agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni273Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2013, 22:27   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2008
Budamaya devam.
İlk iki resim Trabzon Hurması.Geçen sene iyi hurma verdi.Ancak hurmaların tümünün üstünde siyah çizgiler vardı.
3.ve 4.resimler yeşil elma.Ancak bir elma alabildim.5yaşında.

Eklenen Resimler

adavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 19:17   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adavci Mesajı Göster
Budamaya devam.
İlk iki resim Trabzon Hurması.Geçen sene iyi hurma verdi.Ancak hurmaların tümünün üstünde siyah çizgiler vardı.
3.ve 4.resimler yeşil elma.Ancak bir elma alabildim.5yaşında.
Trabzon hurmalarının formu güzel yana fazla açılmasın diye uç alabiliriz.

Unlu bit ve koşnil zararlısı T. hurmasını çok sever sık, sık kontrol edelim. Zararlıyı görür görmez hemen kimyasal ilaç kullanmayalım. Mekanik olarak, elle temizliğini yapabiliriz.

Yeşil Elma ve ekşi kırmızı elma cinsleri seyrek meyve tutar. Lider dallara tepeden baskı yapıp ana dal üzerinde meyve gözü oluşmasını teşvik etmelisiniz.

Ana dal üzerinde alt ve orta bölümden yeni çıkan sürgünleri çıkış yerinden körlemeyin 2-4 göz muhakkak bırakın...

Name:  IMG_3250.jpg
Views: 1180
Size:  65.9 KB

Name:  IMG_3251.jpg
Views: 1198
Size:  65.2 KB

Budanacak dalları işaretledim.

Bahçenizde meyve ağaçlarınız dar alanda gelişeceği için fazla enine genişletmeden mümkün olduğu kadar kaçının, dar ama ışığını ve hava sirkülasyonunu kesmiyecek formda tutmalısınız.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 18:19   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2013
Sayın Nuri MURVET,

Yazılarınızı okudukça kendimi iyi bir öğretmenin elinde ışıl ışıl parlayan bir öğrenci gibi hissediyorum. Verdiğiniz bu çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Benim sorum şu; Çeşmede ki evimin bahçesinde kırmızı ve sarı erik ağaçlarımın ana gövdelerinde zamk gibi maddeler var. Bu bir hastalıkmı? yoksa ağaçlarda ciddi bir sorunmu var. Sizce ne yapabilirim ?

ÇeşmeGarden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 21:54   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ÇeşmeGarden Mesajı Göster
Sayın Nuri MURVET,

Yazılarınızı okudukça kendimi iyi bir öğretmenin elinde ışıl ışıl parlayan bir öğrenci gibi hissediyorum. Verdiğiniz bu çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Benim sorum şu; Çeşmede ki evimin bahçesinde kırmızı ve sarı erik ağaçlarımın ana gövdelerinde zamk gibi maddeler var. Bu bir hastalıkmı? yoksa ağaçlarda ciddi bir sorunmu var. Sizce ne yapabilirim ?

Merhaba sayın ÇeşmeGarden hoşgeldiniz.

Erik ağaçlarınız kaç yaşındalar. Fotograflarınıda paylaşırsanız daha net cevaplar verilebilir.

Erik ağaçlarındaki zamklanma sorunu toprağın kireç oranının fazla olması, kanser hastalığından, gövde ve dallara delici böcekler tarafında zarar verilmesi, gövde ve dal üzerinde kuru dal, meyve gözü bırakılması, aşırı sert budamadan ağaç tepki olarak zamk çıkarır.

Sorunu tespit edelim, yapılması gerekenleri paylaşalım..

Selamlarımla...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025