agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Bahçede pratik yöntemler (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/14356.htm)

Güler 11-04-2009 22:27

1 Eklenti(ler)
Ağacın hereklenmesi (kazığa bağlanması)

Eklenti 72149

Güler 11-04-2009 22:28

1 Eklenti(ler)
Bir ağacın veya çalının, başka bir yere nakli.

Eklenti 72150

Selda 12-04-2009 01:00

Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Özellikle çeşme'ye bayıldım fakat yapımı çok meşakatli belki geniş zamanda uğraşabilirim,fakat ağaç çevresi çiti derhal yapılacaklar listeme ekleyeceğim.Basamak ve oturma ünitelerinede bayıldım doğrusu katkılarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Güler 12-04-2009 19:31

1 Eklenti(ler)
Bahçemizde duvarımıza sardırdığımız tırmanıcıları, sert rüzgârlardan ve üzerlerine kar yığılmalarını önlemek için tedbir alabilirsiniz.
Bu bir solanum.

Eklenti 72256

Güler 12-04-2009 19:32

1 Eklenti(ler)
Eklenti 72257

Güler 12-04-2009 19:41

1 Eklenti(ler)
Zaman zaman Hanımellerinin de budanması gerekir. Aksi takdirde çok yükseğe çıkan dallar aşağıya doğru sarkarak görünümü çirkinleştirir.
Çok sert budanan hanımelleri o sene hatta bir sene sonra bile çiçek vermeyebilir, bu yüzden dikkatlice budanmalı.

Eklenti 72260

Güler 12-04-2009 19:56

1 Eklenti(ler)
Bahçemize ektiğimiz dahliya yumrularını, ertesi seneye saklamak için toprakdan söktüğümüzde iyice temizlemeliyiz.
Topraklarını temizledikten sonra, bir kutu üzerine gerdiğimiz geniş aralıklı plastik üzerine baş aşağı koyarak nemlerinin gitmesini, hafifçe kurumalarını sağladıktan sonra, sağlıklı olayan kökleri tamamen alıp, diğerlerini de uygun bir kısalıkta bıraktıktan sonra etiketlemeli ve aralarına gazete kağıdı koyarak ayrı ayrı yerleştirip, serin ve kuru yerde muhafaza etmeli ve ara sıra da kontrol etmeliyiz.

Eklenti 72265

Alıntı: Gardening Technıques - Jonathan Edwards.

Güler 12-04-2009 20:09

2 Eklenti(ler)
Çiçeklerimizi satın alırken sağlıklı olmalarını kontrol etmeliyiz.
Eğer mümkün ise kök durumuna bakınız.
Kökleri saksı içinde adeta kuş yuvası şeklini almış olanların yerine daha rahat olanları seçmekte fayda var.

Eklenti 72266

Eklenti 72267

Güler 12-04-2009 20:36

1 Eklenti(ler)
Balkonlarımıza astığımız askılı çiçek saksılarımızı hazırlayalım.

Saksımızın içine, toprağın dökülmemesini sağlamak için bir astar koymalıyız.
Bu astarı iyice ıslatın ki toprağın kurumasını önlesin.
Daha sonra, saksıyı yarısına kadar compost ile doldurun ve bitkinin ihtiyacı olacak kadar gübre serpin ve çok az toprak ilave edin.
Saksının içindeki astara karşılıklı dört adet 4cm lik delik açın.
Sarkmasını istediğiniz çiçeklerin topraklarını hafifçe dökerek köklerine naylon sararak, bu deliklerden içeri doğru sokun ve naylonu çekip çıkartın. Kökleri de hafifçe toprağa yayın.
Elinizde kalan diğer bitkilerinizi de saksının içine ekerek ilave ettiğiniz toprağı hafifçe sulayın.

Eklenti 72271

Güler 12-04-2009 20:51

1 Eklenti(ler)
Kışın ve İlkbaharın başlarında, çiçek açan ve her daim yeşil bir saksınızın bulunmasını ister miydiniz?

Çiçek açan minik soğanlardan Muscari, scillas, Anemone blanda kullanabilirsiniz.
Yeşillikler içinde her sene güzel çiçekleriniz olur.

Eklenti 72274

Güler 12-04-2009 21:02

1 Eklenti(ler)
Bahçenizin duvar dibinde, oturma ünitenize yakın bir köşede böyle bir şıklık yapabilirsiniz.

Eklenti 72276

Güler 12-04-2009 21:03

1 Eklenti(ler)
Veya bu bitkileri kullanarak

Eklenti 72277

Güler 12-04-2009 21:05

1 Eklenti(ler)
Ya da bu yürüyüş yolunu

Eklenti 72278

Adalet Yağcı 12-04-2009 23:31

Sevgili Güler, İstanbul'da bir kaç çiçekçide görmüştüm, pazar çantası gibi bir çantaya sarkan vinca dikmişlerdi, çantanın sapından duvara veya ağaca asmışlardı, bu çantalar hazır satılıyormu, **** biz yapabilirmiyiz.
Çok hoş bir görüntüsü vardı.

Güler 13-04-2009 19:46

Yapabilirsin.
Bende birkaç tane olacaktı, depoyu bir kolaçan edeyim, hemen bir tane yollarım.
Detayını da sana anlatırım.

HAKAN_O 15-04-2009 10:44

Bu bilgiler çok faydalı emeği geçenlere
çok Tesekkurler

Oyaman 15-04-2009 11:08

Emekleriniz için teşekkürler Güler hanım , değerli zamanınızı bizler için harcamışsınız .
Gerektiği anda bulamayacağımız çok güzel bilgiler vermişsiniz . İyiki varsınız .

