![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın gunesser Bir kaç sorunuzu merakla bekliyorum..! Bahçelerde Bakım, Budama ![]() Viburnum tinus Yaprak dökmeyen kartopu bitkisinin çit formunda budanması... Düzenleyen Nuri Murvet : 21-02-2011 saat 18:27 Neden: bilgi ilave |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın hozat Sekiz yıllık bir fidana göre gelişimi ve formu gayet güzel, biraz ana dallarda yeni sürgün oluşumu seyrek gibi, herhalde budama yapılarak açılıyor. Her yıl bu kadar derin budama yapmayın veya yaptırmayın, iki yılda bir budama periyodu uygulayın meyve tutumu daha fazla olur..! Yaprak rengi biraz sarımtırak ve yaprak uçları kızarmış görünüyor, ilk yaprak çıkışı, çiçeklenme sonrası meyva tutumunda ve meyva ceviz büyüklüğünde olunca sıvı iz elementli yaprak gübresi uygulaması yapmanız ağacınızın meyve ve gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Ağacınızın geç meyva oluşumu ağacınızın cinsinden dir, tatlı yapıdaki nar oluşumu daha erken olur. Mesajınızı lütfen silmeyin, konu dahili başka arkadaşlara örnek teşkil edebilir, paylaşımınız için teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kartopu
Nuri bey, Bu topiğin tiryakisi olduk sayenizde. Her siteye girdiğimizde ilk açtığımız sayfa burası. Benim de bir sorum var konu ile ilgili. Yanıtlarsanız memnun olurum. Resmini koyduğum bahçemin hakim rüzgar sınırına (30 metre) ben de mavi servi ve ön bölüme 3 adet (Viburnum Tinus) yaprak dökmeyen Kartopu dikmiştim. Geçen hafta sizin öneriniz ile Mavi servilerin budamasını bizzat yaptım. Sizin yaptığınız kadar güzel ve düz olmadı ama ben böylesini tercih ediyorum. Sorum Kartopların üzerinde hala beyaz beyaz çiçekleri var. Şu günlerde mi yoksa Mart ayında mı budamalıyım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Her şey gönlünüzce olsun. (Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın. Buraya yetiştirmek için acele ile çektim.) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın OSMAN45 iyi akşamlar Servi budamalarız hayırlı olsun, ellerinize sağlık..! Çarşamba'da kar diyorlar ağaçlarınızın üzerine gelecek baskıyı azaltmışsınız iyi olmuş..! Servilerinizi yılda iki kere budayabilirsiniz çit oluşumu düzgün ve sık olur, ilk budama haziran içi fazla sıcaklara kalmadan...! Gördüğüm kadarı ile, kartopu bitkiniz bahçeye zenginlik ve renk katsın diye dikilmiş, amaç bu ise çiçeklerini sonrada tohum oluşumlarınıda seyredin, bu süreç bittiği zaman da budayabilirsiniz. Kartopu ile servilerin arası biraz dar gibi görünüyor, daha ileri yaşlarında kartopu bitkisinin arkasında kalan bölümde servilerde ibre kurumaları başlar dikkat edelim budama ile arada kalan sınırları koruyalım..! |
|
|
|
![]() |
|
|