![]() |
1 Eklenti(ler)
Bir dergide gördüğüm bir uygulama:
Bodur osmanlı çimleri (dwarf mondo grass) kayrakların aralarında ve yolun sol tarafında kullanılmış. Yolun diğer tarafı ise çakıl. Ara ara yerleştirilen iri kayalar da hareket kazandırıyor. Çok beğendim. Eklenti 327801 |
Ahşap köprülerin rustik bir havası var ,çok hoşuma gidiyor ama mermerle yakıştıramadım.Taş ya da toprak objelerle daha çok yakışırdı sanki.
Osmanlı çiminin boduru olduğunu bilmiyordum.Yine bir şey daha öğrettiniz ,teşekkür :) |
Yerler mermer değil de kayrak gibi geldi bana ama öyle değil mi acaba?
Ben de köprünün kırmızı-turuncu arası cırtlak rengini yakıştıramadım. :) Renkli olacaksa koyu kırmızı-bordo çok güzel oluyor... |
Yerler kayrak dediğimiz taşlardan oluşmakta mermer değil.Sadece sizi yanıltan taşların arasına dolgu yapılıp üzerlerine vernik atılmış olması.Vernik taşlara parlaklık ve dayanıklılık kazandırıyor.
Köprüye gelince bence hiç boyama yapılmadan doğal ahşap renginde bırakılsaydı daha süper olurdu.Belki köprü daha önce başka bir uygulamanın parçasıydı, yerlerde revizyon yapılınca rengi ile sırıttı.. (Hemende yazdım) Mehmet |
Bahçelerde kullanılacak bu tür ahşap malzemede boyadan ziyade ''Tung'' yağı daha iyi duruyor.
Tung yağının özelliği sudan etkilenmemesi, onu koruması ve ahşap malzemenin doğasına uygun olarak zaman içinde alacağı renk değişikliğini görsel olarak göstermesidir. |
Bu uygulamada köprü bana gereksiz bir ayrıntı gibi geldi. Üzerinden aşılacak birşey yoksa köprü işlevselliğini yıtıriyor bana göre. Onun yerine ahşap bir yürüme yolu çevreyle daha anlamlı bir bütünlük içinde olmaz mıydı?
|
Tung yağı nedir ki? Nerden bulabiliriz? :rolleyes:
|
Bahçenin sahibi duysa üzülecek ,çok eleştirmişiz :))
Ben yerde ki kayrakları kastetmemiştim , köprünün yanlarında ki mermer saksılar ve arkada ki oturma grubu ya da mermerden objeleri yakıştıramadım.Sanırım parlak ,beyaz mermerden hoşlanmıyorum. Ama gel otur deseler koşa koşa giderim :)) |
Alıntı:
Ahşapta kullanılabilen bir tür koruyucu ve dekoratif yağ çeşiti. Kolay bulursunuz. Mesela burada var. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Doğal ahşap rengini de koyu kahverengiyi de çok seviyorum ama renkli ahşap kullanımlarını da hemen göz ardı etmeyin bence. :)
Fotoğrafı geçen haftasonu Butchart Gardens'da çektim. Bu gibi renkler özellikle kar altında muhteşem görünüyor, kış mevsimine de renk katıyor. Eklenti 327938 |
Alıntı:
Senin hayaline nasıl yetişeceğiz. Ben gilan imzası gördüm mü meraktan şöyle bir bakıyorum :) Baktığıma pişman da olmuyorum. Fotoğraf da kartpostallık olmuş, eline sağlık. |
Alıntı:
|
Çok teşekkürler sevgili Tura. :)
Bu bahçeden daha çok fotoğraf var aslında. 462 tane çektiğim için düzenlemem zaman alıyor. :D |
Alıntı:
Tohumdan yetiştirebileceğimiz mevsimlik çiçeklere olan ilgimizi kaybettik. Örneğin zahmetsizce her toprakta yetişen kozmoz çiçeğinin sayısız renği var. İçlerinde bazı renkler bodur tür... Benim bahçemi ele aldığımda küpe çiçeklerinin olduğu köşeye keşke kozmozlarla arkaya öne de bodur alisyumlarla minik tepeler yapsaymışım.:( Yani tohum paketlerinin üstündeki dwarf yazısını dikkate alırsak ve benim seneye yapacağım gibi alanı belirleyip ne istediğimize karar verirsek bu görüntüyü yakalayabiliriz diyorum. Geçtiğimiz senelerde artık mevsimliklerle uğraşmak istemiyorum sözümü geri alıyorum. Kalıcı bitkilerle olan görüntüler hep sabit olduğu için bir süre sonra gözümüze güzel görünmemeye başlıyor. Ardından bizde başlayan bıkkınlıklar bitkilerin yerlerinin değiştirilmesine yani bir şekilde bitkilerin kaybına yol açıyor. Aynı köşeleri seneye göre farklı renk mevsimliklerle canlandırırsak yaşayan bir bahçeye sahip oluruz. Mevsimlik derken kasa kasa aldığımız mevsimlikleri değil, tohumdan yetiştirebileceğimiz değişik boylara sahip yıllık çiçekleri diyorum... |
2 Eklenti(ler)
Keşke her santimetresinden çıkan taşları atmasaymışım:mad:. Bu duvar yapılabilir. Gözle görüntüğü kadarıyla sadece dizilmiş gibi duruyor. Benim balçık topraktan aralarına koysam belkide yeterli olur.
Eklenti 328009 Aşağıdaki görüntü benim bahçeye uyğulayabileceğim bir görüntü. Bahçe şeklime çok uygun. İki projeyi birleştirebilirim. Eklenti 328020 Sadece küçük köprünün yerini öbür tarafa almak şart... |
Alıntı:
Burada bol bol petunya kullanılmış sanki. Petunyaları biliyorsun, canları sıkılınca veda bile etmeden çekip giderler. Bahçeye bu canlılığı vermek için farklı bitkiler kullanmak lazım. Bu sene Mayısta diktiğim dört kök vinca hâlâ tüm hızıyla açıyor, aralara uzun hazeranlar, lupinler, rudbeckhialar dikilebilir. Sen de böyle bir akarsu yapmayı düşünüyor musun? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Japon Bahçeleri, özellikle bana çok ilham olan Ninomaru doğal, düzenlenmiş gibi görünmeyen bir düzen :)
Ninomaru Garden within Nijo Castle, Kyoto - YouTube |
Bunlar Azelia beyazları çok güzel kokuyor.
Alıntı:
|
Alıntı:
Güle benzeyen sukulentin ismi nedir? |
çok güzel çalışmalar....istanbul da peyzaj tasarımı eğitimi veren bir kurs arıyorum!!!!
bilginiz var mı? |
|
renk armonisi çok hoş
hoş bir kahve içilir burada bu, Gilan'ın gelecekteki bahçesi için sakın bunu yeni balkonuna sığdırmaya kalkma tatlım ;) |
|
Ah şu renkler yok mu, hasta ediyor beni.
Hele son linkteki mavi morlar rüyama girecek :) Dolu dolu görüntüler çok hoş ama bizim iklimimize uyar mı bunlar. Cinerariaslar çok yıllık da değiller üstelik :( |
Onlar uymazsa belki bunlar uyar ablacım, mühim olan o şekilde yerleştirebilmek
bunlarda pembe |
|
Alıntı:
Nefes kesen bir rüya. Teşekkür ve saygılarımla lütfen. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025