agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni142Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-08-2012, 00:32   #1
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Ama bence bu kısmı biraz gereksiz bir cefa.
Bahçe işinden hiç kaçınmam. Hatta geçen peyzaj kursunda hocaya "Ben az bakım gerektiren bahçe istemiyorum, ben bahçemle uğraşmak istiyorum" dediğimde "Bunu şu ana kadar hayatta 2 kişiden duydum, biri sensin" dedi. Tabii normalde müşterilerinden ilk duyduğu istek 'güzel görünen ama az bakım gerektiren bir bahçe'.

Ama işte buna rağmen bu gibi işlerle uğraşmak acayip gözümde büyüyor, çünkü zaman kaybı gibi görüyorum. O nedenle baştan dikkatli tasarlayıp bu işleri minimize etmekte fayda var. Bahçede zaten iş bitmez, boş kalmayız.

O fotoğraftaki falezlerle yaptığım uygulama başta benim de çok hoşuma gitmişti. Ama zamanla o net görüntü kayboldu çünkü falezlerin sağından solunda çim fışkırdı. Ben de devamlı olarak el makasıyla kesmekten usandım. Oysa bunun şöyle bir çözümü var. Malçlama tekniği burada çim ile kayaların arasında dar bir şerit olarak kullanılabilir.

Yine Butchart Gardens'da çektiğim fotoğraflardan kırptıklarım:
Çim bitip kayalar başlamadan 10-15 cm eninde bir bölegeye dik kenar ve malçlama tekniği uygulanmış. Hem görüntü güzel, hem işi daha az.

Name:  2012-08-17 16.36.48.jpg
Views: 17330
Size:  70.5 KB

Name:  2012-08-17 16.49.11.jpg
Views: 10637
Size:  67.1 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2012, 23:01   #2
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster

..... Yine Butchart Gardens'da çektiğim fotoğraflardan kırptıklarım:
Çim bitip kayalar başlamadan 10-15 cm eninde bir bölegeye dik kenar ve malçlama tekniği uygulanmış. Hem görüntü güzel, hem işi daha az.

Eklenti 328336

Eklenti 328337
Sayın Gilan,

Olumlu olumsuz eleştirilerinizi, tecrübelerinize dayanarak artı ve eksilerini belirterek açtığınız bu sayfadaki tüm uygulama ile bahçe ve alet resimleri için teşekkürler efendim.

Ayırım yapmadan, hepsinin de güzelliğinin tam ve yerinde olduğunu vurgulamak isterim.

Ama illâki ''kırptıklarım'' dediğiniz bahçeler nefis.

El değmemiş, salaş, tabiat ananın yaptığına benzer.

Sayın Tura 'nın beğenip yapmaya çalışacağı ilginç ''yampirik bel'' çok kullanışlı)). (maden kısmının T şeklinde ve de şimsir gibi sert bir ağaç ile kaplanmasında yarar var).

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

gilan beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025