agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni86Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-01-2008, 19:59   #151
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2007
....ama havuzun içine kullanacagınız taşların tamamı dereden toplamalı yani denizden olmamalı...
Neden deniz taşı olmaz. Görünüm açısından mı???

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 01:57   #152
Ağaçsever

ahmetsahip's Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2007
Galeri: 44
nedeni tatlı su balıgı koyarsanız zarar veriyor taştaki tuz

ahmetsahip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 01:58   #153
Ağaçsever

ahmetsahip's Avatar

olabilir takıldıgınız bir mevzu olursa yardımlaşabiliriz

Eski 31-01-2008, 11:35   #154
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetsahip Mesajı Göster
nedeni tatlı su balıgı koyarsanız zarar veriyor taştaki tuz
+ Tuzlu su bahçenizdeki çiçekerinize, ağaçlarına ve bitkilerinize de zarar verecektir.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2008, 18:05   #155
Ağaçsever

ahmetsahip's Avatar

yok okadarda degil,ben japon balık cinslerinin hassasiyetinden bahsetmek istedim

Eski 10-02-2008, 13:16   #156
Ağaç Dostu

handanhanım's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Çok özür dilerim ama, merkezdeki demire 3 m lik bir ip bağlarsak 6 m çaplı bir daire elde etmezmiyiz acaba )

Sayenizda artık havuzuma başlayabilirim. Teşekkürler.

Düzenleyen handanhanım : 10-02-2008 saat 13:40 Neden: ekleme
handanhanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 00:40   #157
Ağaçsever

safiris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2008
Galeri: 4
Dogal Göl Örnekleri

Selam Arkadaslar,

Eger bir bahceniz varsa elinize bir kazma ve kürek alarak sizde bahcenizde dogal göl yapabilirsiniz. Böylece Göl manzarali bir eviniz olur. Ehh gayrimenkulünüzün degeride artmis olur degilmi

Bir zamanlar böyle bir dogal göl yapmistim 1 hatfa boyunca bahcede kazma kürekle calismistim. Sonunda bosandigim esim beni sikayet etti ve gölü kapatmak zorunda kaldim. Doga ve yesil Katili nolcak

Örnek resimler ekledim

Eklenen Resimler

canannuman ve TuRaÇ beğendi.
safiris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 16:58   #158
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Süs havuzu uygulamam

Daha önce 113-117-123-124-133-136 ve 142 nolu mesajlarımda bahsettiğim süs havuzu yapımında belirli bir noktaya geldim. Esasında kafanızda şekillendikten sonra, birkaç günlük bir iş ama kendiminkini yaparken müşteriler çıktı onlara öncelik verdim

Çeşitli yapım imkanlarını detaylı inceledikten sonra yapı marketlerdeki hazır havuzlar, beton veya elyaf inşaat yerine bence en pratik ve kullanışlı gördüğüm liner kaplama metodunu seçtim.

- Bahçedeki uygun alanın kısıtlı olması nedeniyle daha hareketli bir form veremedim.

- Kazılacak yerin işaretlemesini yaptıktan sonra, kendim kazıya başladım. Fakat ilk 20 cm lik yumuşak tabakanın altından kayalar çıkmaya başlayınca bir kepçe çağırmak zorunda kaldım.

– Kepçenin, bahçeye girmesi ve çıkması 20 dakika sürdü, saat üctreti olan 50,- YTL ye bence ucuz ve pratik oldu. Boy 5 m. En 2.40 m. derinlik 40 – 110cm.

-Kayalık zeminden korktuğum için, ilave tedbirler almak zorunda kaldım. Kayaların gözüktüğü yerleri poliüretan ile şapkaladım. Yine fazladan, ilk örtü olarak bir arkadaşımda işine yaramayan ayakkabı astarlığını kullandım.

-Üzerine tek parçalı tır brandasını (yeşil) serdim ki bunu Todor’dan öğrenmiştim (Todor’a çok teşekkürler). 40m2 100,-YTL.

-En üstüne de EPDM denilen lineri serdim 286,- YTL (3,50 euro /m2) Teşekkürler Sn.Sukranayalp, bilgi sizden gelmişdi.)

-Ocak sonu,suyunu doldururdum, belki kirecini alabilirim diye filtreledim. 9.000 litre su aldı.Çevrede aynı sudan kullanılan havuzlarda bir problem olmadığı için ayrıca su tahlili yaptırmadım.

-Havuz suyu 1 aya yakın dinlendikten sonra Palmiye Merkezinden aldığım 7 adet nilüfer, ile Su Kannasını Şubat sonu, hazırlık olsun diye suyun içerisine, Kalla ve Palmefolia’ ları çevresine yerleştirdim. 2 Nilüferin tomurcukları şu anda tam su yüzeyine ulaştı.

-Mart sonu, bir adet dalgıç pompa (100,- YTL) ile kendi yaptığım kovalı filtre sistemini (yaklaşık 25,- YTL) arada sırada çalıştırmaya başladım. Dalgıç pompa son derece sessiz, duyulmuyor, su dışında denediğinizde çok az bir ses geliyor. 0,5 hp gücünde, filtre çıkışı ölçümlerime göre saatte 2.400 litre suyu döndürüyor. Bu da 4 saatte bir komple devir yapıyor. Günde 8 saat ayda 30 gün çalıştırılırsa 14 – 15,- YTL elektrik sarfiyatı yapacak.

-İşin en zor ve halen daha bitmeyen ve bitmiyecek kısmı, çevre taşlarının düzenlenmesi ve şelalenin yapımı oldu. Tamamen bir yetenek ve estetik işi. O da bende yok. Herkes kendi zevk ve yeteneğine göre bir şekil verebilir.
Kovalı filtre daha sarmaşık tipi bir bitki ile gizlenecek.

-Resimde gördüğünüz kadarıyla kayrak ve sünger taşı 175 YTL tuttu. En yakın yerden aldığım için pahallıya geldi.

-Toplam maliyet, bitkiler ve balıklar hariç 730,- YTL

Filtrenin devreye girmesinden sonra 8 tane 10 cm.lik koi balığı koydum. Henüz daha resim çektirmiyorlar. Sabah erken saatlerde gezinip, daha sonra havuzun en derin yerinde birikiyorlar.

Havuz suyuna arada sırada yaptığım filtre sistemini çalıştırmaktan öteye henüz hiçbir müdahalede bulunmadım. Dönem dönem kendiliğinden berraklaşıyor, sonra da bulanık oluyor. Ancak zaten şu anda havuzun içinde, bir becerikli insanın marifeti olan 3-4 kürek sarı toprak var, dışarı çekeceğim.
Esasında su, bu haliyle çok tabii ve hoş olmasına karşın, yakında bazı berraklaştırma denemeleri yapacağım çünkü müşteri talepleri bu yönde.

Yazı çok uzadı, arzu eden arkadaşlarımıza sorduklarında verebileceğim bir yığın detay var. Bu işin öncesi ve sonrası gerçekten hoş bir macera. Hele hele çevrede meydana gelen değişimler ve gözlemlerim daha enteresan. Bunları da başka bir mesajda yazarım.

Saygılar

Eklenen Resimler

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 21:41   #159
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Sayın Tugo ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Nilüferleriniz açtığı zamanki halini şimdiden hayal etmek mümkün.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 18:57   #160
Ağaçsever

ahmetsahip's Avatar

bu havuza yaptıgınız biyolojik filtrenın yeterli gelecegını düşünmüyorum,gayet güzel olmuş ama daha profosyonel filtre kullansanız daha ıyı olacak elinize saglık

Eski 30-04-2008, 19:38   #161
Ağaç Dostu

Sayın zenfree, teşekkür ederim, sizin güzel bir korkuluk adan öneriniz vardı. Aklımda, bir ara deniyeceğim.
Sayın ahmetsahip, ben de dediğiniz ihtimali göz önünde tutuyorum. Ancak UV kullanan filtreler hariç diğer profesyonel filtrelerle arasında, kapasite ve suyun dolaştığı filtre malzemeleri açısından pek bir farkı yok. Ama tabii dediğiniz gibi, izleyip gördükten sonra tedbir alırım. Esasında, arkasında keşke yer olsa da suyu tabii bataklık tipi bir bitkili alanda gezdirip geri döndürebilsem. Naturel filtreleme diyorlar galiba.
Önerinize çok teşekkürler

Eski 18-08-2008, 16:57   #162
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-10-2007
sevgili dostlar.15 dekarlık meyve bahçeme kepçeyle kazdırıp yaklaşık 100 tonluk sulama havuzunu en uygun ve ekonomik nasıl yapabilirim.bana yardımcı olurmusunuz.

grandrose Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2008, 10:37   #163
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi grandrose Mesajı Göster
sevgili dostlar.15 dekarlık meyve bahçeme kepçeyle kazdırıp yaklaşık 100 tonluk sulama havuzunu en uygun ve ekonomik nasıl yapabilirim.bana yardımcı olurmusunuz.
Amaç ve büyüklük olarak benim yaptığımdan çok farklı, diğer arkadaşların yorumlarını beklemek lazım.

Ancak benim netten gördüğüm kadarıyla, bir çok yerde, eğer toprak killi ise üzerine de bir kat bentonit sıvayıp başka bir malzeme kullanmadan su tutumunu sağlayanlar var.

Bir de forumda Todor'un su geçirmez tır brandası ile yaptığı uygulama var. İşinize yarar umarım.

Eski 19-10-2008, 22:13   #164
Ağaç Dostu

Süs ve hobi havuzlarında su gelişimi

Süs ve hobi havuzu olan arkadaşların, havuzlarının su bakımı ve terbiyesi konusundaki kişisel tecrübelerini ve görüşlerini aktarmalarının bu tür havuzlara ilgi duyan arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle belirteyim ben uzman falan değilim. Sadece kendi yaşadıklarıma, deneyimlerime dayanarak yazıyorum.

Bu arada “hekankay” nickli arkadaşımızın mesajına da cevap vermiş oluyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...67&postcount=9

Ben de bir çokları gibi süs havuzu ve su bakımı konularında belki yüzlerce sayfa okudum, hala da okuyorum. Zamanla üzerine kendi tecrübenizi yaşadığınızda bu bilgilerin, yazan kişilerin kendi doğruları olduğunu anlıyorsunuz.

Dolayısıyla benim de kendime göre doğrularım oluştu.

Bir kere, esas aldığım nokta şu: Açık havada herhangi bir su birikintisi tabii ortamın bir parçasıdır.

Havuz da bu ortamın bir parçası olarak, tabii değişimler geçiriyor.

Balıkların havuza koyduğumuz suya uyum sağlıyabilmesi için bu su kütlesinin canlanması lazım. İlk koyduğumuz su ister şebeke ister kuyu suyu olsun zengin bir su değil ama tabiata açık olarak bulunduğu için her geçen gün tabiattan alıp vermeye başlıyor. Biz bu suya bitkilerimizi katarak bu oluşumu hızlandırıyoruz.

Koyacağınız bitkinin yoğunluğuna göre, balıkları 2-3 hafta daha sonra koymakda yarar var. İyi gelişmiş bir havuz suyunda siz yem vermeseniz de balıklar karınlarını doyurabiliyorlar.

Görüntü meselesine gelince: Evet pırıl pırıl bir suyu biz insanlar seviyor ve istiyoruz ama oranın esas sakinleri olan balıklar bu işden hiç memnun olmuyorlar. Onlar için yaşayan su önemli. Bunun için de çeşitli kaynaklarda onlarca yol gösteriliyor. Organik katkı maddelerinden, sırf su berrak olsun diye kullanılan acımasız kimyasallara kadar.

Müthiş filtrelerden bahsediliyor, 365 gün, günde 24 saat filtreleme yapılması gerektiği falan belirtiliyor.

Esasında işi tabiatın dengesine bırakınca, herşey kendiliğinden gerçekleşiyor. Tabiata açık havuzlar, hiçbir zaman akvaryumlar gibi hassas bakımlar gerektirmiyor.

Benim kendi yapımım, şelale niyetine de kullandığım basit bir filtrem var. Havuza suyu koyalı 10 ay oluyor, inanın toplam 30 saat çalıştırmamışımdır. Dip temizliğini de bir kere ve kısmen yaptım.

Nilüferleri ve diğer bitkileri suya koyduktan, yanılmıyorsam iki ay sonra, suyun 1 cm altı gözükmez oldu. Bunu normal olarak kabullendim ve bekledim.

