![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2008
|
Budamaya devam. İlk iki resim Trabzon Hurması.Geçen sene iyi hurma verdi.Ancak hurmaların tümünün üstünde siyah çizgiler vardı. 3.ve 4.resimler yeşil elma.Ancak bir elma alabildim.5yaşında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Unlu bit ve koşnil zararlısı T. hurmasını çok sever sık, sık kontrol edelim. Zararlıyı görür görmez hemen kimyasal ilaç kullanmayalım. Mekanik olarak, elle temizliğini yapabiliriz. Yeşil Elma ve ekşi kırmızı elma cinsleri seyrek meyve tutar. Lider dallara tepeden baskı yapıp ana dal üzerinde meyve gözü oluşmasını teşvik etmelisiniz. Ana dal üzerinde alt ve orta bölümden yeni çıkan sürgünleri çıkış yerinden körlemeyin 2-4 göz muhakkak bırakın... ![]() ![]() Budanacak dalları işaretledim. Bahçenizde meyve ağaçlarınız dar alanda gelişeceği için fazla enine genişletmeden mümkün olduğu kadar kaçının, dar ama ışığını ve hava sirkülasyonunu kesmiyecek formda tutmalısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2013
|
Sayın Nuri MURVET, Yazılarınızı okudukça kendimi iyi bir öğretmenin elinde ışıl ışıl parlayan bir öğrenci gibi hissediyorum. Verdiğiniz bu çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Benim sorum şu; Çeşmede ki evimin bahçesinde kırmızı ve sarı erik ağaçlarımın ana gövdelerinde zamk gibi maddeler var. Bu bir hastalıkmı? yoksa ağaçlarda ciddi bir sorunmu var. Sizce ne yapabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın ÇeşmeGarden hoşgeldiniz. Erik ağaçlarınız kaç yaşındalar. Fotograflarınıda paylaşırsanız daha net cevaplar verilebilir. Erik ağaçlarındaki zamklanma sorunu toprağın kireç oranının fazla olması, kanser hastalığından, gövde ve dallara delici böcekler tarafında zarar verilmesi, gövde ve dal üzerinde kuru dal, meyve gözü bırakılması, aşırı sert budamadan ağaç tepki olarak zamk çıkarır. Sorunu tespit edelim, yapılması gerekenleri paylaşalım.. Selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|