![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Tebrik ederim faydalı bir paylaşım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
bende terasa boyle bır havuz dusunuyorum kucucukte olsa yeter zemın beton daha kolay olur gıbı gelıyor ama baslamadan bılemeyız cok guzel hele o nıluferlerle super ellerınıze saglık |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2011
|
herkese selamlar arkadaşlar bende bir şelale yapmayı planlıyorum ama bazı malzemeleri bulmakta zorlanıyorum mesela havuz altına döşemek için pvc memran gibi epdm nerelerde bulunur kaç paradır acaba bi tavsiye lütfen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Sa. ****** Bahçeniz süper elinize sağlık.. Benim bikaç merak ettiğim yer var mesela aylık nekadar elektrik çekiyor bu sisteminiz?? Birde birazdaha yükseğe püskürtecek bir sistem kurmuşl olsam çok bi fark yaparmı faturada.. Nede olsa bi 5 yıl kullancağımı düşünsem 60ay yapar 10tl fark atsa 600tl yapar.. Son bir soru benim dere derinliği olsun genişliği olsun birazdaha büük olcak yani birazdaha debili akmasını istiyorum sizin ne öneriniz olur bu durumda mesela filtre sistemi pompa motoru vs.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Ellerinize saglik sarmasik gülleriniz bahceniz havuzunuz cok güzel olmus Ellerinize saglik güle güle oturun insallah. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
süper olmuş ellerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Komşum süs havuzu yaptırıyor. Havuzun beton imalatı bitmiş durumda. Havuzun içini kayrak taşı ile kaplamayı düşünmüş ve genellikle sarı ve yeşil ton ağırlıklı kayrak taşı almış. Şu anda kayrak taşlarını havuzun içine döşeyecek usta bulmakta zorlandığı gibi bulduğu ustaların bazıları kayrak taşının zamanla bozulacağını bunun yerine zeminin btb veya mozaikle döşenmesini önermişler. Sorum ve merakım şu. Kayrak taşı havuz zemininde kullanılabilir mi? Su zamanla kayrak taşlarında, erime, ufalanma, dağılma, parçalanma gibi olumsuzluklar yaratabilir mi? Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2012
|
Anlattiklariniz icin cok tesekkurederim, ellerinize saglik. Bu anlattiklariniz en bastan sona okuyarak, ve birde bauhauss un havuz yapimi videosunu izleyerek bende bizim bahcemize bir sus havuzu yaptim. Kendim konu acamadigim icin burada paylasmak istiyorum. Kisaca anlatmak gerekirse, bahcemiz catalca kabakca koyunde. Havuzu ailece yaptik. Sarf malzemelerin maliyeti 900 lira tuttu ve bauhaustan alindi hepsi. Selale taslari ve etrafindaki taslar tamamen dagdan bayirdan toplama. Baska sorunuz olursa yanitlamak isterim. Oncelikle havuzun yerinin, hortumla belirlenmesi: ![]() Ve ilk kuregin vurulmasi ![]() ![]() Kazmaya biraz yavasta olsa devam. Tum kazi isini ailece yaptik. ![]() Ve kazi isi bitti kumlama yapildi. ![]() Düzenleyen gucciforema : 28-08-2012 saat 23:10 Neden: Fotograf ekleme |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2012
|
![]() Kumun uzerine , parke siltesinin dosenmesi ![]() Parke siltesinin uzerine, havuz siltesinin yerlestirilmesi ![]() Havuzun icine, isiklarin, fiskiyenin ve taslarin konulmaya baslanmasi ![]() Ve selalenin tamamlanip, filtrenin havuza konarak, donusunun selalenin tepesine verilmis ve havuzun tamamlanmis halidir. Artik etrafini cimlendirmek onumuzdeki ilkbahara kaldi. ![]() ![]() Düzenleyen gucciforema : 28-08-2012 saat 23:16 Neden: Resim degistirme |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
merhaba ben kocaeliden burak öncelikle cok guzel bir calısma olmus ellerinize saglık ikinci olarak havuz şiltesini nerden temin ettiginizi merak ettim bizde bi havuz calısması yapacaz ama havuz siltesi bulamıyruz yardımcı olursanız cok tesekkur ederim... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2013
|
vallaha bravo emek harcamışsınız çok güzel olmuş |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
Ev bahçe Şelalesi yapımı ?
Arkadaşlar yaz gelmişken bahçeye bir şelale yapasım geldi. Gerek forum içindeki konulara gerekse internete baktım bir çok örnek var. Ama işin genelde yapım aşamasında örnekler var ben bu su işini anlamak istiyorum. bu suyun devri daim yapmasını sağlayan motor ; akvaryumcularda satılan motor kafası denen cihaz mıdır? Akvaryum Motorları şimdi bu motorun kullanımı hakkına bilgisi olan var mı sürekli prize takılı mı kalmalı. motor nerede durmalı. suyun içindemi en üstte mi. ben şu tarz kat kat çömleklerden yapmayı planlıyorum ![]() bunun için çömlek ve demir tesisat haricinde tek ihtiyacım su motoru mudur? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
bu ürünü alınca nasıl bir çalışma prensibi var örnek resim ya da video ile anlatır mısınız. kafa motoru |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Bu motoru su içerisine yerleştiriyorsunuz. Gördüğünüz çıkış borusundan suyu kapalı sistem (su sızdırmayacak) bir filtreden geçirebilir veya direk şelale vb şeklinde havuza verebilirsiniz. Bence filtre şart. Ayrıca su giriş ve çıkışına hortum takılabilen, su içinde veya dışında çalışabilen sirkülasyon pompaları da var. Eheim ve Aquabee Alman markaları. Pahalıdırlar ama performans ve enerji tüketimleri katalog değerleriyle örtüşür. Ayrıca yıllarca kullanırsınız. Ben Aquabee Up 3000 kullanıyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|