Suya yeşilliğini veren serbest yüzen yosun denilen mikroskopik oluşum ve havuz duvarlarına yapışan, balıklara faydalı olduğu belirtilen sabit yosun oluşumu gittikçe arttı. Biyolojik isimlerini falan kullanmıyorum çünkü böylesi daha anlaşılır oluyor sanırım.

Takip eden bir - iki ay zarfında, güneşin de etkisiyle yosun patlaması denilen olayla tanışdım. Havuz suyu çorbaya dönüyor, her yerde yüzen yosun parçaları görüyorsunuz. Fazlalarını kepçeyle topladım.

Bir kaç hafta sonra su hızla berraklaşıyor ve balıklar bir yana dipteki en ufak detay bile gözükür oluyor. Bütün bu aşamaları tarihli olarak fotoğrafladığım için gerekirse kesin sürelere de ulaşabilirim. Tabii kristal dedikleri bir berraklık olmuyor ama olmamalı da zaten.

Bir süre sonra, yavaş yavaş su tekrar bulanıklaşmaya başladı ve muhtemelen tekrar düzelecekti.

Fakat bu defa ben, sırf merakımı tatmin edebilmek için, filtreden bağımsız olarak çalışan 36 watt lık bir UV lambası aldım ve kesinlikle söyliyebilirim ki, bu konuda yazılanlar doğru, iki gün içinde suyu (9.000 litre) berrak haline getirdi ve ben o zamandan beri hala berrak, dibi görünür bir suya sahibim ve de ne filtreleme ne de UV kullanıyorum.

UV yi çok daha fazla bulanık başka bir havuzda da denedim, filtreleme ile beraber 4 günde 12.000 litrelik havuz suyu tamamen berraklaştı.

Havuzunuzun yüzeyinin yarıdan fazlasını bitkilendirin, arada sırada su yüzündeki yaprak vs şeyleri toplayın ve sabredin. Bence UV ye de gerek kalmaz.

Özet olarak o müthiş filtre sistemlerine, ilaçlara hiç gerek yok, bolca bitkilendirin ve tabiatın dengesine bırakın derim. Balık sayısının aşırı fazla olmamasına da dikkat etmek gerekir.

Burada klordu, nitrattı gibi detaylara hiç girmedim, ama merakdan her türlü ölçümü yaptım, gördüm ki tabiat hükmünü yürütüyor gereki su dengesini sağlıyor. Yeterki biraz sabır gösterelim.

Saygılar

Eski 17-11-2008, 00:10   #165
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2008
Merhaba sayın arkadaşlar.öncelikle kendimi tanıtayım Mak.mühendisiyim. otomatik bahçe sulama sistm.ve tesisat kalorifer işleri yapan bir şirketim var.daha sonra dekorasyon ve süs havuzu işinede girdik.tabi meslek icabı mekanizasyonu hiç problem olarak görmüyorum .. yani sirkilasyon ,filtrasyon kimyasal enjeksiyonlar (****** süs havuzuna uygun olanlar zeolit.bio toplar gibi)skimmer filt.şelale pompaları vb.ancak
havuz inşaası beni tedirgin ediyor. araştırmalarıma göre hiç kimse betonarme bir süs havuzundan bahsetmiyor. hep koruyucu şilteler ve liner sistemine gidilmiş.avrupa sitelerde dahil tabana sızdırmaz bir tabaka beton atılarak ve üzeri hasır kafes telle desteklenerek ikinci bir kat sızdrmaz sıka veya benzeri malz.lerle desteklenmiş betonla kaplansa olmazmı.acaba neden kimse bunu denemiyor veya yapılıyorda burada banamı rastlamıyor. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa çok değerli fikirlerinizden yararlanmak isterdim.şimdiiden çok teşekkürler...

aycan zengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 08:38   #166
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Giriş Tarihi: 05-09-2008
Gölet veya havuz yapmış biri olarak, ben beton kullanılmasına karşıyım (şelale yaparken az bir miktar kullanmış olmama rağmen).
Benim düşüncem gerektiği zaman kaldırılıp zemini tekrar ekime/dikime hazır hale getirebilmekti. Bu nedenle çevremin de "beton kullanırsan daha iyi olur" ısrarına rağmen beton kullanmak istemedim.

adnankaraer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 09:34   #167
Yeni Üye

sn,Karaer cevabınız için çok teşekkürler..ama zaten süs havuzu oldukça büyük yani4x6 ayrıca şelaleli,bukadar kayalar çakıllar yapılırken kalıcı olması niyetiyle yapılıyor.kaldrılması söz konusu değil.birde liner da bir delinme bütün emekler boşa gider beton da yine çatlak kaynağı sututlar kaçak izolasyon malzemeleri birşekilde önlenir.gerçi linerda yapıştırma yama oluyor.sanıyorum.ama girilebilir süs havuzunda tabanda bir naylon tabaka ne kadar sağlıklı olur.bilemiyorum...1mm lik kullanmak lazım.oda 8€+KDV/m2.80m2kullanmamız gerekiyor.betonla aynı fiyata gelecek.çünkü linerın birde şiltesi,kumserilmesi var üstelik.dik kenarlarda liner kullanırsak.yine yüzey kapatmaya betonlu setler,tabakalar yapmak gerekiyor.Allah bana kolaylık versin..yani ikisi arasında seçim yapmak açısından demek istiyorum.

Eski 17-11-2008, 10:03   #168
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Giriş Tarihi: 05-09-2008
Sayın Aycan eğer girilebilir havuz da yapsanız yine liner (değişik kalınlıkta ve desende olanları var) kullanabilirsiniz.

Ancak maliyet söz konusu olduğunda ve ileride kaldırmayı da düşünmediğinize göre Beton üstü fayansı da hesaba katsanız yine beton ucuza gelir diye tahmin ediyorum.

Bu forumda bulunan arkadaşlar genel olarak doğa dostu yani içinde su bitkileri ve balık yetiştirmek amaçlı olarak süs havuzları veya göletler yapıyor. Hepimiz de bu işi amatör bir ruhla yapıyoruz. Bu nedenle de en kolay nasıl yapabilirize bakıyoruz. Liner'ın seçilme nedeni de bu diye tahmin ediyorum. (Ben beton sevmediğimden liner olarak tır brandası kullanmıştım).

Düzenleyen adnankaraer : 17-11-2008 saat 11:40 Neden: Hitap değişti
adnankaraer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 10:15   #169
Yeni Üye

Name:  25102008149.jpg
Views: 19552
Size:  43.5 KB

Name:  30102008170.jpg
Views: 40511
Size:  59.4 KB örnek olarak bu süs havuzu liner kullanılmadan izolasyonlu beton ve hasır telle yapıldı.3 ay gibi bir zamandan beride kullanılıyor.daha sonra şelalesi yapılacak.sahiplerinin önümüzdeki baharda içinde su bitkileri ve balık yetiştirme niyetleri var.

Eski 17-11-2008, 20:30   #170
Ağaç Dostu

Sayın Aycan Zengin,

Yabancı forumlarda beton kullanılarak yapılan havuzlar var. Ancak, su kaçırmaya başladıktan sonra, kaçağı bulması, yamaması falan çok çok problem oluyor. Ben de çok inceledikten sonra linerde karar kıldım. Liner ucu çivili sopa vs. bir şeyle zorlanmadıkça kolay kolay yırtılmaz. Kuvvetli ve esnek.

Linere herhangi birşey olduğunda, çözüm betona nazaran çok daha kolay. Alttakinin üzerine, çarşaf serer gibi yeni bir liner serebilirsiniz. İç ve kenar taşlarını kaldırıp koymak, beton da da var.

Ayrıca verdiğiniz 8 Euro/m2 fiatı bence çok yüksek. Geçmiş yazıları okursanız, Alman malı epdm lineri, ben yanlış hatırlamıyorsam 3,5 euro/m2 fiatına almış eni 8 metre olduğu için eni boy yapmışdım.

