View Single Post
Eski 30-08-2010, 15:53   #59
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Adalet Hanım kolay gelsin. Ne yaparsak yapalım her sene bu arayışa giriyoruz ama bazı dersler de alıyoruz

Glayöller güneşli yer seviyor ama arkasında mutlaka duvar ya da çit olursa bağlaması kolay olur, kolayca yere yatıyorlar. Grup halinde güzel olacağını düşünüyorum.

Margaret papatyalar da çit ya da duvar önünde iyi oluyor, sıra halinde dikebilirsiniz. Sizinki ggüneş almayan yerde, güneş alan bir yerde daha güzel açabilir.

Ortancalar da gölgede daha rahat ediyor ve duvar dibinde daha güzel duruyor. Güngüzelinin olduğu gölge yere ortanca dikebilirsiniz.

Üzümlü alanınız çok güzel. Etrafını sınırladığınız alana çiçekleri dilip, ortayı boş bıraksanız nasıl olur? Gölge alanı da varsa, yerde bir kaç atlama taşı ve bir koltukla keyif köşesi yapabilirsiniz. Üçerli gruplar halinde bir-iki köşesine saksıda çiçek de konabilir.

Hosta, galla, ortanca gibi gölge bitkilerini bir araya toplarsanız sulama açısından da rahat edersiniz, onlar da mutlu olurlar.

Gülüm fazla yok ama olduğu kadarı ile şunu gözlemledim; güller hepsi bir alanda güzel duruyor, aralarına uzun boylu bitkileri karıştırmayınca kendini daha iyi gösteriyor ve ev girişlerine (güneş alıyorsa) yakıştırıyorum. Sizin girişin iki yanı buna uygun olabilir.

Ah bir de ben başlasam, yarın kalan işlerin üzerine bir sıcak havalar bir de Tarçın geldi, benim bahçem perişan

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön