agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-02-2018, 18:08   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sayın musa_ekrem, biz de bahçemize çim alan için otomatik sulamayı kendimiz yaptık.
Çünkü buna karar verdiğimizde bize verilen teklif hayli yüksekti.
Bizim çim alanımız yekpare ve aşağı yukarı 1000 metrekare.

Biz burada on atmosferlik güçle basan hidrofor, selonoit vanalar, hunter, rainbird ve gardena sprınkler kullandık.

Bizim kullandığımız 16 m uzağa kadar su fışkırtıyor.
Bahçemiz büyük olduğu için ikisi kenarlarda ikisi ortada olmak üzere 4 hat çektik. Hidrafor devreye girdiğinde önce iki hat daha sonra diğer iki hat devreye girmektedir. Takriben 30 kadar sprınkler var.
Sizin alanınız küçük. daha küçük sprınkler kullanacaksınız, sprınklerin üzerinde kaç metreye kadar püskürttüğü yazar.

Size tavsiyem bir hat çekerseniz evin tarafındaki dipten döşeyin iki uca koyacağınız sprınkıler7-8 m püskürten cinsten olması lazım ve onları 90 derecede hareket edecek vaziyette ayarlamanız gerekir. (bunları 78 metrekare için yazıyorum)

Bu alanın bir tarafında bina var karşı tarafta ne var bilmiyorum. Neticede bütün çim alanın sulanması gerekir, karşı kısımda 7-8 metre atan sprenkler rahatsız edici olacaksa daha küçüğünü alıp adedi üçe de çıkartabilirsiniz. Bu durumda iki kenara bir de ortaya koymalısınız (tek hat üzerinde) o zaman 5-6 metre püskürtür.

Dikkat edeceğiniz hususlardan biri de suyun tazyiği, örneğin bizim sprenkeller 3 atmosfer güç olmazsa topraktan başlar yukarı çıkmıyor.
Toprak altına döşeyeceğiniz boruların da suyun tazyiğini kaldırabilecek kalitede olmalı.

Arkadaşımız Beşiktaş da size güzelce izah etmiş, ben kendi bahçemde uyguladığımızı anlattım.
Siz kendiniz de güzelce şamalayarak bahçenize rahatça döşeyebilirsiniz.

Sprnkeller sulama yaparken su püskürtmeleri uç uca olmamalı yani birinin püskürttüğü su ile diğerinin püskürttüğüne teğet geçmesin en azından birbirinin içine 1-2 metre girsin ki rüzgarlı havalarda su uçuşuyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2018, 14:49   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bu alanın bir tarafında bina var karşı tarafta ne var bilmiyorum. Neticede bütün çim alanın sulanması gerekir, karşı kısımda 7-8 metre atan sprenkler rahatsız edici olacaksa daha küçüğünü alıp adedi üçe de çıkartabilirsiniz. Bu durumda iki kenara bir de ortaya koymalısınız (tek hat üzerinde) o zaman 5-6 metre püskürtür.
Sayın Güler, cevabınız için teşekkür ederim. Bina Kuzey Güney cepheli. 32 metrelik alanın güneyinde 4 katlı bir bina, kuzeyinde ise 1,95 cm uzunluğunda perde beton istinat duvarı var. Aslında 4 metrelik sprinkler yerine 5 metrelik sprinklerden alsam 4'er metre arayla döşesem. 1 metre civarında beton duvar ıslanacak. Ancak yarı çap büyüyeceği için yine de karşılıklı koymam gerekir mi diye merak ediyorum.


Alıntı:
Sprnkeller sulama yaparken su püskürtmeleri uç uca olmamalı yani birinin püskürttüğü su ile diğerinin püskürttüğüne teğet geçmesin en azından birbirinin içine 1-2 metre girsin ki rüzgarlı havalarda su uçuşuyor.
Burada tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım?

Sprinkleri eklerken her sprink için ana boruda ayrı priz kolye ile T almam mı iyi olur yoksa karşılıklı 2 sprey için ana borudan aldığım T üzerine 2 adet sprink bağlasam mı iyi olur? Bununla ilgili çizimi ekliyorum.

Eklenen Resimler
 
musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025