Güler 15-04-2009 20:55

Teşekkür ederim sevgili arkadaşlar.
Hepiniz bir iki satır yazar ve resim yüklerseniz, bu başlık elimizin altında güzel bir kaynak olur bence.

ahmet58 05-05-2009 21:51

şimşirmi kurtbağrımı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 389121)
Deniz veya dere kenarından topladığınız taşlarla, bahçenizde yürüme yolu yapabilirsiniz.

Eklenti 69576

valla ne diyeyim emeğineze sağlık
hep hayalimdeki görüntü

cigdemdogan 06-05-2009 05:57

Güler hanım çok teşekkürler; elimizin altında böyle ufkumuzu genişleten derli toplu bilgilerin olması çok hoşuma gitti..

muratkocak68 06-05-2009 07:27

Acaba,,, süs havuzuna balık (12 ay yaşayabilecek) balık ve nilüfer çiçeğini nereden temin edebilirim. Bu konu ile ilgili kaynakça varmıdır? (yani bahçedeki hobi havuzunun bitki ve balık bakımı ile ilgili)... Teşekkürler

aslan_k 06-05-2009 08:40

Bitkiyi bilemiyorum ama balık konusunda çekincelerim var benim, süs havuzunuzu yapacağınız yerde sürekli olarak oturmuyorsanız etraftan gelebilecek hayvanlar kedi, karga vb balıklara zarar verbilir.Belki bunu havuzun üst su seviyesine bir ince tel örgü veya ağ ile bertaraf edebilirsiniz, ama balıkları koymadan bu konuyu bir düşünün bence..

nevsune 06-05-2009 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 398514)
Balkonlarımıza astığımız askılı çiçek saksılarımızı hazırlayalım.
Saksımızın içine, toprağın dökülmemesini sağlamak için bir astar koymalıyız.
Bu astarı iyice ıslatın ki toprağın kurumasını önlesin.

Sevgili Güler yine döktürmüşsünüz;) sağolun, varolun. Adı "bahçede pratik yöntemler" olunca bahçem yok diye buraya hiç bakmamıştım ama herkesin işine yarayan bilgiler varmış.

Çiçekleri aralardan sarkıtmak için askılı çiçek saksısı çok hoşuma gitti. Normal makromelerden çok daha işlevli. Yalnız, astar olarak kullanılan malzemenin ne olduğu hakkında bir bilginiz var mı? Ya da nasıl bir malzeme kullanılabilir?

Güler 06-05-2009 10:12

Sevgili nevsune,
Bahsedilen astarı hazır olarak büyük marketlerin bahçe bölümünde bulabilirsin. Mesela Koçtaş'da var.
Yok bulamıyorsan, kalınca bir naylon döşe ki toprak dökülmesin. Çiçek ekilecek yerlerini bir de en altta drenaj yerini delersin.
Ben rastlarsam alır, sana postalarım.

Güler 06-05-2009 10:16

muratkocak68, süs havuzu ile ilgili kitabım şu an Manyas'da olduğundan size bilgi veremiyorum. Ama sitemizde bir başlıkta kitabın tanıtımını yapmış olmam lâzım.

Bu kitaptan da fazla resim yüklememin sakıncalı olabileceği düşüncesi ile yapamıyorum.
Siz, havuzla ilgilenen arkadaşlarımıza bir sorsanız belki daha iyi olur.

nevsune 06-05-2009 10:22

Hiç zahmet edip göndermeyin lütfen. Zaten sürekli yapı marketlerdeyiz:), oradan alırım ben.

Sizin geçen yıl gönderdiğiniz saksı askılığını, boşluklar fazla olduğu için araları telle çevirip o şekilde yapmayı planlıyorum. Bitirdiğimde görüntülerim. Ah bir de içine koyacak lobelia bulsam:)

Güler 06-05-2009 10:24

Sevgili ahmet58,
Bahçemde yukarı teras yolunu, zikzaklı olarak ben de bu dere taşları ile kendim yaptım.
Derenin kenarına kadar arabamı yaklaştırıyor, topladığım yumurta büyüklüğündeki taşları, bagaja doldurup, doldurup geliyordum. (İşte bu hareketim de deli gözüyle bakılma sebeplerinden biridir)

Yolu kafamda tasarladım, şeklini çizdim. Daha sonra kontraplak ile kavisler vererek beton döktüm.
Beton hafifçe kurumaya başladığında da, bu taşları şekiller vererek, kâh baklava-baklava, kâh salyongoz gibi, dikey veya yatay olarak yerleştirdim.
Yolun ortasına da kocaman bir nazar boncuğu gömdüm.
Görünümü çok hoş oldu,size fotoğrafını yüklemeye çalışırım.

Güler 06-05-2009 10:27

Sevgili nevsune mesajınız anlaşıldı. Mavi mi olsun?

Neden bir saksıya ekip de, ekili saksıyı o zarf içine oturtmuyor sunuz?

nevsune 06-05-2009 10:52

Ben işe biraz kendimi ve hayal gücümü katmayı seviyorum. Elimdekilerle, alışılagelmişin dışına çıkmak bana keyif veriyor. Biliyor musunuz 1 yıldır o askılar boş bekliyordu, istediğim şeyin ne olduğunu bir türlü oturtamıyordum. Ve işte bugün sizin o aktardığınız bilgiyle birleşerek kafamdaki yerini buldu:) Sağolun.

Ama gerçekten lobelia çok yakışmaz mı dediğim şeye.

gilan 06-05-2009 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 414916)
Ah bir de içine koyacak lobelia bulsam:)

2 hafta kadar önce ben bir peyzaja sormuştum lobelia ne zaman gelecek diye, Mayıs'ın ilk haftası çıkar demişti. Her an görmeye başlayabiliriz yani :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025