![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçenin demirbaş bitkileri olmalı, çok yıllıklar. Bunun haricinde, madem ki mevsimliklerden vaz geçemiyoruz, adetle sınırlandırmak lazım. Meselâ, petunyalardan, gazanyalardan, yıldız çadırından, lobelyadan vb. kolay vaz geçilmiyor. Bir de şunu anladım ki, küçük bahçelere boylu bitkiler yakışmıyor, belki duvar kenarlarına bir kaç tane olabilir. Boylu bitkiler, küçük bahçeleri iyice küçük ve sıkıcı gösteriyorlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet hanımcığım , ben kendi kararımı söyleyeyim , en az 10 ay yeşil kalabilen , mümkünse 8 ay boyunca çiçeklenen veya en az 2 ay boyunca meyva veren , iklim kuşağı 9-10 zone uygun , kuraklığa ve düşük neme uyumlu türler seçiyorum . İklime dayanamayıp , ölüp beni üzmemeleri için ![]() Japon gülleri , passifloralar , uygun küpe , sardunya ve hoya cinsleri . Plumeriyalar ! Oya ağacının tüm renkleri , hatmi , gül ve yol hatmi , ağaç küpeleri , clerodendrumlar ,duranta beyaz ve mavi . Kameliya çünkü kar altında bile açıyor , kışın ıssız kalan bahçemizi şenlendirsin ![]() Aklımdan geçen bunlar . |
|
|
|
![]() |
|
|