![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-08-2009
|
Nuri bey, yüzme havuzu projeleriniz de var mı? Varsa paylaşımınız olacak mı? Eğer cevap olumlu ile filtrasyon sistemleriyle ilgili merakım var. Bilgi dağarcığımızda bulunması, süs havuzları için fikir vermesi adına soruyorum. Bu filtre olayına fena taktım da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Alper merhaba Yüzme havuzu yapımı bizim bünyemizde yok, çevremizde bu işi yapan güvenilir, profosyenel arkadaşlarımız var, talep olursa yardımcı oluyoruz. Filtre konusu; havuz filtre sistemleri doğal göletlerin filtre sistemlerine pek uymuyor..! Bu sistemi deneyen arkadaşlar var, pek başarılı oldukları söylenemez. Göletinde filtre sistemimi kurmak istiyorsun..? Kuracağın sistem biyolojik arıtmalı sistem olacağından, sistemin sorunsuz çalışması için havuz moturunun her saat başı en az 10 dakika çalışır durumda olması lazımdır. Elektrik düzeneğini buna göre kuracaksın..! Bu zaman aralıklarında çalışmasının amacı kuracağın filtre sisteminde oluşacak bakterilerin oksijensiz kalıp ölmemesi, eğer bakteriler oksijensiz kalıp ölürlerse oluşan kalıntılar bozulup suyunu bozacaktır. Bu durum gölet içirisindeki dengeyi bozacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Nuri hocam kısaca açıklama yapmış ama eklemek istedim.Geçmiş yıllarda benzeri sistem üzerinde denemelerim oldu.Tavsiyem bilgi birikimi veya yapmak amacıyla da olsa konuyu iyice araştırmanız.En etkin yöntem akvaryum sistemleridir.Sumplu, dış filtreli akvaryum sistemlerinden inceleyerek bazı detaylar öğrenebilirsiniz.Zaten yapacağınız her ne kadar yüzme havuzu da olsa süs havuzu da olsa aynı sıvı içindeki sudur ve bir süre sonra bozulmak ister ![]() ![]() (zaten hocam söz verdi sucul bitkiler bölümünü açtığında konuyu detaylı inceleyeceğiz) Buldum linkleri http://www.plantedtank.net/forums/ta...n-project.html veya http://www.akvaryum.com/Forum/700_ga...75171.asp?PN=1 Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|