View Single Post
Eski 16-06-2010, 22:28   #130
karinca70
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Havuz bakımı

Havuz bakımına, havuzdaki suyu tahliye ederek başladık. Devridaim motorunun ucuna hortum bağlayarak, havuzdaki suyu ağaç ve bitkileri sulamak için kullandık.

Havuzdaki suyu ilk basamakta su kalmayıncaya kadar boşalttık.

Sonra yosunları temizlemek için kepçeyi kullanmayı denedim. Ancak havuzun yosun yerine çakıl ile dolu olduğunu farkettim Sonra babama, dere ve şelaledeki çakılları nereye koyduğunu sordum, cevabını tahmin edebilirsiniz. Dışardan su havuzu gibi görünse de, zaman içinde çakıl havuzu haline döndüğünü farkettim.

Bu arada, babamın beton katmanını da zamanla kalınlaştırdığını farketmiş oldum. Havuz yarı derinliğine kadar betonlaşmış oldu.

Havuzun içindeki tüm çakılları boşaltma kararı aldık. Öncelikle nilüferleri elden geldiğince sağlam bir şekilde çıkarmaya çalıştım. Nilüferlerin çakılların arasının zamanla balçıklaşması ile deli gibi kök attığını farkettim. Balıkların da nilüfer kök tabakasının altında saklandıklarını. Nilüferleri teker teker söküp, bulabildiğim tüm kova, varil ve leğenleri suyla doldurup içlerine koydum. Yaprakları dışarıda kalsa da periyodik olarak yapraklarını su püskürterek korudum.

Balıkları da yakalayıp bir varile koydum. Varile hava motoru ile oksijen desteği vermiştim. Balıklar çarpılmasın diye de, temiz suya kirli havuz suyunu karıştırdım.

Eklenen Resimler

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön