![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Elimde saksıda yetiştirmeye uygun ağaçlara ilişkin aşağıdaki liste vardı. - Türkçelerini eklemek için bekliyordum, şimdilik böyle paylaşalım.- Saksı için uygun ağaçlar Acer buergeranum Acer campestre Acer ginnala Acer griseum Acer japonicum Acer palmatum Amelanchier spp Betula nigra Cercis canadensis Carpinus caroliniana Chamaecyparis spp Chioanthus retusus Chioanthus virginicus Cornus kousa Cornus mas Cotinus coggygria Crataegus crusgalli Crataegus mollis Gleditsia triacanthos Hamamelis virginiana Ilex decidua Ilex verticillata Ilex x ‘Nellie R. Stevens’ Ilex x attenuata Juniperus spp. Koelreuteria paniculata Lagerstroemia indica Magnolia grandiflora Magnolia x ‘Ann’ Magnolia x ‘Galaxy’ Magnolia x soulangiana Magnolia x stellata Malus x ‘Centurion’ Malus floribunda Malus x ‘Indian Magic’ Malus sargentii Oxydendrum arboreum Pinus bungeana Pinus cembra Pinus densiflora Pinus mugo Pinus thunbergiana Prunus cerasifera Prunus serrulata ‘Kwanzan’ Prunus x yedoensis Pyrus calleryana Kaynak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Benim balkonumda saksılar içerisnde kumkuat, Mayer Limon, bodur elma, bodur armut ve süs narı var. Şimdiye kadar fazlaca bir sorun çıkarmadan güzel güzel büyüdüler. hatta Süs narı, mandalin ve limondan yeme fırsatı da buldum (elma meyveye durdu, armut da çiçek açmak üzere) Eğer sadece peyzaj ve görünüm için değil, ama meyvelerinden vs de faydalanabileceğiniz ağaçlar olsun isterseniz bunları da düşünülebilir..(Ayrıca tabii kirazdan tutun şeftaliye kadar başka bir sürü bodur ağaç da satılmakta piyasada. Örneğin, Alara fidanın internet sitesinde, satılık bodur ağaçların yanısıra bu konuda bir sürü açıklama da bulabilirsiniz.) |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|