agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni306Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2012, 09:58   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Dün internette dolaşırken bir kaç güzel uygulamaya denk gelince paylaşmak istedim.
Name:  showpic_gallery_large.html.jpg
Views: 7823
Size:  54.3 KB

Name:  04.jpg
Views: 2463
Size:  63.8 KB

Name:  06.jpg
Views: 2337
Size:  66.5 KB

Name:  07.jpg
Views: 2481
Size:  65.2 KB

Name:  03.jpg
Views: 3271
Size:  54.2 KB

Emre Bey'in yazdığı gibi Kaya bahçelerinde, kayaları kapatmayacak bodur türde bitkiler tercih edilmiş.

Fotoğraflarda bayılıyorum ama şimdiye dek canlı gördüğüm hiç bir kaya bahçesini beğenmedim. Bahçe düzenlemesi yapanlar bahçesinin bir köşesine bir iki kaya atıp, sağına soluna bir iki bitki sıkıştırıp işi bitiriyorlar. Bence kaya bahçesi %100 doğal görünümde olmalı, bitki seçimiyle kaya seçimiyle ve yerleşimiyle doğadaki örnekleriyle örtüşmeli. Alalade yerleştirilmiş görünen ama aslında kendi içinde düzeni olan...

aybala, zenfree, gilan ve 8 kişi beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 18:20   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Fotoğraflarda bayılıyorum ama şimdiye dek canlı gördüğüm hiç bir kaya bahçesini beğenmedim. Bahçe düzenlemesi yapanlar bahçesinin bir köşesine bir iki kaya atıp, sağına soluna bir iki bitki sıkıştırıp işi bitiriyorlar. Bence kaya bahçesi %100 doğal görünümde olmalı, bitki seçimiyle kaya seçimiyle ve yerleşimiyle doğadaki örnekleriyle örtüşmeli. Alalade yerleştirilmiş görünen ama aslında kendi içinde düzeni olan...
Sevgili limon, kaya bahçeleri bende çok seviyorum, Fakat, (sizleri soğutmak istemem ama) bu tür kayalık bahçelerde ciyan, yılan için bir barınak olmaya müsait oluyor, her an bir heyecana hazır olun
İki gün önce arkadaşımın bahçesine gittim, yaa bu taş buraya uygun değil şunu alalım şuraya koyalım dedim, taşı kaldırdık ve yılanla göz göze geldik selâmlaştık, hadi bahçeyi gezelim dedik az ileride çit direğinin dibinde betonda mayolarını giymiş güneşlenirken bir başkasıyla daha selâmlaştık.

İyi şeyler yazmadığımı biliyorum ama küçük bir hatırlatma yapmak istedim.

canannuman beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025