![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi bu bölüme genel bakalım. ![]() Bana kalsa ortadaki üzümleri çıkarıp minik bir havuz yapmak isterdim ama eşim kıyamadı üzümlere, üç yıldır bir salkım bile vermedi ![]() Ortdaki erik ağacı, altında gazanyalar, hercailer, bir tane de passiflora var ağaca sarılmış durumda. Dört tane ortancayı da buradan çıkarmak istiyorum. ![]() Sağ ön bölümü olduğu gibi bırakacağım, ne olduğuna karar veremediğim(muhtemelen çuha)bitkiler burayı sevdi, hostalar da burada. ![]() Yakından. ![]() Giriş sağ bölümü 36 m² bir alan, orta bölümü bordür taşlarla ayırdım, bordür araları 140 cm. Düzenleyen Adalet Yağcı : 29-08-2010 saat 12:47 Neden: ilâve cümle |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Burası, dışardan girince sol taraf, 5,5 mt. uzunluğunda 1,10 cm. genişliğinde, Güneydoğuya bakıyor, hemen hemen tüm gün güneş alıyor. ![]() Kiviler bu bölümde, çok güneş almasına rağmen ortancalar halinden memnundu. Gaura çalısı, monardo, abutilon, ortancalar ve mevsimlikler. ![]() Burada bir tane asma var o kalıyor, dış duvara yakın kanarya gülü, pembe acem borusu, sarı sarmaşık gül burada. Kanarya gülünün gölgesinde üç kök haseki küpesi, iki kök çuha var, çuhalar diğerlerinin yanına alınacak. ![]() Eve yakın olan küçük bölümde clematis aynı yerde kalıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Giriş sağ ve sol kısıma boydan boya ortanca olsun istiyorum, aslında sol tarafı böyle yapmıştım ama ortaya dikmediğim için güzel durmadı. Yine sol bölümdeki komşunun duvarına yakın diktiğim iri beyaz gallaları(fotoğrafta görünmüyor) çıkartmak istiyorum, sıra ile değil de üçer adet uygun yerlere dikmek için yer belirlemeye çalışıyorum. Liliumları bir ve ya iki ağacın(erik ve kiraz)dibine toplasam nasıl olur? Önlerine de yine gazanyaları diksem diyorum. Üç tane mini baston gülüm de saksıda, onları da yere dikmek istiyorum, amaç saksıları azaltmak. Renkli gallalar için de yer gerekiyor, amaryllis soğanlarına da bir yer belirleyelim. Giriş sağ bölüm(üzümlerin olduğu)salon penceremden baktığımda yemyeşil ve güzel görünsün istiyorum. 12 Soğan kadar glayölü de 5li-6lı bir yerde toplamak istiyorum. Sayın Yücel Canpolat'ın bahçesindeki görüntüye bayılmıştım. Elimde çok yıllık yer minesi var bir kaç saksı, komşumda da moru var, yer örtücü olarak onlardan faydalansam diyorum. Sevgili dostlar, önerilerinizi dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın. Yardıma başlayabilirsiniz, şu mübarek ramazan ayında sevaba girmek istemez misiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bahçe bana hiç yabancı gelmedi. Ne bulduysak dikmişiz )) Çık cıkabilirsen işin içinden bakalım. İnsan bakarken yoruluyor Sen düzenle, ben de kopya çekeyim canım.O üzümü, ne yapar eder ordan yok eder, mini bir nilüfer havuzu yapardım ben ) |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce de konuşmuştuk, soğanlıları bir yerde toplamak en güzeli sanırım. Bu yüzden, dün 10 adet mandal sepeti ve derin süzgeç aldım. Çıkardığım soğanlıları boylarını dikkate alarak, bir köşede toplayacağım. Çıkarırken hayli zarar verdim zaten. Sepetle dikersem, yerlerini bilmiş olurum. Yazlık, kışlık aynı bölüme dikeceğim ki, sök dik olmasın birdaha. Sepetle dikmekteki diğer amac, aralarda boşluklar bırakıp, mevsimlik serpiştiririm düşüncesi )Sıralı değilde, öbek halinde dikim yapma fikrine katılıyorum. Sıralı diktiğim dahlıalar hiç hoş olmadı ![]() Yapılacakları düşünmek bile yorucu ) |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|