3-5 adet götürüyor.Bahçemizde tam ortada iki katlı birde evimiz var,birde uzunca bir yol bahçe kapısından sonra.
Şimdi buradaki resimleri görünce nasıl heveslendim anlatamam.Bende bahçemizi süslemek,pratik minik şeyler yapmak,taşlardan faydalanmak isterim ama buradaki şeylerin hepsi bana asla yapamayacağım kadar profesyonel geldi.
Arkadaşlar anlattığım bu resimde,bahçem için neler yapabilirim?çim ekemem o kesin çünki köyde ve çim ekeceğim bir yer yok,Damla sulama sistemi yaptı eşim.
Neler ekebilirim?nasıl süslerim?yardımcı olabilirmisiniz?

Güler 25-11-2010 22:18

Siz önce neler yapmak istiyorsunuz bir sıralayın.
Hangi bitkileri istiyorsunuz? Oturma yerleri yapmayı veya mini havuz yapmak gibi bir düşünceniz var mı?
Sevdiğiniz çiçekler nelerdir?

Bütün bunları bir şekillendirin de sonra arkadaşlara başlıklarda danışın, daha iyi olur.

Bizler de hep acemiydik, hiç gözünüz korkmasın. Sitemizde yardımlaşmayı gönüllü olarak yapmak isteyen o kadar çok arkadaşımız var ki tahmin edemezsiniz.

Kolay gelsin.

aphel 26-11-2010 21:23

Keşke resim oyabilsem.Kocaman bir alan ve buyuk bir ev.Ben evimin etrafını taşlarla filan minik havuzcuklar,süslemeler,yapmak istiyorum.Leylak ağacını çok severim eşim dikti bir tanesi yeşerdi sadece.İklim o kadar soğuk ki ve dediğim gibi köstebekler kovucuya rağmen fazlaca.O iklimde pek verimli olmuyor ağaçlar ve çiçekler.Yavaş buyüyor.
Kısaca yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere ne yapacağımı blmiyorum.Kolay yapabileceğim bir kaç örnek varsa resimekleyebilirmisiniz.En kolayı,beceriksiz birinin bile rahatça yapabileceği düzenlemeler,süslemeler rica ediyorum,resim olarak.
teşekkür ederim

Güler 27-11-2010 10:41

O zaman size önerim; arkadaşların bahçelerinde şöyle hızlıca bir turlayın. Daha sonra Peyzaj, Bahçe Düzenlemeleri adı altındaki başlıkta:

1-Bahçenizde uygulanabileek peyzaj düzenlemeleri
2-Dar Bahçe için tavsiyeler
3-Örnek alınabilecek bahçe düzenlemeleri
4-Örnek bahçe plânları
5-Bahçelerde çiçek adaları .... ve daha ilginizi çekecek bölümleri okuyunuz.

fatma sunay 04-12-2010 20:36

Sevgili Güler hanım 240 nolu mesajdaki çiçekliğe bayıldım güzel fikirler verdiğiniz için teşekkürler.

Güler 04-12-2010 20:52

Sevgili fatma sunay, teşekkür ederim. Ben de bahçemde denemek istiyorum.

Asiye 05-12-2010 02:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aphel (Mesaj 719780)
Keşke resim oyabilsem.Kocaman bir alan ve buyuk bir ev.Ben evimin etrafını taşlarla filan minik havuzcuklar,süslemeler,yapmak istiyorum.Leylak ağacını çok severim eşim dikti bir tanesi yeşerdi sadece.İklim o kadar soğuk ki ve dediğim gibi köstebekler kovucuya rağmen fazlaca.O iklimde pek verimli olmuyor ağaçlar ve çiçekler.Yavaş buyüyor.
Kısaca yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere ne yapacağımı blmiyorum.Kolay yapabileceğim bir kaç örnek varsa resimekleyebilirmisiniz.En kolayı,beceriksiz birinin bile rahatça yapabileceği düzenlemeler,süslemeler rica ediyorum,resim olarak.
teşekkür ederim

Bende yıllarca köstebekle uğraştım. Ters lale ekerseniz soğanın kokusuna kesinlikle gelmiyorlar. Ters laleleri ektiğim yıl köstebekler yok oldu hayret ettik.

limon 23-04-2012 09:18

3 Eklenti(ler)
Yabancı bir bahçe dergisinde gördüğüm uygulamalar çok hoşuma gitti. Hem pratik sera hem salyangozlardan korumak amaçlı. Keşke geçen yıl görseydim de çileklerimi salyangozlara feda etmeseymişim.

