agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-01-2008, 10:36   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Difference Mesajı Göster
Gardenyayı...araştırdım... Hatta yorumlardan bir tanesi hoşuma gitti ve buraya taşımak istedim:

...mutlu mesut su spreyi yaparsınız yapraklarına, çiçeğine...
ertesi güne o koku yoktur ve çiçeği de solmuştur...

Yorumdan da okuduğum kadarıyla yetiştirmesi baya zor bir bitki olsa gerek. umarım başarabilirim...
Çiçeğine su spreylersen ertesi güne kararır tabi ki çiçek. Alıntıda verilen bilgi yanlış. Gardenyanın yapraklarına su spreyleyeceğiz nem ihtiyacını karşılamak için, ancak çiçek açma aşamasına geldiğinde çiçeği veya açmaya başlayan tomurcuğu (tomurcuğun içinde beyazlıklar görünmeye başladığı andan itibaren) asla su değdirmemeye özen göstereceğiz.

Açan tek bir adet gardenya çiçeğinin orta ölçülerde bir salonu bu koşullarda en az 2-3 gün kokuya boğacağına emin olabilirsin.

Ayrıca, istediğin herhangi bir çiçek ve bitki ile ilgili tedarik veya bakım bilgisi için en doğru ortamdasın. Bu forumda ilgili bitkinin başlığını arayıp bulup okudukça bilgileneceksin.

Arama menüsündeki gelişmiş aramayı kullanarak, sonuçları da mesajlarda göster seçeneğini de seçersen, istediğin bitkinin isminin hangi mesajlarda geçtiğini görür, seçici arama yapabilirsin.

Gardenya için zahmete girmeyesin diye bağlantılar belirttim; altı çizgili ve koyu renkli olarak göreceğin yazılara fare ile bir kez tıklaman yeterli olacak:"Gardenia jasminoides"; "Gardenya'da Havai Köklendirme Denemesi / Air Layering Gardenia jasminoides; + içinde gardenya geçen mesajları aramayı da unutma..."

Diğerleri için haydi, aramaya...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 10:46   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Difference foruma ve Eskişehir'e hoşgeldiniz.
Geçen hafta koçtaşta ithal gardenya 17 ytl den satılıyordu. Lerdemir sizi gardenyaya bulaştırmakta kararlı. Ben de bir gardenya hastası olarak size gardenyayı öneririm ama bağımlılık yaptığını belirteyim.
Ben de 2 çeşit gardenya var yerli ve ithal. Yerli gardenyanın bakımı çok daha kolaydır. Geçen yıl bahçede kendi halinda bıraktığım bitki sürekli çiçek açtı ve misler gibi koktu.
Çelikten yetiştirebilirim derseniz, size her iki türün çeliğinden verebilirim.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025