agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni142Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-08-2012, 00:07   #12
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
2. Adım:

Kesilen yüzeyin dışında kalan kısımlar uzaklaştırılmalı. 90 derecelik 10-15cm derinliğinde bir eğim elde edilmeli. (Eğer derinlik yetersiz olursa çim kısa zamanda sınırın ötesine yürür.)


Name:  041097053-01_med.jpg
Views: 6444
Size:  40.5 KB




3. Adım:

Ekstra keskin hatlar isteniyorsa kenarlar makas yardımıyla düzeltilebilir. Bu esnada makası yatay değil dikey tutmak önemlidir, yoksa elde edilen dik açı bozulabilir. Bu işlem sezonda 2-3 kere tekrarlanabilir. (Şahsen bana bu adım fazla zahmetli ve çok gerekli değil gibi geldi. )


Name:  041097053-03_med.jpg
Views: 6718
Size:  42.2 KB




4. Adım:

Malçlama. Çimin dışında kalan bölgeye 5-7 cm yüksekliğinde malç malzemesi kaplanır. Bu hem yabani ot çıkışını engeller, hem çimin yayılmasını azaltır, hem de koyu rengi sayesinde sınırın daha net ve düzgün görünmesine yardımcı olur. Malç aklenirken çimin sınırına doğru eğim verilerek azaltılması faydalı olur.


Name:  041097053-04_med.jpg
Views: 7311
Size:  14.4 KB Name:  041097053-02_med.jpg
Views: 6331
Size:  30.8 KB


Kaynak: Perfect Edges for Your Beds and Borders - Fine Gardening Article

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025