![]() |
|
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
|
merhaba nuri bey biz evimizi yeni bitirdik ve bahçe çalışmasını yapamadık. Sizin yaptıklarınızı görünce sizden fikir almak istedim. Acaba ben bahçenin resmini çekip göndersem bana fikirlerinizi sunabilirmisiniz. Bende fikirleriniz dahilinde uyguladıklarımı siteye koyarım. Böylelikle sıfırdan beraberce bir bahçe düzenlemiş olup bunu herkezle paylaşmış oluruz. teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın sibel774 Bir ilki deneyelim... Hadi bakalım, hayırlı olsun..! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hozat merhaba Japon şemşiyesi su içersindede olur fakat bataklık su kenarı bitkilerindendir, bu nedenle yalnız su içersinde olursa gelişimi kısa olur saplar kısa kalır, toprağa su kenarına ekilirse, bir de yarı gölge ortam olursa gelişimi çok gür olur şemşiye sapları 3 metreye kadar çıkabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Ağaç Dostu
|
nuri bey ilginize teşekkür ederim. haftasonu resimeri çekip gönderirim. Yanlız baştan uyarmadı demeyin yapılacak çoooook iş var ![]() bu arada bahçe duvarlarının çirkin görüntüsünü kapatması için acem halsıs bitkisi siparişini vermeyi düşünüyorum. uzun saksılar içinde bahçe tellerine takıp aşağıya doğru insinler diye düşündüm. sizce bu bitki duvar için uygunmudur yoksa sarmaşık türlerindenmi almak lazım. biraz erken bir soru ama bir önce işlere başlamak istiyorum iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Ağaç Dostu
|
Girişteki toprak havalandırılıp yeni toprak elenerek serildi. 1-çim değilde başka bir(yonca gibi) tohum eksek **** hazır çim kullansak nasıl olur. 2-bahçe duvarlarını örtmek için hangi bitki kullanılmalı? 3-yürüyüş yolu olaraka neyi tavsiye edersiniz? Fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Alıntı:
Nuri bey eşinize çok selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sibel774 eviniz gerçekten de çok şirin, güle güle oturun ![]() Selamlar ve kolay gelsin ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 22-01-2011 saat 06:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
sn ilhan bahçe duvarları benimde canımı sıkıyor. sıva yaptırıp boyasam kışın hemen sıvalar dökülmeye başlayacak şimdikinden daha kötü bir durum ortaya çıkacak. maddi olarak uygun birşeyde aklıma gelmiyor. ben şimdilik çiçeklerle kamufüle etmeyi düşünüyorum. sizlerin fikirlerinede açığım. zaten resimleri buraya yüklememin sebebi bu. herkezin özelliklede nuri beyin fikrini alıp ona göre hareket etmek. ayrıca evin bodrum katı aynı durumdan oralara taş döşeticem fakat maddi durum nedeniyle bu yıl yaptıramıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın sibel774 Eviniz şirin, çok güzelmiş isterseniz şöyle yapalım, ister bu paylaşımlarımızı peyzaj bölümünde veya üyelerin bahçesi bölümünde yeni bir sayfa açın bu uygulama bilgilerini orada paylaşalım size özel bizim fikir desteğimizle olsun ne dersiniz.? Konu başlığını size bırakıyorum, size özel olsun..! Sizin bahçenizi oluştururken, siz bahçede yapılmasını istediğiniz talepleri söyleyeceksiz, bende size neler yapılması gerektiği konusunda fikirlerimi sunacağım ortak noktalarda buluşup uygulamanın aşamalarını size anlatıp sonuca gideceğiz... Bu fikirleri uygulanabilir olması içinde bütçemizi bilerek hareket etmemiz lazımdır. Önümüzü görelim ona göre projeler üretelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
-
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Su hayatımızın olmazsa olmazı. Helede bu kadar hızla yok olurken önemi gittikçe artıyor. Göletler peyzaj uygulamalarında gün geçtikçe daha çok önem kazanıyor. özellikler stresli yaşam koşullarımız düşüldüğünde suyun olumlu etkisi tartışılmaz bir gerçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hozat Alıntı: (Orta alan çim, kenarlarda çiçekler olunca, her gün sulanan çimden, ıslanan çiçeklerde ne gibi sorunlar olabilir?) Otamatik sulama sistemlerini biz kuruyoruz, sulama zamanı çok önemli birde sistemi kurarken bütün bitkilerin suya direncine göre fiskiyeleri ayarlıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Şu ana kadar görmediğim bir konuydu, hepsini birden izlemek şok etkisi yaratıyor sayfanın başlığına uyarı konulmalı bence. ![]() Elinize fikrinize sağlık hepsi çok güzeller ve bizimle paylaştığınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Sayın hocam: Gölet peyzajlarında olmazsa olmazlarımız nelerdir? Mesela; göletteki su derinliği, devirdaim şart mı? Temizlik- bakım uygulaması!... Göleti gösteren bitkilerimiz, hiç olmayacaklar? Balık, sutospağsı ve kurbağa, sinek-sivrisinek durumları... Sırası geldikçe izleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın ligustrum Gölet peyzajında, ekosistemi inşa ediyorsunuz, büyüklüğü ve küçüklüğü ne olursa olsun, olmazsa olmazlarımızdan doğallığı yakalayabilmektir. Gölet derinliği, amacına göre değişir, devirdaim şarttır. Temizliği ve bakımı işte en büyük sorun burda başlıyor. Ekosistem kurulduğunu söylemiştim, bu ortam su yaşamına bağımlı olan tüm canlıları çekecektir. Düzenleyen Nuri Murvet : 01-02-2011 saat 19:46 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|