Ayrıca liner kaplamada, ileride canınız sıkılırsa Adnan beyin dediği gibi geri dönüş yapması kolay olduğu gibi, ilave kazılarla, havuzun dizaynını da rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Kenar kapatmaları da betonlamak şart değil, tercih meselesi bence.
Saygılar

Eski 17-11-2008, 21:33   #171
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Şehir parklarında veya refüj göbeklerinde yapay şelaleler beton - elektel gibi malzemelerle yapılmaktadır. takip edip öğreneyim dedim ama tesadüf etmedi. Bahçeye bir şelale yapmak istiyorum ama doğal taşlar istenen şekilde bulunamıyor. Beton malzeme ile yapıldığında kış donlarına dayanma durumu nedir? Bilenlerden rica etsek. Yukarıda ki mesajları okudum ama hepsi bir defada okununca tam anlaşılmıyor.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2008, 08:40   #172
Yeni Üye

sayın tuğrul bey
sizin söylediğiniz liner fiyatı 0,5 kalınlıkta olanlar için .Benim yapmak istediğim - derinlik 1,5 mt.ve girilebilir süs havuzları için 1mm kalınlık kullanmak gerekiyor. benim söylediğim fiyat bu yüzden 8€ yanılıyorsam lütfen uyarın.

Düzenleyen aycan zengin : 22-01-2009 saat 07:17 Neden: cevap alamadım.
Eski 24-03-2009, 19:55   #173
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2009
Merhaba;

Bugun Bauhaus'dan bir pompa aldım, heissner marka 350 lt için ama eve geldigimde "indoor" oldugunu gordum, bu dışarda kullanmamam gerektigini mi gosteriyor , indoor un ne farkı var dışarda kullanılanlara gore bilen var mı acaba?

banuersoycelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 20:44   #174
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aycan zengin Mesajı Göster
sayın tuğrul bey
sizin söylediğiniz liner fiyatı 0,5 kalınlıkta olanlar için .Benim yapmak istediğim - derinlik 1,5 mt.ve girilebilir süs havuzları için 1mm kalınlık kullanmak gerekiyor. benim söylediğim fiyat bu yüzden 8€ yanılıyorsam lütfen uyarın.
Çok üzgünüm, bu mesajı atlamışım. Arkadaşımızın siteye girmeme ihtimaline karşılık kendisine mail atarak özür diledim.
Evet 1mm lik linerin fiatı 7,30 euro + kdv idi, geçen sene.

Eski 24-03-2009, 20:48   #175
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi banuersoycelik Mesajı Göster
Merhaba;

Bugun Bauhaus'dan bir pompa aldım, heissner marka 350 lt için ama eve geldigimde "indoor" oldugunu gordum, bu dışarda kullanmamam gerektigini mi gosteriyor , indoor un ne farkı var dışarda kullanılanlara gore bilen var mı acaba?
"indoor" iç mekan anlamına geldiğinden dolayı, pompa muhafazasının dış mekanda yağmur vs. tabiat şartlarına uygun olmadığı gibi bir fark olsa gerek. Değiştirme şansınız yoksa, dışına iyi izoleli bir kutu yapabilirsiniz zannedersem ama bu konuda teknik bilgi sahibi olan birisi değilim.

Eski 25-03-2009, 05:28   #176
Yeni Üye

sn,Tugo yanıtınız için çok teşekkürler.Biz o havuzu bitirdik.Yalnız liner kullanmadım,telli ve sızdırmaz takviyeli beton kullandık ve çokta güzel oldu.birde doğal taşlardan şelale yaptık.fırsat bulduğumda resimlerini de gösteririm.saygılar....

Düzenleyen aycan zengin : 25-03-2009 saat 05:33 Neden: detaylandırma
Eski 12-07-2009, 15:51   #177
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Benim merak ettiğim bu Epdm liner dediğimiz malzemeler nerelerde bulunur?

bohemian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 16:36   #178
Ağaç Dostu

Ben Ay Havuz' dan ( Google' dan bulabilirsiniz) almışdım ama duyduğuma göre artık daha başka yerlerde de bulunuyormuş.

Eski 20-10-2009, 20:23   #179
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-10-2009
acil su şelalesi fiski arıyorum ama modern bir yapıt olmasını arzu ediyorum. yardımcı olabilirmisiniz

maymun ağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 12:12   #180
Ağaç Dostu

beyzagıda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2009
sayın aycan bey havuzunuzun resimlerini dört gözle bekliyorum selamlar

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025