Bunlar cam, benzerini bulamasam da kek, pasta tabaklarının kapaklarını kullanabilirim.
Eklenti 285718

Eklenti 285719

Bunlar da şeffaf plastik sepetlerle yapılabilir. Benim çok kafama yattı bu uygulamalar.
Eklenti 285720

selenn 23-04-2012 09:31

Sevgili limon, ben de burada geçenlerde gördüm ilk fotoğrafta kullanılan cam uygulamanın plastiğini yapmışlar. Üzerinde de minik bir sürgülü penceresi var havalandırma için. Çok uygun fiyatlıydı. Son karedeki plastikler de ikea'da çocuk bölümünde satılan oyuncak kutularına benziyor. Hatta bazılarının altı tekerlekli oluyor. Onlardan alıp ters çevirip kapattık mı tamamdır:)

Güler 23-04-2012 09:38

Yaşa selenn, ben de ikea da böyle büyük ebatlarda kutular var diyecektim.

limon 23-04-2012 10:30

İkea kurtarıcımız zaten, yokken ne yapıyormuşuz bilmiyorum. :)

Uygulamalar süper, ben begonvil için bile düşündüm. Yaz sonunda soğuklar bastırmadan içine sığacak ebatta budarım, çok soğuklarda rüzgarlarda kapatırım üzerini. Kökü sağlam kalıp, bitki yaşlandıktan sonra çok hızlı dallanıp, boy veriyor nasıl olsa. (Bkz. Kelebek çalısının begonvili ;) )

Güler hanım size Ipad (veya herhangi bir tablet) gerek diyorum ya, oldukça uygun fiyatlara (abone olunuyor yıllık 14 $ gibi) öyle güzel bahçe dergileri var ki, tam sizlik. Şimdi bir bitki ansiklopedisinin peşindeyim, bulursam 1 sene okururum herhalde. :) Hem de her yerden internete bağlanabiliyorsunuz. Üçüncü kolum oldu diyebilirim, bilmediğim bir adresi ararken de çok yardımı oluyor. (mesela anadolu yakasında) Fotoğraf çekip, kaydediyor. Şimdilik fotoğrafları direkt siteye gönderemiyorum ama Pc ye bağlayıp alabiliyorum. Yakında sn.Uzaylı sorunu çözer.

Güler 23-04-2012 11:07

Sevgili limon Ipad 2 var elimde. Yol boyunca da kullanıyorum. (arabayı Oğuz kullanıyorsa tabii)

limon 29-04-2012 10:46

1 Eklenti(ler)
Bahçe kapısının önüne yerleştirdiğimiz çöp bidonlarının görünümü hep canımı sıkardı, bu uygulama çok hoşuma gitti. Mevcut çöp kovama uymayacak ama yapı marketten ahşap kafes malzeme, 3-5 menteşe ve yarım metre zincirle bu işi kendim de yapabilirim. Tchibo da bu ay bahçe zamanı, güzel şeyler var.
Eklenti 288273

limon 29-04-2012 11:19

1 Eklenti(ler)
Eklenti 288277

gilan 14-05-2012 21:21

1 Eklenti(ler)
Uzadıkça sağa sola yatan bitkiler için:

Eklenti 295747

Kaynak: Gatsbys Gardens

Sudenur 01-08-2012 00:46

1 Eklenti(ler)
Sevgili Güler hanım ve paylaşımda bulunan diğer üyelere bir sorum olacak müsaadenizle. :o Çim alan ile çiçekli alanın bu şekilde kitap gibi ayrılması nasıl mümkün oluyor, ne yapıyorlarda birbirlerinin alanına sızmıyorlar, öğrenmek istiyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim..

Eklenti 322685

Güler 01-08-2012 18:03

Ben böyle bir alan yapmak istesem; yani yürüme yolunu çimden tanzim etmeye kalksam şöyle yapardım.

İki uzun tanta alırdım. Bir tanesini sol tarafa uzunlamasına sabitlerdim. Yürüme yolunun genişliğini istediğim kadar ayarladıktan sonra sağ tarafa da diğerini sabitlerdim.

Ortadaki alana güzelce hazırladığım toprağı serer ve çim tohumunu ve kapak toprağını kapatırdım. Çim alan tesis edildikten sonra tahtaları sökerim veya iyice çakarak çim boyu ile aynı seviyede tutardım.
Eğer tahtaları sökersem, diğer alandaki bitkilerin çim alana karışmamaları için sağ ve soldan diğer bitkileri sık sık temizlemek zorunda olurdum. Ara sıra da çimi kontrol eder, bir ip çekerek, diklemesine düzgün bir şekilde bel küreği ile keserdim.

talhacatalbas 01-08-2012 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 382981)

bunu çok beğendim :)

malina 02-08-2012 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi talhacatalbas (Mesaj 1004963)
bunu çok beğendim :)

Beğendiğinizi yazmanıza gerek yok, bunun için beğendiğiniz mesajın altında yer alan "beğen" linkini tıklayabilirsiniz.

nartcan 16-08-2012 13:06

Çok faydalı öneriler, teşekkürler

simetri 20-09-2012 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1005208)
Beğendiğinizi yazmanıza gerek yok, bunun için beğendiğiniz mesajın altında yer alan "beğen" linkini tıklayabilirsiniz.

Beğenmemiş. Çok beğenmiş. Çok beğendim linki olmadığından vurgusunu bu şekilde belirtmiş. :D Şaka bir yana bu tür ikonlar insanları kolaycılığa itiyor. Katkı ve katılımı azaltıyor. En azından bu forum için değilse bile pek çok internet uygulamalarında durum bunu gösteriyor. Takdir yine de forumun yönetim anlayışına bağlıdır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025