![]() |
|
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sayın Hocam, işleriniz baharda çoğalıyordur muhtemelen. Nasıl yetişiyorsunuz bu kadar bahçe düzenlemelerine? Mesela bir bahçe için kaç kişi çalışıyorsunuz? Örneğin son bahçeyi baz alırsak kaç kişiyle bu kadar gösterişli, görkemli hale getiriyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2011
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Ayşe Yıldız Alıntı:
Haziran sonu ve ağustos bakım ağırlıklı geçer. Bahsi geçen bahçenin uygulamasına temmuz ayında başlanmıştır, göletler ve şelelaleler ana tema olduğu için proje ve uygulamaya bu noktadan başlanmıştır. Çok fazla elemanla çalışmak, işin çabuk yapılacağı anlamına gelmez. Biz bu göletler ve şelelaleler ile çevresinin peyzajını kaba olarak 45 günde 5 kişilik bir ekiple bitirdik. Uzun vadeli olarak düşünülen peyzaj uygulamalarına dönemsel olarak yapımına devam edildi.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Sayın hocam; Güzellik, koku hanımelinden mi? Berberis, hanımelinin az arkasında ki mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzellik ve koku Abelyadan geliyor, Abelyanın kokusuda çok güzeldir. Berberis, Abelyanın arkasındakidir, arka fon Bambu dur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaçsever
|
Çok güzel, teşekkürler. Balıkların beslenmesi nasıl? Su kirlenmiyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın ardacan2000 Balıkların beslenmesi, granül balık yemi ve tavuk yemi ile besleniyorlar. Gölette filtre sistemi 24 saat çalışır durumdadır, ayrıca göletten sulama yapılabilen dağıtım sistemi kurulu, her sulamada su tazeleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler. Filtre sisteminizin resimlerini paylaştınızmı, benmi göremedim. Merak Ettim. Düzenleyen ardacan2000 : 07-03-2011 saat 22:34 Neden: Ek soru. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Ağaç Dostu
|
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Mevcut olan istinat duvarını yıkarak duvar içi gizli merdiven yapımı... Bu merdivenin yapılma amacı set üstünde bodur meyve ve sebze ekilebilen bahçe kazandırmak için yapıldı. ![]() İstinat duvarı içine, gizli merdiven yapımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Mevcut olan istinat duvarını yıkarak duvar içi gizli merdiven yapımı... Bu merdivenin yapılma amacı set üstünde bodur meyve ve sebze ekilebilen bahçe kazandırmak için yapıldı. ![]() İstinat duvarı içine, gizli merdiven yapımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boyutları 3.50 x 1,50 ebatlarındadır, peyzaj alanı hariç... Gölet simetri olmadığında en geniş yeri ve uzunluğunun ölçüsüdür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın ardacan2000 Sayın Eser İlhan Sizin bahçenize yakışacak ve bahçenizin peyzajınla bütünlük sağlıyacak doğal taşlardan şelale mini gölet ve su kaynağı örnek fotoğraflarını veriyorum, seçenek çok beğenin... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayal ederken kapı girişi, varendadan seyir, bahçe içinden bakış açılarını gözlemleyerek not tutun...! Açılar çok önemli tek yönden bakış açısı ile kurgulamayın, her açıdan görsel seyir olsun, bitki peyzajında ölü noktalara yüksek, seyir alanı güzel açılara alçak ve çiçekli bitkileri düşünün harika olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaçsever
|
Bu düzenlemeler öyle muhteşem ki kendi bahçemizde hayalini kurmak bile zor ,çünkü bunun için ,bitkileri çok iyi tanıma, malzemelere nasıl ulaşabileceğini bilme ve en önemlisi büyük bir estetik anlayışa sahip olmak gerekiyor. Yanılıyor muyum ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
Sayın snow-in-summer,her gerçek gerçek olmadan önce hayaldir. Bu yüzden hayal kurmak bana çok zor gelmiyor doğrusu. Hele tam da bahçem için benzer bir oluşum düşünürken. Bunun için bir süredir malzeme topluyorum, bulduğum hoşuma giden resimleri kaydediyorum, hangisinin / hangilerinin bahçeme daha fazla uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Çok zevkli ve yaratıcı bir süreç. Hayal etmeye başlayınca o hayali adeta görüyorum ben ![]() Bahçesine başarıyla havuz kurmuş,üstelik bunu kendi gerçekleştirmiş birçok üye var sitede. Ben (belki de biraz tembel olduğumdan) profesyonel yardıma her zaman daha meyilli oldum. Bu nedenle havuz yapmaya tam karar verip istediğim su düzeneğini kafamda oluşturduktan sonra malzeme temini de uygulamayı yapacak profesyonellere bırakmayı daha doğru buluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bende aynısını yapıyorum. Planlarım oluşsun, Sn. Nuri Mervet'ten yardım isteyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın snow-in-summer Yanılmıyorsunuz, profosyoneller bunun için var. Bahçeler bahçe sahibinin özel yaşam alanlarıdır. Tasarım, proje ve uygulama yapılırken bu nokta çok önemlidir. Bahçe sahibi hayal eder, istekelerini ve taleplerini belirtir profosyenelin bu safhadan sonraki katkıları, bahçeyi sorunsuz gerçek bir yaşam alanı yapar. Kararsız, etki altında kalan, fikri olmayan, imkansızı isteyen bahçe sahibi adayları profosyeneli en çok yoran kişilerdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2011
|
çalışman çok güzel olmuş ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |