![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2013
|
Bahçe duvarına yakın dikilen ağaçlar
Merhaba arkadaşlar; 250m kadar arsa içerisinde yazlığımız var bahçe duvarları yapılmadan önce ağaçları dikmiştik bundan dolayı bazı ağaçlar bahçe duvarına 10-40 cm kadar yakın kaldı. Ayrıca yine söz konusu ağaçlar eve'de 2-3 metre kadar uzaktalar toplamda 30-40 kadar ağaç var ağaçların hepsi duvar tarafına yakın. Bahçe duvarı yapılırken inşaat demiri örülüp çukura gömüldü ve üzerine beton döküldü her 3 meterede bir de beton kolon yapıldı. Ağaçların çoğu hala küçükken yerlerini değiştirebilirim. Sizlere sorum bu ağaçlar büyüyünce kökleri duvara zarar verir mi, teşekkürler. 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() Düzenleyen mu-rat : 07-11-2015 saat 09:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Leylandiler fazla kök yapmaz, onlar için sorun yok ancak meyve ağaçlarını bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2015
|
meyve ağaçları zzamanla duvar veya beton gıbı yerlerde olursa duvarı veya betonu ağaçın koklerı buyudukce batlatabılır arkadasm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2013
|
Teşekkürler arkadaşlar 1-2 sorum daha olacak 1- Eklediğim fotoğraflardan 1, 2 ve 3. fotoğraftaki çam ağaçlarının türleri nelerdir acaba 2- 5 ve 6. fotograftaki meyve ağaçlarının duvara uzaklığı iyi midir eğer kökleri sorun yaratmazsa duvara doğru uzayan ek gövdelerini budayabilirim. 3- 7. fotoğraftaki söğüt eve 3 metre duvara ise 30 cm kadar uzaklıktadır bu sorun yaratır mı? 4- Bizim arsanın dışında duvara 2 metre uzaklıkta bir kavak ağacı fidanı var yaklaşık boyu 3 metre ama günden güne büyüyor fazla büyümeden çıkarıp başka bir yere eksem mi? 5- Bana hurafe gibi geldi ama sorayım dedim bu ağaçların evin temeline zararı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
1 ve 2 leylandi - 3 ise ardıç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|